Hogy mondjam meg, hogy ne vegyenek felesleges dolgokat?
Hamarosan egy éves lesz a babám. A rokonok készülnek gondolom, de senkisem kérdezi meg, hogy mire van szüksége, nem mondják, hogy mit néztek ki neki.
Ezzel az a problémám, hogy amikor megszületett, sokan olyan ruhákat vettek, amiket nem tudtam ráadni, pl. 80-as bundás overállt vettek, ami csak nyár/ősz elején lett volna jó neki. Az egyik rokon a névnapjára bébikompot vett, amit szépen felraktam a padlásra, mert abba a förmedvénybe bele nem teszem a gyereket, és eladni sem akartam, nem akartam másnak sem rosszat.
Tehát a rokonoknak is jobb lenne, ha kérdeznének, gondolom nem esne jól nekik, ha tudnák, hogy valójában nem használja, nem viseli a kislány az adott holmit, pedig ők mennyi pénzt kiadtak rá.
Meg lehet ezt valahogyan beszélni? Vagy ezt bunkó dolog közölni, hogy: "Ha szülinapra esetleg készültök, beszéljétek meg velünk?"
Légyszi ne szedjetek ízekre, azért kérdezem, mert nem akarok bunkó lenni velük. :)
Ti hogyan állnátok ehhez hozzá? Mit mondanátok?
Én így magamtól biztosan nem hoznám fel a témát, hogy mit szeretnénk kapni, mert az ajándéknak annyi a lényege, hogy gondoltak a gyerekre. Ha nem jön be, akkor megköszönöm, és majd eladom (de ezt nyilván nem hangoztatom). Viszont egy általános beszélgetés közben, lehet, hogy megemlítem a véleményem különböző gyerek cuccokról: hogy az én gyerekem nem fog használt ruhát/játékot hordani/szájába venni, sem elavult dolgokat nem kap, mint a bébikomp, sem a most divatos liberális kacatokat nem adok a kezébe. Azt nem teszem hozzá, hogy légyszi ti se vegyetek, mert ebből szerintem egyértelműen lejön, hogy ha ilyet kapna, akkor úgyis kiselejtezem.
Az meg, hogy valaki ruhát vesz neki, anélkül, hogy megkérdezné a méretét, hát így járt, számíthat rá, hogy nem biztos, hogy jó rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!