Van más is, akinek még nincs gyereke, de szeret itt olvasgatni?
Még távol áll tőlem a gyerekvállalás, de néha szoktam itt olvasgatni, mert egyszer majd szeretnék gyerekeket és sok érdekességet találok a kérdések között. Ugyanakkor néha felbosszant amiket olvasok, mert annyi agyhalott(nak tűnő) anyuka van itt és el fog a rettegés, hogy egy nap majd én is ilyen besavanyodott, gyerekmániás őrült zombi leszek, aki megszűnik létezni onnantól, hogy gyereke van és csak az lesz fontos számomra, hogy a gyereknek tökéletes legyen minden, de persze pont ezzel fogok mindent elcseszni, mert olyan, hogy tökéletes nem létezik. Sok ellenpéldát is látok, van olyan szülő is, aki nagyon szimpatikus a válaszok alapján, de valahogy ebből van a kevesebb. Van más is, aki így van ezzel?
23/L
Szia! Persze, hadd olvasson vagy írjon, aki akar, de miért kell arrogánsnak meg ítélkezőnek lenni? Mint pl. te is vagy, az írásod alapján?
Fene tudja, milyen leszel majd anyaként, de
- sokszor leszel fáradt, NAGYON fáradt, és ettől agyhalottnak fogod érezni magad
- a gyermekeid lesznek betegek és sok minden történik majd, amitől elfogja az aggodalom a szívedet - ettől mások szemében gyerekmániás leszel, hisz keresni fogod a megoldásokat a gondokra
- besavanyodott helyett inkább én azt a szót használnám, hogy elkeseredett... igen, az is leszel. Mert nem mindig mennek simán a dolgok.
És fáradtan, aggódva meg elkeseredetten le fogsz rogyni néha a gép elé, és lehet, hogy írsz majd olyanokat, amikre most még nem gondolsz. És utána rosszul fogod magad érezni, és arra gondolsz, ki is volt az a fiatal, szép, stb. lány, aki úgy írt idegen anyáknak ill. anyákról, ahogy fentebb írtál...
Szerintem ne bánts másokat, egyszerűen csak olvass, tanulj, alkoss magadban véleményt, ahogy eddig is tetted.
Én már hosszú évek óta olvasom ezt a témát itt a gyakorin (is). Amíg nem volt tervben a baba, addig is egy csomó hasznos infót gyűjtöttem, hogy pl.teherbeesés előtt milyen vitaminokat érdemes szedni, megismerni a ciklusomat hőgörbe vezetésével, ovuláció jelei, hogy néz ki a pozitív hcg teszt, teherbeesési nehézségek, meddőségi problémák, stb. Ezeket én nem tudtam senkivel se megbeszélni, és jó volt itt tapasztalatokat olvasni. Aztán elkezdtünk próbálkozni, és mivel sokáig nem sikerült, akkor én is írtam ki kérdést, meg kérdésekhez hozzászólást pl. Ki nem várja jövő hétre? típusú kérdésekhez.
Miután végre sikerült, most inkább a terhesség/terhesgondozás/szülés témákat olvasgatom.
Kérdésre válaszolnék csak.
Napi szinten olvasom, annak ellenére, hogy fiatal, huszonéves vagyok, gyerekvállalás messze áll, nem is nagyon akarok sajátot.
De ennek ellenére valamiért mégis szívesen olvasok itt. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!