Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van esély így rá, hogy a...

Van esély így rá, hogy a terhességi elhízás elkerüljön?Vagy ez alkati kérdés is, egyéni?

Figyelt kérdés
Lényeg, hogy a férjem eldöntötte, ledob 10 kg-t. Sajnos mióta meghízott, horkol, magasabb a vérnyomása. Úgy gondoltam vele tartok, már ami a változásokat illeti. Nincs pékáru, csak tönkölykenyér, sűríteni tönkölyliszt, száműztük a csokit, nasikat, chipset, cukros üdítőt. Sok csirkemell, hal, zöldség, gyümölcs, jó szénhidrátok. Természetesen én annyit eszek, amennyivel jól lakok, de mindig törekszek rá, hogy egészségeset főzzek. 55 kilósan estem teherbe 158 cm hez, körte alakkal,most vagyok 58 kg s 18 hetes terhes. Sajnos jócskán van zsír rajtam, ezért is gondoltam, hogy a vele járó többletsúlyon kívül örülnék, ha nem túl sok zsír jönne fel rám. Szerintetek sikerülhet ilyen odafigyeléssel?
2020. jún. 15. 12:41
 1/8 anonim ***** válasza:
66%
Persze, hogy sikerülhet, de a mozgásról ne feledkezz meg. Anélkül nem megy.
2020. jún. 15. 13:18
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Eddig 3kgot hiztal es mindjart a felenel jarsz, nem latom hol itt a problema. Minden rendben lesz ha igy folytatod.
2020. jún. 15. 13:42
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
158 cm 58 kiló, nem hiszem, hogy olyan sok zsír lenne rajtad.
2020. jún. 15. 13:46
 4/8 anonim ***** válasza:
72%

Szuper, hogy odafigyelsz, de ha mégis elcsúsznának a kilók, akkor se keseredj el. Ez egy más állapot, ilyenkor nem minden múlik rajtad. Nem uralod, úgy a tested, mint máskor.

Sokszor a végére megugrik a mérleg, de ez sok esetben csak víz. Ami aztán napok alatt el is tűnik ha megszületett a baba.

Már odafigyelsz, ennél jobban nem kell rágörcsölni. Ha eddig nem sportoltál, akkor ne most kezd el. De ha jól esik sétálni, kirándulni akkor azzal még segithetsz.

2020. jún. 15. 13:51
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Túl aggódod. Alkati kérdés, és minden terhesség más még ugyanannál a személynél is.

Én 15 kilót híztam, ebből 12 az utolsó 8 hét. 4 héttel a szülés után ugyanannyi kiló vagyok, pedig nem szoptatok, így az nem befolyásolja.

És én még kövéren is kezdtem 165/81.

Ismerős, van vagy 45-50 kiló, 29-et hízott, és ő is pikk pakk ledobta.

Anyám 2 első terhessége alatt nem hízott, velem 30 kilót ami rajta is maradt.

Tök mindegy mennyit mutat a mérleg, ha nagyrésze pl vizesedés.

Egyél egészségesen, sétálj nagyokat, legyél boldog. Ennyi.

2020. jún. 15. 13:53
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem alkatinak mondanám, hanem a hormonok játékának.

Első terhesség +22 kg, második +6 és közel azonos kilóról indultam, s kb. ugyanúgy ettem, mozogtam.

2020. jún. 15. 15:00
 7/8 anonim ***** válasza:
49%
Nem kell falni, mint egy disznó és akkor nem lesz baj. Sajnos elterjedt az a hülyeség, hogy kettő helyett kell enned. Nem kell! Ezt bármelyik orvos megmondja.
2020. jún. 16. 09:04
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm Nektek. S a vizesedés ellen mit lehetne tenni, valami prevenció? Nem eszem 2 helyett, azt én is butaságnak tartom. Tartok egy irányt, remélem 15 kg n belül tudok vele maradni. Igazából nem is a külsőm miatt aggódom (na jó, amiatt is picit), de gerinc problémám is van, és hát a kevesebb súly szerencsésebb lenne emiatt is.
2020. jún. 16. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!