Elvetnél egy nevet csak azért, mert sok-sok éve nagyon gyakori?
De aranyosak vagytok, hogy ennyien írtatok, köszönöm! :)
Még keressük a megoldást, a szóban forgó gyakori névből a férjemnek vagy 30 ismerőse van, minden korosztályból akad! A ritkább névvel semmiképp nem a különlegeskedés a cél, nem elborult, egzotikus nevekről van szó, sőt, csak egyelőre semmi nem áll közel hozzám, ami neki tetszene, és még nincs közös metszet sem! :D
Jobban örülnék én is, ha nem lenne ennyire elcsépelt, de meg tudok ezzel a ténnyel birkózni! :)
No de még van pár hetünk, próbálok megbarátkozni egy férjem által javasolttal.. csak mi van, ha a későbbiekben sem tudom örömmel kimondani? Volt már, aki időközben kimondottan megszerette a gyermeke nevét, vagy inkább csak megszokta?
A dupla keresztnév ilyenkor hasznos lehet, igen, csak nem a mi stílusunk, ill. a hétköznapokban sem tudom elképzelni, hogy két különböző néven szólítja anya és apa.
Hú. mondjuk ez a 30 ilyen nevű ismerős azért nekem sok lenne. El sem tudom képzelni, hogy egy névvel ennyi embert ismerjek.
Nálam ez a probléma fiúneveknél áll elő. Mert nekem ugyan tetszenek a kavésbé gyakori nevek, de a férjemnek egyik sem. Amiben megegyeztünk, az manapság egy elég gyakori név- benne van a top 20-ban, de én személyesen pl. egyet sem ismerek, "hallomásból" meg kettőt konkrétan. De persze ettől még az ovik meg az iskolák tele lehetnek az iylen nevű fiúkkal. Engem az már zavarna, ha igazán minden második embernek ez lenne a neve, de ha titeket nem zavar, akkor nincs gond igazából.
Én Alexandra vagyok. Nem tipikus tucatnév, de mégis... mindig különlegesnek gondoltam a nevem, aztán később felnőttként tudtam meg, hogy a születési évemben a topban volt. (Neten 85-94-es átlagadatot találok most, ott egészen konkrétan top1...)
Ehhez képest általánosban volt egy darab névrokonom (két évig, aztán ő iskolát váltott), gimiben semmi, még az évfolyamon se, nem csak az osztályban, egyetemen megint csak egy darab csoporttárs volt.
Felnőttként se nagyon volt a közvetlen kollegák között egy se, ahogy így végiggondolom, akárhány helyen dolgoztam (bár ugye munkahelyen már nagyobb a kórszórás, más a statisztika).
Szóval nem feltétlen jelent ez a népszerű név bármit. Ha nem futok bele egyszer egy cikkbe, hogy mi volt a születésed idején a divat, nem is tudnám.
Inkább azt nézném, hogy a környezetemben mi a felkapott és azt nem adnám. Mondjuk mi itt viszonylag szűkebb közösség vagyunk..
De pl. párom neve gyakori országos szinten, de rajta kívül nem nagyon ismerek mást ezzel a névvel. Ellenben itt mindenki a Borókát és a Bíborkát adja, ami papíron nem számít olyan gyakorinak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!