Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » (Megoszto téma) tenyleg...

(Megoszto téma) tenyleg gyilkossagnak számít az abortusz?

Figyelt kérdés

Persze mindenkinek meg lehet az erve, kifogasa miert, erőszak, nincs mas választás. De sajnos a kutatasok azt bizonyítják hogy 98%ban kenyelmi kérdés, azaz tul fiatal, nem all keszen, stb.

De ezert tenyleg erdemes e megallitani hogy valaki uj embernek jövőt adjon? Hisz kitudja mi fog valni belole milyen eletet el, mit tesz hozza masokhoz vagy mit vesz el egy leendo élet.

Bun e elvenni a lehetoseget ugy hogy ontudatanal sincsen még? Valoban gyilkolasnak számít es el nem kezdett élet megakadalyozasa? Mikortol szamit egyáltalán erteknek az emberi élet? Az ontudat hatarozza meg? Tehat gyilkossag azt megolni aki nem is tudja hogy létezik?

Ti mit gondoltok osszesegiben erről a témáról?

2020. okt. 17. 20:36
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
8%

"én testem,én döntöm el hogy mit történik vele",ez a kifogás annyira több ponton szúrható,és ki terménytette meg a gyereket?

Férfiakban abba joguk van hogy mi legyen,mint a nőnek...

Meg gyilkosság is mert egy életet öltek meg..

2020. okt. 20. 09:25
 22/30 anonim ***** válasza:
84%

“Férfiakban abba joguk van hogy mi legyen,mint a nőnek...”

Tényleg ? Miért talán a férfi b*ssza tönkre a testét? Ő hordja ki és vajúdik akár 30 kibasz*tt órát ? Az ő mellei mennek tönkre a szoptatástól? ?? Csak azért kérdezem mert tudtommal annyi hogy te beleélvezel azt csumi van onnantól kezdve

2020. okt. 20. 18:58
 23/30 anonim ***** válasza:
88%
Azt már nem is magyarázom hogy miért nem számít gyilkosságnak az abortusz mert az agyi kapacitásod eléggé veri a padlót és csak rebootolnal
2020. okt. 20. 19:00
 24/30 anonim ***** válasza:
83%

#21: A pasinak tudod mihez lett volna joga? Mondjuk gumit húzni. A hozzád hasonlónak meg először iskolába kéne járni, hogy megtanuljon írni meg fogalmazni, mielőtt bármiről is véleményt próbálna formálni.

És pont az ilyen egybites agyú faszi akarja megmondani a tutit a nőknek. Aha, persze! Álmodj csak!

2020. okt. 20. 19:21
 25/30 anonim ***** válasza:
58%
Látom a kérdés igen csak megosztja a társaságot! Az abortusz egyes országokban engedélyezett, másokban meg nem. Nem a nők döntik el, hanem a hatalom és az egyház. Ha szavazókat akarnak, akkor előszedik ezt a régi témát. A sejt osztódása létrehoz egy kis emberkét, de mikortól számít emberkének? 10 sejttől, ezer sejttől? Látod ezt sem a nő, vagy a doki dönti el, hanem a hatalom. Ebből következik, nincsen meg a nőnek a saját teste felett a teljes önrendelkezési joga. A téma nagyon kényes, kár rajta rágódni! Legjobb, ha védekeztek, genetikai vizsgálat a babaprojekt előtt. Ha nagyon tervezni akartok, akkor érdemes a családban lévő betegségeket is figyelembe venni, mert öröklődhetnek. (Ezt már érdemes lenne az ismerkedési,udvarlási időszakban is figyelembe venni) Tudom ez már túl tudományos tervezés, de a jövőre nézve sok előnye lehet.
2020. nov. 8. 14:23
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

Tok mindegy én már feladtam ha illegális lesz az abortusz meg lehet oldani mashogy is

Kulfoldon pl vagy keresni kell egy orvost és lefizetni hogy írjon valamit a papírra hogy veszélyezteti a terhesség az anya életet vagy a babajét vagy hasonló

2020. nov. 8. 17:15
 27/30 anonim válasza:
81%
Nem. A gyilkosság az lenne, ha a megszült babát mondjuk elaltatnák. Na az lenne a durva, nem az abortusz
2020. nov. 27. 23:27
 28/30 anonim ***** válasza:
11%
Aki védekezésre használja (értsd: védekezés nélkül szexel, és megoldja annyival a dolgot, hogy elmegy az 1000. Abortuszára is), azt elítélem. Biztos vannak olyan szituációk, amikor nincs jobb választás, és valószínű a gyereknek is jobb ilyenkor, hogy nem születik meg az adott környezetbe, szituációba. De ismerek olyanokat is, aki kérte a dokit, hogy mondja azt a férjének, hogy elhalt a terhesség, és amúgy csináljon abortuszt. Ebbe persze nem ment bele, de végül a férj tudtával megcsinálták. Több ilyen is volt. Na az ilyen... inkább nem minősítem.
2021. jan. 6. 06:48
 29/30 anonim ***** válasza:
24%

Én szerintem gyilkosság. De néha szükséges gyilkosság. Hisz egy ember lehetne abból az embrióból vagy magzatból, akit elvesznek.

De néha nincs más megoldás sajnos.

Aki fogamzásgátlónak használja (sorozatos abortuszok), azokat elítélem.

2021. jan. 6. 09:52
 30/30 anonim ***** válasza:
80%

Amikor abortuszról beszelünk, mindnekinek egy tudatlan 16 éves, egy felelőtlen 24 éves jut eszébe. Abortusznak hívják azt is, mikor egy magzatnak olyan genetikai rendellenessége van, amivel megszületni is kevés esélye van. Ha meg is születik pár napnál többet nem.

él.

Velem ez történt. A legboldogabbak voltunk mikor kiderült, hogy kisbabát várunk. A 12.heti vizsgálaton hidegzuhany! Genetikus, másik orvos. Mindenki látta. Ez a baba nem fog élni! Jobban teszem, ha művi úton befejezzük a terhességet. Hozzátennem fiatal vagyok 25 alatti még, káros szenvedélyektől mentes, mint a párom. 4 orvosi szakvélemény után élvégezték az abortuszt. Előtte volt méhlepény biopszia is. Eredmény: edwards szindróma.

Voltak választásaim:

1. Műtét, és akkor az én és a baba érdekeit nezzük

2. Megvárjuk, míg méhen belül elhal. (ezt mondták, hogy az én babám már nem születne élve..)

3. Harcos a baba eljutunk a szülésig, és napokkal később meghal.

Ti mit javasoltatok volna a testéreteknek? A Párotoknak? A felnőtt gyermeketeknek?

Gyilkosság? A kutyát elaltatni nem gyilkoság? Eutanázia nem gyilkoság? Vanak olyan, mérhetetlenül fájó döntések, amit muszáj megtenni, de egy lapon említeni a gyilkosággal nagyon fájó, annak aki végig megy egy ehhez hasonlón.

Érdemesebb lenne, nem gyilkosa ggal előhozakodni, hanem

Elítélendő-e az abortusz? Ha igen, miért,ha nem miért?

Amikor műtötték bekerültem olyan szobába, aki visszajáró vendég... Nem volt könnyű..

2021. jan. 6. 23:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!