Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van így bármi esély rá hogy...

Van így bármi esély rá hogy meggyőzzem?

Figyelt kérdés
Félreértés ne essék, volt szó a gyerektémáról esküvő előtt, és egyetértettünk abban hogy 2 gyereket szeretnénk. Számomra már eljött a pillanat hogy most már lehet, minden megvan, minden alkalmas a gyerekvállalásra. És persze a vágy is nagyon régóta megvan bennem csak eddig igyekeztem elnyomni, mert anyóshoz, albérletbe nem akartam, plusz amikor saját házat vettünk teljesen a nullára esett az egyenlegünk, kicsit akartunk még gyűjteni. De mostmár ez is megvan, így már nem tudom többé elnyomni a vágyaimat. Plusz ott van még a gyenge genetikám is, mert minden női felmenőmnek és rokonomnak több vetélése is volt, mielőtt megmaradtak a gyereket, így tehát nincs is annyi időm mint másoknak. 30 fölött pedig kizárt hogy bevállaljak egy terhességet. A férjem viszont úgy van vele hogy ráérünk még, egy mindent elsöprő érzésre vár, ami az apjánál is volt, meg még nem érzi készen magát. Elmondtam neki hogy az én apukámnál nem volt ilyen érzés, akkor kezdett örülni nekünk amikor először meglátott uhn. Meg hogy sosem lesz rá eléggé készen, bennem is vannak bizonytalanságok, biztos hogy sok mindent el fogok rontani, biztos hogy lesznek nehéz pillanatok, de ezeket az akadályokat nem most kell legyőzni hanem emajd akkor egyesével, és itt leszünk egymásnak hogy segítsünk. De ő még várni akar, nem tudja meddig, és a környezetéből is a saját álláspontját hallja megerősíteni, amit én mondok, azzal ellenkezik, ha pedig megkérem anyumat hogy ő mondja el a saját történetüket, azt elengedi a füle mellett. Most mit csináljak? Érdemes rágni még a fülét? Ja és az nem opció hogy mással, mert én csak tőle akarok gyereket, senki mástól.
2020. okt. 25. 08:22
 1/6 anonim ***** válasza:
93%

Minél többet beszéljetek szerintem róla, mindenképp tisztázzatok hogy ki meddig hajlandó várni. Azért egy nőnél pl az egész munkahelyi eletet úgy kell tervezni.

Nem derül ki hány éves vagy de ezt a "30 felett kizárt" hisztibe azért ne lovalld magad. Nem biztos az se hogy bármi problémád lesz a terhességgel, felejtsd is ezt el így előre.

De valóban tudatosithatnad a pároddal hogy annál több időt tolthet a gyerekkel majd, minél hamarabb itt van(nak) veletek.

2020. okt. 25. 08:45
 2/6 anonim ***** válasza:
66%
Esküvő volt már? Én 30 éves korig várnék rá, hogy addig megérjen benne is, de utána már felesleges. Keress mást, akivel lehet tervezni, vagy ha ennyire ragaszkodsz hozzá, akkor törődj bele, hogy gyerek nélkül maradsz. Talán ő nem tőled szeretne gyereket, csak valamiért kényelmes neki ez a kapcsolat.
2020. okt. 25. 08:52
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a kérdésedre úgy lehetne írni értelmes választ ha megírtad volna a korotok.Más tanácsot adnék egy 24-25 évesnek és mást egy 29 évesnek.(bár nyilván nem az utóbbi korosztályba tartoztok,mert akkor nehéz volna 30 alatt szülni)
2020. okt. 25. 09:05
 4/6 A kérdező kommentje:
Ő 28 én 25
2020. okt. 25. 09:20
 5/6 anonim ***** válasza:
65%
Oh kérdező, ráértek még ☺️. Éljetek egy kicsit. Szórakozzatok, tanuljatok. A férfiak 30 felett szoktak általában gyereket akarni, amikor már stabilak az életben. Nálunk fordított a helyzet. A férjem fiatalabb nálam 4.5 évvel. 30 évesen mondta, hogy akkor mehet a babaprojekt, én nem erőltettem, pedig már 34 voltam. Nemsokára megszületik a lányunk. ☺️
2020. okt. 25. 10:04
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Az átlag magyar nő 28 évesen szüli az első gyereket. És manapság (sajnos vagy se) nem kirívó a 40 feletti terhesség sem.

Szerintem akkor nyugodnál meg, ha a férjed belemenne valami határidőbe.

Egyébként "vicces", hogy mindketten ennyire szülői példát akartok már most követni. Szerinted te tuti vetélni fogsz, mint anyukád, aki gondolom, ezerszer elmesélte, ő meg az elsöprő érzésre vár, mint az apukájánál, aki gondolom, szintén ezerszer elmesélte. Jó bonyolult házasság és szülővé válás lesz, ha más kérdésben is csak otthoni mintát tartjátok befutónak. Kicsit tudatosítsátok, hogy ti ti vagytok, egyediek, egyszeriek, és ketten együtt újat hoztok majd létre, és nem a szüleitek vagytok és a gyereketekben sem magatokat fogjátok reprodukálni.

2020. okt. 25. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!