Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Másnak is hiányzik néha a...

Másnak is hiányzik néha a gyerekmentes élete?

Figyelt kérdés
Úgy szégyenlem magam, pedig annyira vágytam rá és most mégis azt érzem, hogy jó lett volna még várni pár évet. 3 éves és nem tudja 5 percig lekötni magát, folyton engem nyúz, egész nap szórakoztatni kell, nincs egy perc nyugtom tőle. Mostanában már délután is alig alszik és olyankor hulla vagyok estére ha nincs meg az a délutáni 1-2 óra csend. Folyamatosan beszél, kérdezget. Tudom én akartam, de már úgy érzem nem bírom, utálok itthon lenni, utálom a házimunkát, hiányzik a társaság. Már ovis de többször volt itthon mint oviba a betegségek miatt. Nincs segítségem mert apuka sokat dolgozik, nagyszülők is még dolgoznak, havi 1 hétvégén szokott mamánál lenni, folyton fáradt és ideges vagyok.

#Gyereknevelés, gyerekvállalás,
2020. okt. 25. 19:51
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
84%

Nekem is nagyon hiányzik.

A barátaimnak nincs gyerekük, nekünk segítségünk nincs. Aranyos és viszonylag könnyű eset a lányom, de autista és azért ez sok mindenben meghatározza az életünket. Szerencsére nem agresszív, de folyton pörög, nem tudjuk nyugodt vagy zártabb helyre vinni (pl baráti összeröffenésre nem vihetjük, mert kiborul, ha kis helyen sok ember zsúfolódik össze)

Nincsenek spontán kirándulásaink, mert mindent meg kell tervezni, az ő napirendjéhez igazítani. Ha borul a napirend, akkor több napi hiszti és sírás vár ránk. Nem tudunk elmenni színházba, koncertre is max szabadtérire ahol nem kötelező leülni, mert a lányom össze-vissza szaladgál.

Igazából nekem ez a spontaneitás hiányzik. Jól esne csak kiugrani valahova romantikázni a férjemmel vagy vásárolni, vagy bármi. Jó lenne, ha nem kellene folyton az ovi-munkahely-ki viszi a gyereket fejlesztésre Bermuda hármomszögben tengődni.

Vagy egy fáradtabb/nehezebb napon csak lehuppanni a tévé elé,esetleg ha beteg vagyok, nyugodtan lábadozni.

Ha lenne segítségünk (nagyszülők, nagybácsi) talán könnyebb lenne, de sajnos kincs.

2020. okt. 26. 13:53
 22/40 anonim ***** válasza:
23%
Jaj bocsánat, nem akartalak én a tesóra rabeszelni. Csak tudd, hogy nem feltétlenül dupla szívás. Tudom, mert első gyereknél ezt gondoltuk mi is. Több emberes gyerekek általában az egykék hiszen minden gyerek vagy gyerekek addig feszítik a határokat amíg a szüleik bírják. Nyilván 3-4+ gyereknél nem tehetik meg, hogy egyetlen gyerek leszívja anya-apu teljes energiáját. Az egyke megteheti, így meg is teszi sokszor.
2020. okt. 26. 14:07
 23/40 anonim ***** válasza:
26%

Aki most meglepődik,hogy milyen nehéz ez, az mit hitt még a gyerek előtt?

Hogy majd valami csoda folytán megszűnik minden vágya a régi , gondtalan életre? Vagy hogy kicsattan majd 18 éven keresztül az energiától és a nyugalomtól? :D

2020. nov. 15. 17:06
 24/40 anonim ***** válasza:
59%
Én pl azt hittem a sok ígérgető rokon és barát, akik azt mondták sokat megyünk majda tényleg jönnek...Ehelyett 2 éve magányosan vagyok, a kutya nem néz ránk, 5 percre nem tud senki segíteni, egy fodrászhoz se tudok elmenni, mert a férjem csak este ér haza. Azt hittem majd a rengeteg rokon barát aki magán kívül volt hogy gyerekünk lesz tényleg örül és tényleg eljönnek néha...
2020. nov. 16. 09:00
 25/40 anonim ***** válasza:
86%

Ahogy az utolsó mondja!

Tudtam, hogy magunknak szülök gyereket és nem mással akartam felneveltetni, de álmaiban sem gondoltam, hogy a nagymama, aki annyira várta az unokáját, 2 órát nem hajlandó rá vigyázni, mert ő dolgozik és hétvégén pihenne (mi is dolgozunk a férjemmel, váltott műszakban, 2 éves a gyerek). Igazából nem is érdekli az unokája, csak addig ameddig cuki képeket küldünk róla, mert azzal lehet dicsekedni a munkatársnőknek.

Arra se készített fel senki, hogy milyen egy sérült/több emberes gyerek ellátása, vagy pl, hogy ami egy átlagos gyerekkel nem okoz gondot, az nálunk igen,

de szerintem a fáradságra/kialvatlanságra sem lehet igazából felkészülni. Egész más egy húzósabb meló, mert hazamész, lehuppansz a tévé elé és pihensz, de egy gyereket nem tudsz a sarokba tenni, hogy figyelj szivecském, anyának most kell egy nyugodt délután.

Sokkal-sokkal többet kellene beszélni az anyaságról! Nem csak a jó oldaláról, a rosszról is. Mert aki a mai világban meg meri említeni, hogy elfáradt vagy elege van vagy bármi ilyesmi, az szaranya. Pedig jó anya, csak épp véges a türelme.

Ez nem panaszkodás, pusztán tények. Vannak anyák/családok akinek tényleg egy áldott jó gyereket dobott a sors, esetleg sok-sok segítséget kapnak, és vannak azok, akik nehéztermészetű porontyot nevelnek segítség nélkül. Egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál, csak más.

És igen, azért aki az önálló,független, pezsgő élethez szokott hozzá, nem biztos hogy jól viseli a bezártságot (nem csak fizikai, lelki bezártság is), hiába volt tervezett az adott gyerek.

2020. nov. 16. 10:31
 26/40 anonim ***** válasza:
93%
A vedonok is beszelhetnenek errol a kotelezo tanacsadason. Nem csak kinyomtatjak a vizsgalatok listajas meg babakelengyet. Egy szo sem esett arrol,mekkora sokk lesz egy kisbaba. A szorongast,felelmet hogy kezeljuk,gyerekagyi depresszio es baby blues milyen lesz. Meddig normalis,mikor kell segitseget kerni. Ilyesmik....
2020. nov. 16. 12:24
 27/40 A kérdező kommentje:
Igen, sajnos a negatív részéről senki nem mond semmit. Hogy egy felnőtt ember milyen depressziós lehet az állandó otthonléttől meg meddig kiesik a munkából mert hiába megy óvodába a gyerek ha ott folyton beteg lesz stb.
2020. nov. 16. 12:29
 28/40 anonim ***** válasza:
96%

23! Amit soha nem tapasztaltàl soha nem volt benne rèszed azt mègis honnan kellene tudni, hogy milyen nehèz lesz??

Sokan úgy fognak a gyerekvállalásba, hogy nem tudják, mi vár rájuk, már hallottak róla, hogy fáradtak lesznek, alvatlanok, de nem gondolták, hogy ennyire. Mert azt hiszik, hogy ez olyan, mint a fejük feletti szivàrvàny ahol unikornisok repkednek csillàmport fingó pónikkal karöltve. Ès mièrt ? Mert ezt làtjàk halljàk mindenkitôl mindenhol. Mègis akkor honnan kellene tudni?

Ehelyett a baba átázott, koszos, éhes, ordít, esetleg kólikája van. Begyullad a füle, beteg, nyűgös, és nem hagy egy jóízűt beszélgetni aludni se. Ès akkor jön az, hogy de hol van a boldogság hol a gondtalanság amit mindenhol làtni hallani? Ès azèrt làtni ezt mert ôk maguk se mernek beszèlni errôl mert nem illik mert egybôl kapjàk az anyai mivoltjukat minôsítô jelzôket. Ahogy itt is a gyk-n .

2020. nov. 16. 12:49
 29/40 anonim ***** válasza:
90%

Utolsó, nagyon jól leírtad a lényeget. Amit még nem

Ismertél tapasztaltál azt nem is tudhatod milyen lesz.

2020. nov. 16. 12:53
 30/40 anonim ***** válasza:
50%
Soha nem akartam szülni, mert tönkre teszi a testet, mindent. Párkapcsolatot is, hisz elég visszataszítóak a nők elég sokáig..., utána is lógó mellekkel, hassal, tág intim résszel. Imádom a gyerekmentes életemet, a szerelmem is! Mi mindig jól érezzük magunkat és mindenre van időnk. 40 éves nő
2021. márc. 25. 13:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!