Bántják, csúfolják a lányomat? Mikor léphet közbe egy szülő?
Olyanokat mondanak neki, hogy nézd már, ott egy pók a sarokban, nem harapod ki?! Meg hogy a füleivel simán befogja itthon az HBO-t, tuti nem kell rá külön előfizetnünk. Vagy pl kicsit befelé néz az egyik szemével, és hogy biztos azért, mert az egyik keresi a másikat, hogy legalább azok ne legyenek magányosak, ha már ő az.
9 éves!
Igen, tényleg nem az a fajta kislány, akire mindenki azt mondja, hogy gyönyörű, de nekünk a legszebb. Én is tisztában vagyok vele, hogy a szeme problémás, babakora óta szemüveg + ragasztgattuk is, 5 éves korában meg lett műtve. Javult, de nem tökéletes.
Fogszabályzója is lesz majd később. De félek, hogy mindig találnának rajta fogást és ő meg az a fajta, aki tűri, tűri, majd egyszer csak robban. Akkor viszont tényleg tombol, és utána azért piszkálják, meg videóra veszik olyankor.
Ő próbál mindenhová beilleszkedni, nagyon ragaszkodó kislány. Bármit megtesz a figyelemért. Sajnos sokszor direkt provokálja magát és nem érzi, hogy mikor van az, amikor már nem vele, hanem rajta nevetnek... Férjem szerint lerendezik ezt egymás között a gyerekek, ne legyek mindig a fenekében, mert akkor sosem tudja majd megvédeni magát. De nekem igenis rossz hallgatni, amikor mondja, hogy miket mondtak rá, vagy hogy viselkedtek vele.
Ez nagyon nehéz szülőként. Mert ha ő lelkileg bírja, akkor valóban a férjednek van igaza, próbálja meg maga elintézni. Mert utána meg azzal fogjak csúfolni, hogy anya pici lánya. De ha a lelkére veszi, akkor azonnal avatkozz be.
A gyerekek szemetek. En örülnék neki ha másik anyuka jelezné nekem, ha az en fiam bántaná az ő gyerekét. Mert akkor még én is csírájában tudom elfojtani a nem megfelelő viselkedést.
Sajnos a gyerekek azt csúfolják, akit "lehet". Nem azért, mert valami gond van a külsejével, hanem mert magára veszi. Egy csúnyácska, de nagy önbizalommal rendelkező gyereket nem szoktak csúfolni. Sajnos a lányodat már kipécézték, mint áldozatot. A férjem fia pár éve új osztályba került, és bár semmi baj nem volt vele, pár nagyszájú fiú elkezdte csúfolni. Ő meg egy idő után elkezdett verekedni. Ezután már az egész osztály kiutálta. Többször szülői értekezlet lett összehívva az eset miatt, de sajnos a helyzeten nem lehetett segíteni. Új iskolába íratták következő évtől, nyáron meg járt pszichológushoz, önbizalom erősítés, sok-sok beszélgetés. Az új iskolába semmi gond vele, beilleszkedett, nem csúfolják.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az iskolaváltás a megoldás, hanem a lányod önbizalmának erősítése. Először a tanítókkal beszélj, majd a szülőkkel is, ha kell. De elsősorban meg kell tanulnia megvédeni magát, nem felvenni a csúfolódást, mert nem lehetsz mindig mögötte.
"Ő próbál mindenhová beilleszkedni, nagyon ragaszkodó kislány. Bármit megtesz a figyelemért. Sajnos sokszor direkt provokálja magát és nem érzi, hogy mikor van az, amikor már nem vele, hanem rajta nevetnek... "
Ezért csúfolják, nem a külseje miatt.
A lányoddal kéne beszélni, hogy ne akarja mindenáron felhívni magára a figyelmet. A kevesebb néha több. Próbálja ki, hogy beszélgetést kezdeményez és csak meghallhatja a többieket, nem produkálja magát.
Kicsit más. A szemüveg nem korrigálja a kancsalságot? Az én gyerekemnek is az egyik szeme befele fordul, de csak szemüveg nélkül látszik, szemüvegben szépen állnak. Nekünk is javasolták a műtétet, az akkor 3 éves gyerekemnek, mi orvost váltottunk és az új orvos által mért dioptriával korrigálta. Érdemes másik szemészt véleményét is kikérni. Gyerekeknél ritkán műtenek, mert visdza romolhat a kancsalság. Az új szemész nem is értette.
Mi az, hogy 9 éves gyerekek videóra veszik a gyereket? Észnél vagy? Ez bűncselekmény, mert az ő engedélye nélkül nem videózhatja senki se, már rég be kellett volna takarodnod az iskolába és panaszt tenni, vagy rég ki kellett volna venni abból az osztályból, nem gondolod? A férjed is egy szép ember, majd a gyerekek lerendezik... aha... persze...
Mi az, hogy 9 éves gyerekek iskola időben telefonozhatnak? Meg mi az egyáltalán, hogy 9 éveseknek van telefonjuk?
Ez a gond, hogy nem iskolai szintű a probléma.
Rokongyerekek, barátok gyerekei csinálják ezt.
5-6.osztályig ez fog menni, és ezt nem csak vele, hanem mindenkivel fogják csinálni.
Egyébként meg ő is, ha nagyon akar talál egy olyan fogáspontot rajtuk amivel "vissza tud vágni"
Ha nagyon durvul a helyzet, akkor is szerintem csak a tanárral beszélj, mert tényleg az lesz, hogy anyuci pici lánya.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!