Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Pozitív teszt eredmény miatt...

Pozitív teszt eredmény miatt otthon ülnél 2 hétig vagy kivinnéd a gyerekeid sétálni?

Figyelt kérdés
Milyen szabály él ilyenkor?
2020. nov. 2. 13:51
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
73%
Természetensen nem mehetsz sehova se te se a veled egyháztartásban élők.
2020. nov. 2. 14:10
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Sőt, én úgy tudom, csak 10 nap, vagyis össz-vissz 3 napot kéne még kibírnia.

Mondjuk a kérdés tanulságos abból a szempontból, hogy így már értem, miért terjed a vírus a maszkviselés ellenére.

2020. nov. 2. 14:12
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Objektíven nézve, ha más ember közelébe nem mész, meg vigyázol alap dolgokra (pl. nem fogsz meg semmit, lépcsőház legyen kiszellőztetve utánad, liftbe ne szállj) akkor nem valószínű, hogy bárkit is megfertőzz. Csak ezt így képtelenség lenne ellenőrizni, ezért az a szabály, hogy otthon kell maradni, és megbüntethetnek, ha nem. Szóval bírd ki valahogy még ezt a hetet.
2020. nov. 2. 14:15
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

“Még nem ellenőriztek egyszer se pedig 1 hete itthon vagyok”

Èrtem. Szóval vègtère is te max az miatt kèrdezed ezt, hogyha ellenôriznek le ne bukj, hogy màsokat megfertôzhetsz az smafu?

2020. nov. 2. 14:16
 15/25 A kérdező kommentje:
Azt mondják 15 percnél többet nem lehet tölteni mással, az hogy mellette elmész nem fertőzöl. És nem is mindenkit tesztelnek aki nem veszélyeztetett munkakörbe tartozik.... Telefonon se hívtak egy hete hogy milyen kontaktom volt...
2020. nov. 2. 14:20
 16/25 anonim ***** válasza:
90%
Ilyen nemtörődöm hogy lehet valaki, megáll az eszem. Ezért terjed így ez a szar mert emberek ilyen szinten tojnak egymásra és simán végigbacizná a kérdező is az egész lépcsőházat 15p friss levegőért, az nem számít ha a 90 éves Joli néni életébe kerülne ez a séta de a rendőr ne csípje nyakon, hogy megbüntessék. Nyiss ablakot inkább és játsz a gyerekeiddel. Ja, és szégyelld magad.
2020. nov. 2. 14:20
 17/25 A kérdező kommentje:
Nyilván nem a játszótér kellős közepére gondoltam menni hol mások is vannak
2020. nov. 2. 14:21
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Birjatok ki,nem szabad igy kimenni sehova.
2020. nov. 2. 14:25
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Szépen és csúnyán is leírta mindenki: nem mehettek sehová. Nagyon sajnálom, de ki kell bírnotok :/
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

"Azt mondják 15 percnél többet nem lehet tölteni mással, az hogy mellette elmész nem fertőzöl."

Ezt azért mondják, mert az egyszerű emberek a világot fekete-fehérben látják. A többség fejébe nem fér bonyolultabb modell, mint hogy az egyik tevékenység "biztonságos", a másik "veszélyes". Valójában a kockázat egy folytonos skála. Ha betegen elsétálsz valaki mellett, akkor nagyon kicsi a kockázata, hogy megfertőzd. Ha fél percig egymás mellett álltok, akkor kicsit nagyobb, de még mindig kicsi. Ha 3 percig, 7 percig, 15 percig álltok egymás mellett, akkor egyre nagyobb a kockázat. Ha beszéltek, köhögtök, énekeltek, azoktól megint nő a kockázat. Ha maszk van rajtatok, csökken. Ugyanígy a 2 méter se egy mágikus távolság, csak a mihez tartás végett van.

1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!