Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Igényelhetek GYES-t ha lejár...

Igényelhetek GYES-t ha lejár a GYED-em és visszamegyek dolgozni (8óra)?

Figyelt kérdés
2010. aug. 6. 21:08
 1/5 anonim válasza:
Persze, én is azt kapom, pedig már teljes munkaidőben dolgozom, de úgy tudom, táppénzre a baba végett nem leszel jogosult.
2010. aug. 6. 21:20
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha 2010 május 31. előtt szültél akkor igen! A GYES jár teljes munkaidő mellett is szerencsére. A baba 3 éves koráig, tehát a GYED után még egy évig.
2010. aug. 6. 21:21
 3/5 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat.

elsőnek:vagyis ha a gyermekem beteg lesz,nem mehetek el vele táppénzre?és mi van ha én betegszem le?nem értem...

2010. aug. 6. 21:33
 4/5 anonim ***** válasza:
Dehogynem. Táppénzre gyes mellett is jogosult vagy, de csak annyi időre, amennyit munkában töltesz. Az első valószínű azzal keveri, hogy ha nem dolgozol, hanem táppénzre mégy egyből (pl. veszélyeztetett terhesség miatt), akkor a gyest és a táppénzt nem veheted egyszerre igénybe. Így, hogy dolgozni fogsz, saját jogon jár a táppénz.
2010. aug. 6. 21:35
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm.értem,így már világos.
2010. aug. 6. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!