Mi a véleményetek a Csanád és a Szaffi nevekről?
Szaffiról a mese jut eszembe. Nem adnám. Nem hogy nem nőies egyenesen kislányos.
A Csanád meg egyenesen borzalmas.
Nagyon eltérő stílusú a két név, nem tudom, hogyan lyukadtatok ki rájuk.
A Szaffi becenév, komolytalan felnőttnek, pláne, hogy mint látod mindenkinek vagy a rajzfilm vagy a márkanév jut eszébe róla. Akkor már inkább Szófia. De igazából az is csak külföldies Zsófia és úgy már elég gyakori.
És akkor mellé a Csanád, ami meg nagyon magyaros. Szerintem az egy jóval hordhatóbb név. (Nekem a Csongor jobban tetszik hangzásra és jelentésre, bár egy fokkal gyakoribb.)
A kutyánkat hívtuk poenbol Szaffinak mert ugye macskanév. Jó persze már a rajzfilmben is a lány is Szaffi volt meg a macska is, de ezt a nevet elbaltaztak örökre.
Csanád szerintem jó.
"Semmivel sem kislányosabb, rosszabb, mint egy Lili, Fanni vagy Kitti,"
De az
Nekem a Csanád tetszik. Bár szerintem a Csongor név szebb de hát ez magánvélemény, azért írom csak, mert hasonló és mély hangrendu, hatha megtetszik. De a Csanád is teljesen jó.
A Szaffi tényleg nagyon rossz szerintem, ahogy látod a válaszokból az emberek többsége szerint gyerekes, komolytalan, furcsa hangzású. Hasonló becenév hangzású, de mégis "konszolidáltabb" noi név sok van, pl. Kitti, Lotti, Fanni jobb választás, ha ezek tetszenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!