Pozitív teszt eredmény miatt otthon ülnél 2 hétig vagy kivinnéd a gyerekeid sétálni?
Sőt, én úgy tudom, csak 10 nap, vagyis össz-vissz 3 napot kéne még kibírnia.
Mondjuk a kérdés tanulságos abból a szempontból, hogy így már értem, miért terjed a vírus a maszkviselés ellenére.
“Még nem ellenőriztek egyszer se pedig 1 hete itthon vagyok”
Èrtem. Szóval vègtère is te max az miatt kèrdezed ezt, hogyha ellenôriznek le ne bukj, hogy màsokat megfertôzhetsz az smafu?
"Azt mondják 15 percnél többet nem lehet tölteni mással, az hogy mellette elmész nem fertőzöl."
Ezt azért mondják, mert az egyszerű emberek a világot fekete-fehérben látják. A többség fejébe nem fér bonyolultabb modell, mint hogy az egyik tevékenység "biztonságos", a másik "veszélyes". Valójában a kockázat egy folytonos skála. Ha betegen elsétálsz valaki mellett, akkor nagyon kicsi a kockázata, hogy megfertőzd. Ha fél percig egymás mellett álltok, akkor kicsit nagyobb, de még mindig kicsi. Ha 3 percig, 7 percig, 15 percig álltok egymás mellett, akkor egyre nagyobb a kockázat. Ha beszéltek, köhögtök, énekeltek, azoktól megint nő a kockázat. Ha maszk van rajtatok, csökken. Ugyanígy a 2 méter se egy mágikus távolság, csak a mihez tartás végett van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!