Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » (Megoszto téma) tenyleg...

(Megoszto téma) tenyleg gyilkossagnak számít az abortusz?

Figyelt kérdés

Persze mindenkinek meg lehet az erve, kifogasa miert, erőszak, nincs mas választás. De sajnos a kutatasok azt bizonyítják hogy 98%ban kenyelmi kérdés, azaz tul fiatal, nem all keszen, stb.

De ezert tenyleg erdemes e megallitani hogy valaki uj embernek jövőt adjon? Hisz kitudja mi fog valni belole milyen eletet el, mit tesz hozza masokhoz vagy mit vesz el egy leendo élet.

Bun e elvenni a lehetoseget ugy hogy ontudatanal sincsen még? Valoban gyilkolasnak számít es el nem kezdett élet megakadalyozasa? Mikortol szamit egyáltalán erteknek az emberi élet? Az ontudat hatarozza meg? Tehat gyilkossag azt megolni aki nem is tudja hogy létezik?

Ti mit gondoltok osszesegiben erről a témáról?

2020. okt. 17. 20:36
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
14%

"Ha a nő azt akarja hogy vegyék ki a testéből az embriót, akkor ki kell venni, akár életben marad magától, akár nem."

Erről az jutott eszembe, hogy ha orvosi segítség kell, akkor ez nem egy természetes dolog. Vagyis a nő nem tudja kivenni a testéből, tehát nem ő dönt a saját teste felett. Ráadásul le van korlátozva 12. hétig, tehát a 100%-os döntési joga nincs meg, csak bizonyos kereteken belül dönthet a teste felett.

Szerintem muszáj volt engedélyezni az abortuszt, mert kevésbé polgárpukkasztó, mint a sok elhagyott esetleg megölt újszülött.

Más kérdés, hogy fejlődik a tudomány és már sok "természetellenes" dologgal életben tudják tartani az embert is.

2020. okt. 17. 22:21
 12/30 anonim ***** válasza:
3%

Annak az embriónak az élete már elkezdődött az anyaméhben. Egy szikével vágják szét a testét.

A szülök megbízzák az orvost, hogy ölje meg a babájukat, mert éppen nincs kedvük felelösséget vállalni. Örökbe is lehet adni. Az se egy jó sors, de jobb mindha megölnék. Persze szebb fogalmakat használnak, hogy ne érezzék rosszul magukat, de ez ugyanaz.

2020. okt. 17. 22:48
 13/30 anonim ***** válasza:
73%

En nem tartom gyilkosságnak 12 hét előtt. Utána már necces nekem, mert már egy teljesen ember forma elolenyrol beszélünk.

Nem vagyok abortusz ellenes, de en a mostani körülményeimmel képtelen lennék rá.

Azt azonban a 12. hét előtt is elítélendőnek tartom, ha valaki tudja, hogy nem megfelelőek a körülményei, elvetetne, mégsem védekezik. És sajnos ilyen is sok van, mert az a rengeteg abortusz nem mind a max 5%-os védekezési baleset. Szoval azért hiába nem gyilkosság, aki tudja, hogy elvetetne és nem védekezik, az a szememben egy felelőtlen ember.

2020. okt. 17. 23:00
 14/30 Derjaderja ***** válasza:
89%

Elképesztő, hogy azr hogy valaki nem akar és tud felnevelni egy gyereket, úgy lehet interpretálni, hogy "nincs kedve felelősséget vállalni". Van gyereked? Tudod mit jelent helytallni egy kisbaba, egy tipegő, egy kisgyerek, egy kamasz mellett? Milyen elképesztő emberi és anyagi tehertétel helytállni szülőként? Még aki 1000 százalekban el volt ra szánva, az is gyakran megbánja. Hány házasság meg rá, mert túl nehéz? Hány anya nem tud soha többé visszatérni a szakmajába, veszti el az álmait, szociális hálóját, hogy mit jelent ha beteg gyerek születik stb?

Örökbeadás erőltetése meg a legnagyobb elmebaj, viseljen ki valaki élete kockáztatásával egy terhességet, torzítsa el örökre a testét, stigmatizálja valaki magát örökre mindenki előtt, hogy aztán ne egy embrióról, hanem egy újszülöttről mondjon le (az baba, a magzat nem baba), azt se tudja mi lesz vele, èljen bűntudattal?

Nekem amúgy a 2 tervezett terhességemből, amit nem is bántam meg és semmi bajom az egésszel, csak mondom, 5 maradandó betegségem "maradt" vissza, orvosi diagnózisok, nem kozmetikai eltérések, de persze azok is. De hajtsd bele a 18 évest....

Ja és nem a DNS határoz meg egy embert. Attól, hogy egy sejtben emberi DNS van, még nem lesz egyenlő egy csecsemővel.

Aki akkora életvédő, az maga ne végeztessen abortuszt, ennyi és pont ennyi kompetenciája van a témaban.

2020. okt. 17. 23:05
 15/30 anonim ***** válasza:
82%
Látom a 18 éves kiskancsó nem nyugszik, képes saját kérdést kreálni egy olyan témáról, amiről már millió született. Gondolom jön, aztán majd itt is jól lebüdöskurvázza azokat, akik szerint nem gyilkosság. Mert ő már csak tudja.
2020. okt. 17. 23:43
 16/30 anonim ***** válasza:
70%

Hát nekem mindkét szülőm súlyos mentális beteg, az egyik fel is akasztotta magát. Ezek öröklődnek, plusz jön a mintakövetés, nem nehéz kitalálni, hogy az én szemembe pl. az élet nemhogy nem ajándék, hanem csak valami, amin túl kell lennem.

Az emberek szeretik az életet gyönyörűnek mutatni, amit elveszel attól a babától, pedig nagyon sok millió ember számára az élet egyáltalán nem gyönyörű.

Ez itt már egy alap filozófiai kérdés, hogy miből gondolod, hogy az a baba szeretni fogja az életet és nem csak végig vegetálja? Különösen, ha olyan körülmények közé születik.

Aztán gondolom arról sincs információd, hogy mi van a halál után. Mi van ha jobb dolog, mint ez az élet?

No hát ezeket csak gondolatebresztőnek szántam, én magam nem tudnám megtenni a magzatommal (vagy saját magammal?).

És mig erről vitatkozunk, bennem sokkal nagyobb kérdés, hogy hogy létezhet még ma is annyi sok felelőtlen ember, hogy védekezés nélkül szexel? Az is nehezen érthető számomra, aki totál abortusz párti, es félvállról tud erről beszélni, de még nála is érthetetlenebb nekem az, aki képes belemenni egy együttlétbe úgy, hogy annak egy életre szóló következménye lehet.

2020. okt. 18. 05:35
 17/30 anonim ***** válasza:
12%
Igen, gyilkosság. Ha tetszik, ha nem.
2020. okt. 18. 07:14
 18/30 anonim ***** válasza:
89%
Még szerencse, hogy ezt nem te döntöd el kedves utolsó, mert se jogod, se komnpetenciád hozzá. A te szavaiddal élve, ha tetszik, ha nem. Te gondolhatod annak, az a te bajod és rajtad, meg az éltvédőkön kívül, hidd el, senkit sem érdekel a vélemyényed. ez ugyanis vélemény csupán, a tiéd. Erkölcsileg mindenki azt ítél el amit csak akar, attól még nem lesz igaza. Persze elhiszem, hogy egyesek számára marha frusztráló lehet, hogy nem rendelkezhetnek nagy bölcsességükben minden nő teste felett, ezért azzal próbálják kompenzálni magukat, hogy elítélk őket, bár nyilván az is legalább annyira idegesítő lehet egy ilyen erkölcs-csősznek, hogy akit elítél éppen, az magasról tojik a véleményére. Bájdövéj...
2020. okt. 18. 07:31
 19/30 anonim ***** válasza:
95%
Számomra egyáltalán nem gyilkosság kategória. Annyit ér, amilyen szinten éppen van. És ha gasztronómiai okokból lelkiismeretfurdalás nélkül megölnek egy senkinek kárt nem okozó, önállóan életképes, érző, gondolkodó lényt (pl. csirke, sertés), akkor egy embrió elpusztításáról végképp vitán felül áll a nő önrendelkezési joga.
2020. okt. 18. 20:19
 20/30 anonim ***** válasza:
88%

😂😂😂😂😂😂ez most komoly ??? Itt tartunk. ?? Ez kérdés ?😂 NEM, nem gyilkosság 😂 különben meg mi van lassan szavazni sem szavazhatunk ? Vissza fele fejlődünk? 😂😂atyagatya mikbe vagytok!? Majd akkor pofázzon bele egy férfi is ha tudnak majd szülni !

Na meg amúgy is mindenki döntsön a saját testéről!

2020. okt. 20. 01:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!