Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Bántják, csúfolják a lányomat?...

Bántják, csúfolják a lányomat? Mikor léphet közbe egy szülő?

Figyelt kérdés

Olyanokat mondanak neki, hogy nézd már, ott egy pók a sarokban, nem harapod ki?! Meg hogy a füleivel simán befogja itthon az HBO-t, tuti nem kell rá külön előfizetnünk. Vagy pl kicsit befelé néz az egyik szemével, és hogy biztos azért, mert az egyik keresi a másikat, hogy legalább azok ne legyenek magányosak, ha már ő az.

9 éves!

Igen, tényleg nem az a fajta kislány, akire mindenki azt mondja, hogy gyönyörű, de nekünk a legszebb. Én is tisztában vagyok vele, hogy a szeme problémás, babakora óta szemüveg + ragasztgattuk is, 5 éves korában meg lett műtve. Javult, de nem tökéletes.

Fogszabályzója is lesz majd később. De félek, hogy mindig találnának rajta fogást és ő meg az a fajta, aki tűri, tűri, majd egyszer csak robban. Akkor viszont tényleg tombol, és utána azért piszkálják, meg videóra veszik olyankor.

Ő próbál mindenhová beilleszkedni, nagyon ragaszkodó kislány. Bármit megtesz a figyelemért. Sajnos sokszor direkt provokálja magát és nem érzi, hogy mikor van az, amikor már nem vele, hanem rajta nevetnek... Férjem szerint lerendezik ezt egymás között a gyerekek, ne legyek mindig a fenekében, mert akkor sosem tudja majd megvédeni magát. De nekem igenis rossz hallgatni, amikor mondja, hogy miket mondtak rá, vagy hogy viselkedtek vele.

2020. nov. 4. 17:56
 1/10 anonim ***** válasza:
93%
Én biztos mint anya nem hagynám hogy a gyerekem piszkálják szolnák a suliba ha az nem hatásos biztos meg keresném a szülőket ha az sem akkor a gyerekeket akik piszkálják ha kell. De nem hagynám engen is szekáltak lelkileg elég meg viselő tud lenni ha ezekse át iratnám másik suliba hátha de biztos megoldást keresnék rá
2020. nov. 4. 18:05
 2/10 anonim ***** válasza:
85%

Ez nagyon nehéz szülőként. Mert ha ő lelkileg bírja, akkor valóban a férjednek van igaza, próbálja meg maga elintézni. Mert utána meg azzal fogjak csúfolni, hogy anya pici lánya. De ha a lelkére veszi, akkor azonnal avatkozz be.

A gyerekek szemetek. En örülnék neki ha másik anyuka jelezné nekem, ha az en fiam bántaná az ő gyerekét. Mert akkor még én is csírájában tudom elfojtani a nem megfelelő viselkedést.

2020. nov. 4. 18:06
 3/10 anonim ***** válasza:
78%

Sajnos a gyerekek azt csúfolják, akit "lehet". Nem azért, mert valami gond van a külsejével, hanem mert magára veszi. Egy csúnyácska, de nagy önbizalommal rendelkező gyereket nem szoktak csúfolni. Sajnos a lányodat már kipécézték, mint áldozatot. A férjem fia pár éve új osztályba került, és bár semmi baj nem volt vele, pár nagyszájú fiú elkezdte csúfolni. Ő meg egy idő után elkezdett verekedni. Ezután már az egész osztály kiutálta. Többször szülői értekezlet lett összehívva az eset miatt, de sajnos a helyzeten nem lehetett segíteni. Új iskolába íratták következő évtől, nyáron meg járt pszichológushoz, önbizalom erősítés, sok-sok beszélgetés. Az új iskolába semmi gond vele, beilleszkedett, nem csúfolják.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az iskolaváltás a megoldás, hanem a lányod önbizalmának erősítése. Először a tanítókkal beszélj, majd a szülőkkel is, ha kell. De elsősorban meg kell tanulnia megvédeni magát, nem felvenni a csúfolódást, mert nem lehetsz mindig mögötte.

2020. nov. 4. 18:20
 4/10 anonim ***** válasza:
71%

"Ő próbál mindenhová beilleszkedni, nagyon ragaszkodó kislány. Bármit megtesz a figyelemért. Sajnos sokszor direkt provokálja magát és nem érzi, hogy mikor van az, amikor már nem vele, hanem rajta nevetnek... "

Ezért csúfolják, nem a külseje miatt.

A lányoddal kéne beszélni, hogy ne akarja mindenáron felhívni magára a figyelmet. A kevesebb néha több. Próbálja ki, hogy beszélgetést kezdeményez és csak meghallhatja a többieket, nem produkálja magát.

Kicsit más. A szemüveg nem korrigálja a kancsalságot? Az én gyerekemnek is az egyik szeme befele fordul, de csak szemüveg nélkül látszik, szemüvegben szépen állnak. Nekünk is javasolták a műtétet, az akkor 3 éves gyerekemnek, mi orvost váltottunk és az új orvos által mért dioptriával korrigálta. Érdemes másik szemészt véleményét is kikérni. Gyerekeknél ritkán műtenek, mert visdza romolhat a kancsalság. Az új szemész nem is értette.

2020. nov. 4. 18:31
 5/10 anonim ***** válasza:
89%
Előbb pszichológus, aztán iskolaváltás. Bár az én szüleim is segítettek volna nekem. Igaz próbáltak, de nem volt semmi értelme. Már 31 éves vagyok, a mai napig fáj amit gyerekkoromban átéltem.
2020. nov. 4. 19:11
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanebben a cipőben járunk a fiammal, még az életkor is stimmel. Én is inkább az egyik korábbi válaszoló által idézett részben látom az okot, ami a viselkedés... a fiam is ezt csinálja, annyira szeretne bevágódni, középpontba lenni, és persze bántják, ő meg szorong, dühöng. Járunk pszichológushoz, és éppen ma döntöttem el, hogy iskolát fogunk váltani, mert ez konkrétan mérgező közeg és nem tűröm, hogy tovább rombolják. Sajnos a mi esetünkben az osztály borzalmas. A problémás gyerekek szülei sajnos nem az értelmiséghez tartoznak (nagyon diplomatikusan fogalmaztam) és a gyerekeik kb nőnek mint a dudva, neveletlenek, tiszteletlenek, alapvető dolgokra nem lettek megtanítva. 2.5 éve igyekeztem esélyt adni a megoldásra a többi szülő, iskola, osztályfőnök részéről is, váltani fogunk, ennél csak jobb lehet. Nektek is a legjobbakat kívánom!
2020. nov. 4. 21:04
 7/10 anonim ***** válasza:
7%

Mi az, hogy 9 éves gyerekek videóra veszik a gyereket? Észnél vagy? Ez bűncselekmény, mert az ő engedélye nélkül nem videózhatja senki se, már rég be kellett volna takarodnod az iskolába és panaszt tenni, vagy rég ki kellett volna venni abból az osztályból, nem gondolod? A férjed is egy szép ember, majd a gyerekek lerendezik... aha... persze...

Mi az, hogy 9 éves gyerekek iskola időben telefonozhatnak? Meg mi az egyáltalán, hogy 9 éveseknek van telefonjuk?

2020. nov. 4. 21:09
 8/10 A kérdező kommentje:

Ez a gond, hogy nem iskolai szintű a probléma.

Rokongyerekek, barátok gyerekei csinálják ezt.

2020. nov. 4. 21:48
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha rokonok és barátok csinálják, akkor biztos szólok a szülőknek. Gondolom ők is látják, tehát nem éri őket váratlanul.
2020. nov. 5. 08:59
 10/10 anonim válasza:

5-6.osztályig ez fog menni, és ezt nem csak vele, hanem mindenkivel fogják csinálni.

Egyébként meg ő is, ha nagyon akar talál egy olyan fogáspontot rajtuk amivel "vissza tud vágni"

Ha nagyon durvul a helyzet, akkor is szerintem csak a tanárral beszélj, mert tényleg az lesz, hogy anyuci pici lánya.

2020. nov. 12. 20:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!