Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha kiderülne, hogy a születend...

Ha kiderülne, hogy a születendő gyereked nagyobb eséllyel valamilyen betegséggel/rendellenességgel fog megszületni, megtartanád?

Figyelt kérdés
2020. nov. 5. 00:38
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
20%
Kulcstartót készítenék belõle
2020. nov. 5. 16:25
 32/36 A kérdező kommentje:
31. Nem vagy vicces.
2020. nov. 5. 17:16
 33/36 anonim ***** válasza:
61%
Nem is annak szántam
2020. nov. 5. 17:55
 34/36 anonim ***** válasza:
66%
Ha sikerül végre a baba, csináltunk Panoráma tesztet. Az 99%, nem arányszámos és nem tippelgetés mint az ultrahang. Ha beteg, nem tartjuk meg, ezt a terhet sem a magunk, sem a nagyobb gyerek nyakába nem vállaljuk. Aztán most jönnek a kövek: de ha szülés után derülne ki véletlenül mégis egy kommoly betegség, akkor lemondanánk róla. Nincs az az Isten, hogy 3 életet tegyek tönkre 1 miatt.
2020. nov. 6. 06:38
 35/36 anonim ***** válasza:

Milyen betegség? Ha nem lenne meg a kislábujján a körme, az nem érdekelne. Ha súlyos értelmi/testi fogyatékosság, ami akadályozná abban, hogy valaha is önnáló, boldog életet éljen, akkor elvetetném.

Örökbe senki nem fogja valószínűleg fogadni.

2020. nov. 6. 16:11
 36/36 Katona Dius ***** válasza:

Tudom, már elég régi a kérdés,de:

Olyan családból szarmazom,ahol van egy mozgassérült,szellemi fogyatékos rokon (apám nővére). Saját bőrömön tapasztaltam,milyen egy olyan csaladban felnőni,ahol van egy serult csaladtag. Borzalmas. Mindig hozzá kellett idomulni,mert ő a sérült, ő nem erti,mert beteg,stb. Apam egesz fiatal kora arra ment,hogy jajj szegeny nővére,vele is foglalkoztak,de jelentősen kevesebbet. Mamám pár éve meghalt, papám olyan egészségi állapotban van,hogy magáról se nagyon tud gondoskodni,nemhogy a serult lányáról. Egy idore magunkhoz vettuk nagynénémet es atjartunk papához is. Nem birtuk idegileg. Plusz nagynéném erosen visszaélt azzal,hogy o sérült. Ha nem rola szolt minden,hisztizett. Egesz gyerek korunk azzal ment el,hogy segiteni neki,figyelni rá, körbe ugrálni. Amikor hozzánk került,mar dolgoztam de még otthon laktam, majdnem rá ment a munkam,mert én dolgoztam csak helyben és gyakran haza kellett szaladno,mert direkt bekakált,bepisilt,hogy hazajojjek es foglalkozzal vele. Végül nagy nehezen rávette magát apam,hogy beadja otthonba. Szerencsère alig 3 honappal később volt üresedés es be tudtuk vinni. De itt is folyton lehet hozzá rohangálni,mert bántja a nevelőket vagy direkt elesik, és vihetjük az ugyeletre röntgenre.

Én úgy döntöttem korábban,ha isoben kiderül,hogy serult lesz a gyerekem,gondolkodás nélkül elvetetem. Nem fogom megnyomorítani a többi gyerekem es azok családjábka az életét azért,mert bűntudatom lesz az abortusz miatt. Nagymamám kiállt erte es bevallalta, ő nem mond le a gyerekéről. Igen,de így apám, később a mi életünkre is rányomta a bélyeget. És amikor a szülő meghal,a tobbi gyerek kenytelen foglalkozni a sérült testverrel. Apuék ketten vannak testvèrek, így még az sincs,hogy megoszlana a felelősség. Én nem gyomoritanám meg az egeszseges g,erekemet ezzel a teherrel. Inkabb eletem vegeig viselném a bűntudatot,de elvetetném. Ferjemmel most kezdünk bele a csalad alapitasba, beszeltem vele is errol. Mivel 10 éve vagyunk együtt,nagyon jol ismeri nagynénémet is. Ő is az én allaspontomon van, ő is egyet ért velem. Perzse ha valami nem ennyire súlyos dolog lesz,akkor egyértelmű,hogy megtartom. De ha down szindroma,vagy bármi súlyos,akkor abortusz.

2022. szept. 1. 08:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!