Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha amióta megszült...

Mit tegyek, ha amióta megszültem, azóta nincs életem, és nem volt egy olyan nap, amire azt mondtam volna, hogy "Na ezért érdemes volt felkelni!"?

Figyelt kérdés
2020. szept. 17. 16:17
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
78%
Nekem szülni sem kell hogy ezt érezzem
2020. szept. 17. 19:25
 12/23 anonim ***** válasza:
93%

Pontosan azt érzem én is, hogy ezzel nehezen fogok tudni megbirkózni. Önzőnek érzem magam az anyasághoz, de én őszintén vágyom rá. Fura kettős érzés. Én készen állok arra, hogyha megfogalmazódik a fejemben az a kérdés majd, amit te feltettél most, akkor elmenjek egy pszichológushoz. Nem ördögtől való, sokszor olyan szempontokból tudja megvilágítani a helyzetet, amit te eddig nem is gondoltál. Akár egy görbe tükör is lehet, ami segít előre mozdítani ezt a helyzetet.

Van segítséged? Az is sokat számít, hogyha van kire számítani.

2020. szept. 17. 19:30
 13/23 anonim ***** válasza:
96%
menj el dolgozni,az jott fog tenni gyerek meg bölcsibe.
2020. szept. 17. 19:44
 14/23 anonim ***** válasza:
95%

Nekem is 2 éves, és nekem nagyon jó a kapcsolatom a párommal, sok a program, hármasban is, kettesben is, jövünk megyünk + dolgozgatok is. De én is tök rosszul érzem magam. Mostanában 1-2 hónapja kezd jobb lenni, mert már beszél a pici, könnyebben el vagyok vele, több mindent tudunk együtt csinálni.

Én február 1-től megyek főállásban dolgozni is, az is jót fog tenni.

2020. szept. 17. 19:49
 15/23 anonim ***** válasza:
94%
Jajj sajnálom. Bárcsak átvehetném ezt a problémádat. Nem gúnyolódásból. Tök szivesen odaadnám neked a végtelen szabadságomat, és átvenném, bár lenne valami feladata a létezésemnek. :D
2020. szept. 17. 20:06
 16/23 anonim ***** válasza:
74%

Tényleg fordulj szakemberhez, ne szenvedj fölöslegesen. Jobb lesz neked, a párodnak és a gyereknek is.

Én pontosan fel tudom idézni a különbséget az antidepresszáns szedése előtti és utáni időből. Utólag tudom, hogy sokkal hamarabb kellett volna segítséget kérnem. Kb. másfél év után hagytam el a gyógyszert, most már vagy 10 éve, azóta se volt rá szükségem.

2020. szept. 17. 20:12
 17/23 anonim ***** válasza:
0%
És 17-es mi van azzal, aki akart, és mégsem alakul úgy utána az élete, hogy jól érezze magát? Mert olyan is van, pl én. Teljesen máshogy képzeltem az életem,hozzáállásom, mint amilyen lett...
2020. szept. 17. 20:33
 18/23 anonim ***** válasza:
75%
Tényleg fordulj szakemberhez. Sosem értettem az ilyet, és sok ismerőstől is ezt hallom “éld ki magad, mert ha gyereked lesz...”, “szegény ilyen fiatalon lett gyereked, még nem is éltél”, ami az én megítélésemben egy hülyeség. Másfél éves a gyerekem, tegnap strandon voltunk, ma cukrászdában, járunk koncertekre együtt, nyaralni is, vele és nélküle is edzeni, semmi olyasmit nem tudnék mondani, amiben gátolna úgy a mindennapokban. Ennek egy része szoktatás kérdése is, tudtam hogy menőkés anyuka szeretnék lenni és három hónapos korától járkáltunk mindenféle. Nem érzem úgy ebből kiindulva hogy ne lehetne sehova elindulni, mert olyan szinten kell alkalmazkodjak a gyerekemhez, ami nekem elviselhetetlen, sőt ahogy nő egyre könnyebb minden. Add bolcsibe, menj vissza dolgozni és keress közben egy szakembert, aki kezel. Sajnálom a gyereket.
2020. szept. 17. 20:33
 19/23 anonim ***** válasza:
72%
18-as itt számomra az az egyértelmű, hogy a kérdező nem akart gyereket, csak valaki elvárására szült, most meg picsog, hogy mindent a gyerekhez kell igazítani. Mit várt amúgy? Én is voltam szülés utáni depressziós, tudom, miről beszélek. De nem jajgattam, hanem szakemberhez fordultam a gyerekem, és a saját érdekemben.
2020. szept. 17. 20:36
 20/23 anonim ***** válasza:
87%

Nekem pl az a bajom, hogy kettesben a párommal alig tudunk lenni, mert akkor babysitter kell, az is ráér e, olyan bonyolult. A gyerkőccel én is megyek sokat el, meg barátnőkkel is ha apával van a kislány, járok a kaummal kutyaiskolába is esténként, még oda is volt hogy jött a kicsi is, én is szoktattam ahhoz, hogy jövünk megyünk, 2 éves és már repült 4 órát meg kocsikázott 6-ot, nincs az itthon üléshez szoktatva, de azért gyerekkel már tény, hogy semmi sem olyan... Ezt nekem is nehéz megszokni, azóta is..

Voltunk olyan esküvőn, lagzin nyáron amit végig üvöltött, mert nem tetszett neki valami, pedig nem egy sírós típus, de ott végig üvöltött, órákon át, és végül korán hazamentünk, mert már kezdett ciki lenni. Vagy pl strandon is már csak kb a gyerekmedence van mint opció..Ott sem lehet már csak úgy "lógni". Meg ilyenek, ezek engem is zavarnak,de hát ez van, ahogy nő talán egyre több mindent lehet. Én is ilyen önző típus vagyok sajnos, hogy ezek engem zavarnak. :/ Körmöshöz sem tudok eljárni, mert gyerekkel próbáltam, hát inkább többet nem, a férjem meg mire hazaér már egy sem fogad,este 6 után.. Szóval azért vannak olyan helyek, amik gyerek után kiesnek, ne mondjuk azt, hogy nincs. Van aki könnyebben elengedi ezeket, van aki nehezebben.

2020. szept. 17. 20:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!