Mi a véleményetek a Csanád és a Szaffi nevekről?

Az öcsém neve Csanád és nkm is tetszik a neve.
Szaffinak pedig a mamámék cicáját hívják de ettől függetlenül szép név sztem.

A Szaffi egyáltalán nem tetszik. Cigányos és idétlen.
A Csanád elment volna 10-20 éve, de a mai globalizált világban csak kicseszés a gyerekkel. Nincs az az ország, ahol kimondják a nevét.

A Csanád nagyon jó név.
A Szaffi nekem is becenév inkább, de a Lottik, Lilik mellett ez is elmegy, ha tetszik, add nyugodtan.

Csanád nem tetszik hangzásra, olyan mint a csalán vagy a csalamádé. De amúgy vállalhtó név.
A Szaffi borzalom, a cigánylány jut eszembe a meséből, de ha jól rémlik, ő is egy macska után lett így elnevezve.

A Csanád tetszik, egy szép magyar név.
A Szaffit még sose hallottam, de rettenetes.

A Szaffiról nekem is a rajzfilm jut eszembe, becenév ott is, és én alapban nem szeretem a beceneveket teljes névként, mint Szofi, Panka, stb.
Amúgy valaki írta a kajákat, a nyersvegán "Szaffina" csajt Veronikának hívják. (A férje anyukám munkatársa volt. )

Na, kiegészítés.
Szóval a Burján Szafi, az nem ugyanaz a kajás illető, akit én ismerek.
Akiről én tudok, Nagy Szafina néven fut, nyersvegán, s eredetileg Veronika a neve.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!