Mégis mennyi fizetés kell havonta, hogy egy 4 tagú család (2felnőtt, 2 gyerek) egy normális színvonalon meg tudjon élni?
#15 A férjem szakember bár, de jobban keres mint én, netto 450-et. Én mérnöki diplomával keresek 250-300at, még viszonylag friss a diplomám és elfogadtam a gyakorlati helyem ajánlatát, mert imádom a csapatot.
Egyébként mi Baranyában lakunk, itt azért élhetőbbek picit az árak, bár nem vagyok jártas a budapesti életben.
Így hogy gyeden vagyok mi havi 400-450-bol élünk 3-an. En erre nem mondanám, hogy hu de jó. Hozza vagyok szokva, hogy ne nezegessem az árakat és ha bármikor el akarok költeni 60-100 ezret, akkor azt megtehessem. Van két kutyánk is. Sajnos nem tudtam nekik megvenni a szokásos 20 ezres tápot, brit prémiumot kaptak csak. Amúgy hitelt most nem fizetünk, de nyugdíj-előtakarékosság és több biztosítás is viszi a pénzt, de ezek szükségesek a biztonságunk miatt. Hat sajnos most nagyon kell számolgatnom meg terveznem, hogy minden beleferjen.
Szoval valóban az igenyektol függ minden.
"Én 5 évvel ezelőtt maximum 100 ezer forintot kerestem"
15, 5 éve én is, akkor jöttem el csedre az első gyerekkel. Most a másodikkal vagyok itthon és papíron 2,5-szer nagyobb a bruttóm, ami még mindig lószar, de ekkora az infláció.
Azaz a 350 az alap kétkeresős modellnél garantált bérminimummal.
15 vagyok
Szóval hiába magasabb, mint 5 éve, kb ugyanúgy nehéz kijönni belőle? Nekem az a 100 ezer pont arra volt elég, hogy anyukáméknál lakjak majdnem ingyen, hogy gyűjthessem a kiköltözésre.
Kérdés:
"Mégis mennyi fizetés kell havonta, hogy egy 4 tagú család (2felnőtt, 2 gyerek) egy normális színvonalon meg tudjon élni?"
Válaszok:
"Kb 400-ból élünk 3-an,..."
"Mi havi 7-800-ból élünk, egyelőre albérletben, kettecskén."
"Nekünk még csak egy kéthónaposunk van,..."
"Mi hárman, babával élünk hitellel, egy autóval, nyaralás nélkül..."
"Így hogy gyeden vagyok mi havi 400-450-bol élünk 3-an."
Ehhez csak gratulálni tudok! Nemsokára kincset fog érni, ha 100 válaszból legalább egy hasznos válasz lesz, ami ráadásul a kérdéshez kapcsolódik. A többieknek, aki normálisan válaszolt: pacsi!
Megválaszolhatatlan kérdés.
Kinek mi a normális.
Saját ingatlan vagy hitel, albérlet.
Maris 0-150 ezres szórás
Szoptatott, tápszeres baba, óvodás, iskolás van-e közte
Szintén 0-100 ezer Ft szórás/gyerek
Hobbik, sport
Havi 20-30 gyerek (úszás, lovaglás)
Biztosítás
Havi 40
Kaja
Havi 100-300 ezer között, igény, ezrkenyseg stb függően...
Rezsi
60 - 250 ezer
Szóval minimum kB 350 ezer.
És még erre jön a különböző vagyontárgyakra való igény: telefon, tv, autó
+ nyaralás, megtakarítás
26 majd a kérdező kiszámolja a válaszok alpjan, hogy mi a szitu. Mivel a pénzét se mi fogjuk beosztani és az albérlet hitel is kb 20-300 ezer Ft közötti szórást is mutathat mégis milyen egzakt választ várhat a kérdező.
Itt az a legkisebb változó hogy egy vagy két gyerekről beszélünk e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!