Mi az az egyetlen mondat, amivel útnak indítanád a gyermekedet az életben?
Légy hű öagadhoz, aki igazán szeret, az nem kéri, hogy megváltozz.
/ azt, hogy hozzánk mindig jöhet szerintem sosem kell mondanom, mindig egyérrtelmű lesz, ahogy nekem is az, hogy bármikor “haza” mehetek/
Kedves 13-as! Miért lenne vicc? Képzeld, keresztyén hívő család vagyunk! Van ilyen, nahát!
Nyugodtan pontozd le ezt a választ is!
Válaszoltam a kérdezőnek, nincs okod becsmérelni, még akkor sem, ha te más értékrend szerint élsz!
Jó egészséget kívánok neked és gyermekeidnek!
Ugyan nem egy mondat, de én azt, amit születése napja óta minden este elalvás előtt is elmondok neki: Apa és anya mindennél jobban szeret Téged! Értékes vagy, fontos vagy, szerethető vagy akkor is, ha esetleg hibázol. Bízunk benned, s te is bízz magadban.
Sajnos nekem súlyos bizalmi gondjaim vannak a szüleimmel, ők elég rideg nevelési módszereket alkalmaztak, bár vitathatatlanul nagyon szerettek és szeretnek most is, egyszerűen ők ilyenekké lettek. Én ezt mindenáron el szeretném a kislányommal kerülni. Így nem múlhat el úgy nap, hogy ne erősítsem benne ezeket a dolgokat.
"Légy nyitott a változásokra"
Mi ebben a szellemben neveljük a gyerekeinket. Nem tudhatjuk, hogy milyen világban fognak élni, nem tudhatjuk, hogy a mi saját értékrendünk alapján kapott tanítások mennyire fogják őket segíteni. Az is könnyen meglehet, hogy csak hátráltatni fogják őket abban a világban.
A világ állandóan változik, sokkal gyorsabban, mint a mi időnkben és sokkal-sokkal gyorsabban, mint a mi szüleink idejében. Ha előítéleteket nevelünk beléjük, dogmákat, akkor nem lesznek képesek alkalmazkodni az új dolgokhoz.
A változásokat nem a legbátrabbak, nem a legokosabbak, nem a legszebbek élik túl, hanem akik képesek alkalmazkodni a változásokhoz. Ezt pedig csak nyitottsággal lehet elérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!