Hogyan álljak ki jobban magamért és a babámért?
Sajnos nagyon konfliktuskerülő vagyok. Soha negatív kritika, vagy bunkó beszólás nem hagyta el a számat, de ezzel az is jár, hogy nem állok ki magamért.
3 hónapos babám van és anyósom az őrületbe kerget azzal, hogy tolja le a torkomon a hülyeségeket.
Heti 2-3x van itt 1-2 órát, de kicsinál ezalatt teljesen.
Ő épp az ellentétem, nem lehet neki semmit megmagyarázni, mindenhez is ért és csak úgy jó a gyereknevelés, ahogy ő csinálta 40 éve.
Sírós a pici, anyós kitalálta, hogy "gyenge" a tejem hiába rengeteg, az mindegy, mert szerinte túl"híg" és tápszerezni kellene a gyereket.
Hiába mondtam kedvesen, hogy ma már tudni lehet, hogy nem létezik ilyen, én vagyok a hülye és terjeszti a családban, hogy éheztetem a gyereket. Az nem számít, hogy havi 1kg-t hízik a pici, ő jobban tudja. Hozott tápszert is. A békesség kedvéért azt füllentettem neki, hogy azóta vacsira azt adom a kicsinek, hogy jobban aludjon (persze nem így teszek).
Viszont ma kiverte a biztosítékot.
Az az egyik heppje, hogy sírni kell hagyni a gyereket, hogy ne szokjon kézbe, erősödik a tüdeje meg hasonló sületlenségek.
Sírt ma a pici, automatikusan álltam volna fel, hogy felvegyem.
Anyósom elkapta a kezem, vissza rántott és leültetett. Közben dorgált, hogy mondta már, hogy ne rontsam el azt a gyereket, hagyni kell sírni kicsit, meglátom, pár perc és abbahagyja.
Rettenetes volt, már majdnem én is sírtam mikor már annyira sírt, hogy szinte nem vett levegeőt.
Kb 3 perc lehetett, ekkor felpattantam és rohantam felvenni.
Utána hallgattam az igét, hogy milyen rosszul csinálom a dolgokat megint, nem igaz, hogy nem hallgatok a tapasztaltabbra, megyek a fejem után.
Nem akarom, hogy ide jöjjön, hogy beszabályozzon a saját házunkban, de egyszerűen nem vagyok képes visszaszólni, kiállni a véleményem mellett. Ici-picinek érzem magam mellette. Olyan zavarban vagyok ha itt van, hogy tiszta ügye-fogyott leszek tőle, minden potyog a kezemből mikor érzem, hogy figyel. Nettő feszengés a közelében lenni. Mit csináljak?
Zard az ajtot ha jonne ne engedd be
Ha kerdezi elvoltatok
Vagy a ferj beszeljen vele h szombat 10-12ig van latogatas mikor o is otthon van
Nincs varatlan, nincs az h heti 2-3 beugrik
Szolj anyukadnak h akkor jojjon mikor anyos is jonne...
Kár volt a tápszeres ügyben kamuznod. Muszáj lesz vele összeveszned.
Valamennyire én is ilyen határozatlan voltam, a gyerekem miatt tanultam meg kiállni magamért.
Ha nekem fogta volna le a kezemet, hogy ne menjek oda, én is felpofozom!! 🤣
Figyi, azért ilyen, mert látja, hogy veled ilyen lehet. Hogy téged el tud nyomni, látja, hogy irányíthat. Az ilyen emberek elnyomják, akiben egy csöpp gyengeséget vagy meghunyászkodást látnak!
És később még rosszabb lesz, mikor a gyereknevelesbe szól bele, meg a szülői tekintélyedet ássa alá a gyereked előtt!
Én sem szeretek nyíltan konfrontálódni, nem szeretek beszólni. De anyósodnál kimenne a hajam...
Megértem, ha nem akarsz konfliktust, de sajnos muszáj...Gondolj arra, hogy a piciért teszed!vagy még megoldás, ha a férjed megmondja neki, hogy ne basztasson téged, mert nem jöhet ide, és meg fogja tudni.
Szerintem ilyen helyzetben elég lett volna, ha csak agresszíven kirántod a kezed az övéből és nem hallgatva rá, felveszed a gyereket. Érzi, hogy van egy határ, és hogy nem engedelmeskedsz neki. Meg csináld homlokegyenesen az ellentétjét annak amit tanácsol és észreveszi, hogy nem tud irányítani. Ha nem talál rajtad fogást, nem tud csesztetni .
Amúgy én is ilyen vagyok, hogy ha ott van valaki és nézi BÁRKI, akkor tök topa vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!