Mégis mennyi fizetés kell havonta, hogy egy 4 tagú család (2felnőtt, 2 gyerek) egy normális színvonalon meg tudjon élni?
Bocs az offért.
Mindig ledöbbenek milyen jó fizetések vannak itt.
Nem is furcsa már annyira, hogy miért költöztünk ki külföldre...
Én 5 évvel ezelőtt maximum 100 ezer forintot kerestem, pedig tökre sokat dolgoztam. Igaz Békés megyében.
Hol kapjátok ezeket a fizetéseket? Mindannyian Budapestiek vagytok?
Kérdésre annyit válaszolnék hogy ez igények kérdése.
Ha a számlák, és a kötelezők kifizetése után, is marad annyi, hogy nem kell gondolkozz mit vegyél a boltban, és még marad is félre tenni fejenként a 10-20%-át a fizudnak, és belefér évente egy nyaralás valamerre, akkor az már kényelmes élet.
Ha lerobban a mosógép, és venni kell újat, de emiatt le kell mondani valamiről, akkor az már nem annyira kényelmes.
#15 mi mondjuk tényleg Budapesten vagyunk, férjem programozó 750 nettót hoz haza, és még így is alul van fizetve (kis magyar cég, tervezi is a váltást), én pedig multinál dolgoztam SSC-ben, amihez nem kellett sem extra képesség a nyelvtudáson kívül, se valami borzasztó sok munka, és mégis 350 nettót kaptam, amikor eljöttem CSED-re.
#13 voltam
#15 Már réwg mehettél ki külföldre, mert már a minimálbér is több, mint 100.000 Ft. Ha mindkét szülő csak a garantált bérminimumot keresi meg 2 gyerek mellett, adókedvezményekkel, családi pótlékkal nettó kB. 350.000 Ft a család bevétele. Ez a minimum amit két szakképzett ember, 8 órás munkával, 2 gyerekkel kaphat.
Én mérnökként, megyeszékhelyen 300.000-et keresek, úgy hogy csak 3 éve dolgozok. Nyilván több tapasztalattal, magasabb pozícióban bőven többet is lehet, úgyhogy nem annyira elképzelhetetlen hogy egy két keresős család összbevétele millió körül legyen. Persze attól még vannak itt kamusok is bőven :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!