Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem tudom mit érzek így nem...

Nem tudom mit érzek így nem tudom eldönteni mit csináljak, szerintetek?

Figyelt kérdés
Én mindig is nagyon szerettem volna gyereket, és mielőtt hozzámentem a férjemhez megbeszéltük hogy ő is szeretne, pont kettőt mint én. Néhány éve már házasok vagyunk, van saját lakásunk, két kocsink, mindketten dolgozunk és jó fizetésünk van, minden körülmény adott lenne és bennem is felébredt az anyai ösztön. De amikor beszélgetünk erről a férjemmel, folyton csak kifogásokat hoz fel, hogy miért nem szeretne még, majd később legyen. Egyszer meguntam, mert úgy éreztem hogy csak azért mondja ezeket, mert valójában nem is akar és mondtam neki hogy ne aggódjon, már én sem akarok, nem fogom többet zaklatni. Ezen meg kiakadt hogy dehát ő tényleg akar, az ellenérveket nem kifogásként hanem megoldandó problémaként mondta, ne tegyem ezt vele. Mondom neki hogy akkor miért nem voltál soha hajlandó meghallgatni a megoldási javaslatokat? Mégis meddig akarod húzni az időt? Azt mondta addig amíg jónak látja, amikor készen érzi magát, majd lehet gyerek. És amikor mások gyerekeit látom fellángol bennem a vágy hogy igen, én is szeretnék, de a férjem miatt elmegy a kedvem az egésztől, néha még az élettől is, annyira pesszimista. És már nem bírom ezt az érzelmi hullámvasutat...
2020. szept. 21. 17:04
 1/5 anonim ***** válasza:
52%

Valójában nem akar, csak nem akarja kimondani, nehogy lelépj és vége az ingyen puncinak, aki kinyalja a seggét is, miközben a szeretőjével kamatyol.

Ennyi a történet.

Neked kell eldönteni, hogy így is vele akarsz maradni, vagy inkább kilépsz és olyan mellett leszel, aki tényleg akar és tesz is azért hogy legyen közös gyermek

2020. szept. 21. 17:33
 2/5 anonim ***** válasza:
62%

Mennyi idősek vagytok? Sajnos valóban, erre mindkét félnek meg kell érnie. Könnyű beszélgetni róla terv szintjén, de annál nehezebb meghozni a döntést, hogy bele is kezdjen az ember a próbálkozásba. Én az első hónapunkban nőként konkrétan pánikoltam, hogy mi lesz ha azonnal összejön, pedig vágytam rá. Most a harmadik hónapnál már alig várom, hogy megjelenjen a tesztemen a második vonal. Ha megjelenik, akkor szerintem még vagy 6 féle tesztet megcsinálok különböző napokon és ha mind +, megint jön a pánik. Gyereket vállalni felelősség. Kommunikáljatok nagyon sokat, hogy hogyan éreztek ezzel kapcsolatosan.

Sajnos azt kell mondanom, jobb ha nem vállaltok babát addig, amíg ő "kényszernek" éli meg.

2020. szept. 21. 17:40
 3/5 anonim ***** válasza:
58%

Miért kell kikényszeríteni? Én kb. 1 évvel előbb lettem kész rá, mint a férjem. Elmeséltem neki az érzéseimet őszintén, 1x.

Nem kellett kifogásokat felhoznia, csak annyit mondott, hogy még nem érzi belül, hogy felkészült, de biztos benne, hogy akar majd gyereket.

Én ezt elfogadtam és nem cseszegettem vele tovább. Tudta, mit érzek és hogy akármikor szól, mostantól én nyitott vagyok rá. 1 évvel később egy nyaraláson megszólalt, hogy "Szívem, felkészültem".

Miért kell a másik agyára menni ezzel, mint egy gyerek, aki csokit akar, de most azonnal, különben földre veri magát? Felnőtt emberek vagytok, elvileg szeretitek egymást, nem? Empátia? Türelem? Támogatás? Attól, hogy valaki feje felett ott állsz és kiabálsz rá, nem lesz lelkileg előbb kész a dologra, csak tele lesz a töke veled. Vagy belemegy úgy, hogy nem készült fel, és aztán elmenekül a helyzetből, amibe belenyomtad (és persze akkor is ő lesz a szemét, nem te).

Nőként mondom, úgy, hogy tudom, milyen vágyni rá, hogy FOGD VISSZA MAGAD, ha akarsz egy normális családot még ebből a helyzetből!

2020. szept. 21. 17:42
 4/5 anonim ***** válasza:
87%
3-assal nem értek egyet. Nem mindegy hány évesek vagytok. De ha a kérdező nem akar 5-10 évet (vagy ki tudja mennyit, hiszen mi a biztosíték, hogy mindössze egy évről beszélünk?) várni még, akkor egyértelmű, hogy nem ugyanazt akarják. Rákényszeríteni nem szabad, de ha nem ugyanazt a szekeret húzzátok, jobb külön.
2020. szept. 21. 18:52
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van. A történet úgy teljes, hogy akármi történt volna vele maradtam volna, nekem ő votl a fontos. Én nem csak úgy gyereket akartam, én Tőle akartam gyereket.
2020. szept. 21. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!