Tetszik nektek? Melyiket vennétek ki és mit raknátok inkább be? Morvai Szaffi Natália Viktória. Viktória mindenképp benne lesz mert az anya neve.
Én a szimpla Morvai Viktóriára szavazok. A Szaffi aranyos, de nekem mesterkélt. A Natália-Viktória meg túl hosszú, és nagyon hasonló hangzásúak, ütik egymást.
A három együtt meg sosem fog beleférni semmilyen hivatalos okirat vagy leckefüzet rubrikáiba.
Ha Viktória marad, valami minél rövidebb, egyszerű hangzásút tennék középre, ami mássalhangzóval kezdődik. Pl. Dóra, Fanni, Lili, Réka, Sára, Vera, Zita... Valami, amire nem kérdeznek vissza a "sok" infóban, hogy "hogy is..?"
De a Morvai Natália is teljesen oké... Mondjuk én sosem fogom érteni, miért kell egy családba több ugyanolyan nevû, csak keveredés van belôle (pl. "tudod, a szôke Béla", "ja nem ő, az öreg Béla"... aztán jönnek a vicces becenevek...) Hadd legyen a gyereknek saját.
Ez a "szerény" véleményem :)
Szaffi semmiképpen, Natália meg Viktória túl rongyrázós együtt. Ilyen újhullámos-adjunk különleges nevet dolog.
Viktóriához valami rövidebb és egyszerűbb, az úgy oké.
Én nem adnám a lányomnak a saját nevem, mert külön személyiség vagyunk, de ez csak az én véleményem, nem kritikának írom! :D
Morvai Natália, vagy Morvai Viktória szerintem bőven elég. Én is két nevet akartam adni a lányomnak vagy a Réka Kitti, vagy a Réka Lili, de páromnak nem tetszett a 2 keresztnév, így csak Réka lett.
Nincs annyi rubrika egyetlen űrlapon sem, ahova ilyen hosszú nevet be lehetne írni.
Én utálom az enyémet, 2 keresztnevem van, pedig nem olyan hosszú, de le kell írni hivatalos iratokon az összeset és csak bosszant. Úgyhogy az én gyerekeimnek 1 nevük van.
Úgyhogy én bármelyiket, de csak egyet választanék.
ügyelj a sorrendre.
szerintem a Viktória legyen elől és utána inkább a becenevesen hangzó Szaffi.
Morvai Viktória Szaffi.
Off:
Lehet igy anyakonyveztetni, hogy Szaffi?
Szofiat szoktak Szofinak es Szaffinak becezni nem?
Nem kotoszkodes keppen irod, nem en nem hallottam meg igy anyakonyveztetni senkit.
Nekem a Szaffi nem annyira tetszik, mert a mese jut rola eszmbe.A Szofia viszont gyonyoru szerintem.
Morvai Szofia Viktoria nem tetszik esetleg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!