Elvetnél egy nevet csak azért, mert sok-sok éve nagyon gyakori?
Köszi, igen, ez itt a dilemma, amikor én iskolás voltam, mi is négyen voltunk azonos névvel az osztályban, engem már a vezetéknevemen becéztek a többiek, amit utáltam, ill. mindig összeszorult a gyomrom, amikor egy tanár kimondta a keresztnevem! :)
Csak sajnos más nevet egyelőre nem tudok elképzelni, és attól félek, mi van, ha a kompromisszumosat a későbbiekben sem tudnám megszeretni, és jóérzéssel kimondani..
Részemről mindenkinek megy a zöld, aki válaszol! :)
Én 30 éves Zoé vagyok. Életem első 15 évét úgy éltem, hogy ha bemutatkoztam, mindenki áradozott milyen szép, különleges nevem van.
Aztán jött a Zoé dömping, és áradozás helyett jött a "jaj de szép neved van, a testvérem/kollégám/barátnőm kislányát is így hívják".
Szerencsére van másik nevem, így váltottam arra. A környezetem megszokta, én pedig már sehol nem használom a Zoét.
Csak azért írtam le, hogy a 2 név valamikor jó döntés, különösen, ha nem tudtok megállapodni.
Nem.
Én évek óta tudom, hogy ha kislány, akkor Emma.
Ez most elvileg elég gyakori név, de mi egyetlen Emmát sem ismerünk :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!