Játszótéren rendszeresen üvöltő gyerekekkel mit lehet tenni?
Nehéz kérdésem van, én legalábbis nem találom a megoldást. Lakótelepen élünk, 1. emeleten. A hálószoba és konyha egy oldalra néz, ami alatt egy játszótér van (megjegyzem: amikor ide költöztünk, még nem volt itt). Az ide járó gyerekek és szüleik nagyrészt normálisak, nem zavaróak, elvannak, játszanak, nincs semmi gond. Persze, van sírás, van kacagás, nem zavar, ez teljesen normális. Van azonban egy kis kompánia, akik rendszeresen itt tartanak születésnapokat, zsúrokat, egyéb baráti összejöveteleket - és a gyerekek rettentően hangosak. Nem túlzok, órákon át megy az üvöltés, ami borzasztóan zavaró.
Próbáltunk beszélni a szülőkkel, hogy kicsit tartsák kordában a gyerekeket, de igazából meg se hallgattak bennünket, csak az arcunkba csapták, hogy a gyerekek ilyenek és kész. Ma délután is buli van, a gyerekek délután 2 óta üvöltenek, lényegében semmit nem tudunk tenni, pihenni, tv-t nézni lehetetlen, még a nappaliban is hangzavar van, ami pedig a másik oldalra néz.
Nyilván nem fogok rendőrt hívni rájuk, és nem is azzal van gondom, hogy néha szülinapi bulit tartanak a játszótéren. De ez a társaság, aki most is itt van, minden egyes hétvégén - és sokszor hét közben is - itt mulatozik, elképesztő hangerővel. Névnap, szülinap, spontán bográcsozás (!!!), minden van. A házban lakók meg tűrjenek. Mielőtt kritika érne: igen, próbáltunk szólni nekik máskor is, kedvesen és kevésbé kedvesen is. Az eredmény annyi, hogy most már,ha elmegyünk mellettük az utcán, akkor is beszólogatnak. A mulatozásból nem vettek vissza, süket fülekre találtunk.
Van-e bármi amit tenni lehet? A közös képviselőnek hiába szólunk, nem a mi tömbünkben laknak, ő tehetetlen. Beszélni velük nem igazán tudunk, mert ők úgy gondolják, ennyi nekik jár.
Én tudom,hogy aki lakótelepen él, annak meg kell tanulnia alkalmazkodni, de valóban csak nekünk kell alkalmazkodni, nekik pedig mindent szabad?
Rendben. Kérdeznék egyet: szerintetek nekem semmi sem jó. Nem OK leb*szni őket, nem OK szétcsapni (próbáltuk mindkettőt). Rendőrt hiába hívunk, szerintük nincs gond (szomszéd próbálta). Ti mit tennétek?
Komolyan több milliós hitelt vennétek fel, hogy elköltözhessetek?
Vagy csendben tűrnétek, hogy a kis Mauglik minden áldott péntek-szombaton itt üvöltsenek, mintha nem lenne holnap?
Baromi egyszerű mások felett ítéletet mondani, de engem tényleg érdekelne, hogy hasonló helyzetben ti mi a túrót tennétek, ha már ennyire le tudtok szólni bennünket? Próbáltuk több úton megoldani ezt a problémát, most feltettem egy kérdést, hátha kapok ötleteket, de kiderült, hogy én vagyok a marha, mert nem veszek fel valami hitelt, hogy elköltözhessek azért, mert más nem képes megnevelni a kölykét.
Bocs, a lakásom hitelmentes, csak az enyém, nem fogom magam adósságba verni azért, mert néhány retardált ezt javasolja.
És nem igaz, hogy semmilyen megoldás nem jó nekem, ez egy komplett lakótelep problémája, költözzön el mindenki, mert apu-anyu szemefénye nem képes befogni a kis po*áját és állandóan üvölt? szerintem nem nekem kellene elköltöznöm.
Nyilván nem egyszerű a helyzet, ha az lenne, már találtunk volna megoldást. De itt sem érkezik túl sok elfogadható válasz, így azt hiszem, lezárom a kérdést. Köszönöm annak, aki nem azzal foglalkozott, hogy bennünket hibáztasson!
Kérdező, túl sokat reagálsz a kamuvadászt játszó trollokra. Van egy aranyszabály: Ne etesd a trollt. Minél jobban magyarázkodsz, annál jobban szétoffolják a kérdésed. Bőven elég lett volna egy mondat arról, hogy a garázsban megy a tűzrakás, ami magán terület.
Amúgy valami jogszabály biztosan van, ami a ti malmotokra hajtja a vizet. Első körben fel kell vetni egy lakógyűlésen a kérdést, hátha valakinek van valami ügyvéd barátja, rokona. Ha nincs senkinek, akkor gondolkodjatok el azon, hogy közösen megfizettek egyet. Ezután célzottan mehet a per. Én abszolút nem vagyok otthon a jogban, de csak néhány tipp: Tűzgyújtás garázsban? Oké, hogy magánterület, de hogy van megoldva a füst elvezetése? Szerintem ezen lehet fogást találni. Kajálás a ping-pong asztalon? Ez a köztulajdon nem éppen rendeltetés szerű használta. A játszó tér gyerekjátékra van, nem össznépi zabálásra.
Csak pár ötlet:
Erős Pistával bekenni a játszótéri játékokat mielőtt jönnek. Ha utána a szájukban turkálnak stb, akkor garantáltan nem jönnek többet.
Kiadjátok a lakást és a befolyó pénzből kivesztek egy albérletet máshol.
Ha elkezdenek rikácsolni, akkor hangfalat kirakni az ablakba és vagy horror sikításokat vagy szex hangokat lejátszani. Lehet akár heavy metal zene, vagy bármi, ami idegesítené őket. Hangos kutyaugatós videót is nyomhatsz nekik, hátha azt hiszik majd, hogy a kutyát zavarja a rikácsolás.
'Véletlenül' kiönteni az ablakon egy vödör felmosóvizet, ha épp az ablak alatt vannak.
Remélem valamelyik beválik, majd írj a fejleményekkel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!