Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor kételkedni kezdesz...

Mikor kételkedni kezdesz abban hogy jó anya vagy, mit teszel? Hogyan lehet ezen túl lépni? Másnál is vannak ilyen jellegű érzések néha - néha?

Figyelt kérdés
2020. okt. 18. 22:48
 1/7 anonim ***** válasza:
34%
Fura kérdés, 12 ev alatt egyszer sem jutott ez a kérdés, tudom, hogy jó anya vagyok. Max párszor kibirultam a kamaszkor elején, de ettől meg nem érzem magam rossz anyának. Nálad mitől van ez az érzés vajon?
2020. okt. 18. 23:00
 2/7 A kérdező kommentje:

Igazából én nagyon szeretem a gyerekeket. Mindig is vágytam arra hogy megéljem az anyaságot. De sajnos az első terhességem nem volt öröm mámor. Sajnos nem úgy fogadták a hírt a családban, nem mindenki örült neki. Amit nagyon éreztettek velem. Utána ez változott, de a pici születése után folytatódott abban, hogy mindig kritizálták, hasonlítottak máshoz a családban. Próbáltam kizárni de nehéz.

Imádom a piciket, vannak nehéz napok, de szeretem a kis apró örömöket, amit adnak.

Én nem adtam fel magam, mert jártam mellettük suliba, meg ide oda, de azért csak értük élek /élünk. Aztán látom napi szinten a közösségi médiában oldalakon, olvasok cikkeket, mások mennyire lazák. Pl. Ami el indított a gondolkodásban hogy vannak akik simán 1-1,5 napra lepasszolják a gyereket. (nálunk ezt még a szoptatás miatt nem is lehetne) csak elmélkedtem hogy vajon jól csinálom, hisz nekem ez fel sem merült bennem.

Később persze de 3 éves kor után más.

Rossz hogy folyton hasonlítani akarnak a családban más kisgyerekes anyukákhoz.

2020. okt. 18. 23:28
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Lényeg hogy te ne hasonlítgasd magad másokhoz, azzal meg ne foglalkozz, hogy mások mit gondolnak rólad. En első héttől kezdve 1-3 óra hosszara anyuval hagytam a kislányomat, ő nagyon boldog volt ettől, én pedig el tudtam menni orvoshoz, boltba, és ügyeket intézni. Soha de soha ne halld meg mások szavait, csak magadban bízzál, hogy az a jó amit te csinálsz. Első voltam.
2020. okt. 18. 23:36
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, nagyon jól esett amiket írtál első #

Próbálok elhatarolódni a negatív dolgoktól, csak sajnos nehéz. De erős leszek!

2020. okt. 18. 23:43
 5/7 anonim ***** válasza:

😊 Nincs mit. Légy erős, és gondolj mindig erre, az a jó amit és ahogy én csinálom. 😉

Én pld sose tudtam szoptatni a babámat, nem volt tejem. Eleinte mikor valaki rakerdezett, és meghallottak hogy 1 hónapos és tápszert kap, hát ne tudd meg, miket kaptam. Anélkül hogy a nyomorult hátteret tudták volna.

Onnan kezdve minden érdeklődő azt a választ kapta fél évig, hogy igen, van tejem, szopik rendesen. Ennyi. 😊 Ne görcsölj rá soha semmire. Szép hetet kívánok.

2020. okt. 18. 23:58
 6/7 anonim ***** válasza:
74%
Tökéletesen alkalmatlannak érzem magam az anyaságra. Nagy családra vágytam, de sokszor érzem, hogy a kettővel is túlvállaltam magam. Nagyon szeretem őket, és sokkal jobb anyukát érdemelnének. Türelmesebbet, kedvesebbet, kreatívabbat. De mostmár nincs mit tenni, végig kell csinálni amit vállaltunk a férjemmel. Megteszem amit tudok aztán meglátjuk mire elég.
2020. okt. 19. 06:27
 7/7 anonim ***** válasza:
59%
Nem kételkedek, tudom hogy az vagyok. Nem teszek semmit
2020. okt. 19. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!