Miért nem tudják sokan elfogadni, hogy a világ változik, ahogy a nevek is?
Szerintem Nara. De mostmár kíváncsi vagyok. :)
Nekem se a mai divatnevek, se a kérdésben említett, tőlünk 2-3 generációval korábban népszerű nevek nem tetszenek. Hanem a 80-as, 90-es évek toplistás nevei inkább. Pl. Anita, Eszter, Diána, Péter, Ádám, stb.
De soha nem jutna eszembe beleszólni, hogy más hogy nevezi el a gyerekét, sőt! Még magamban mindig meg is könnyebbülök (ezért őszintén tudok örülni is) egy újabb Mira, Kira, Bence, stb. nevű babának, mert olyankor nincs az az érzésem, hogy "lenyúlták" az egyik kedvenc/listás nevemet.
Szerintem nem az a baj, ha a név modern, hanem szimplán idióta dolog Zsaklinnak hívni, amíg nem engedélyezik normálisan leírva.
Szoval ezzel van a baj, hogy minden áron erőltetik akkor is ha iszonyú butàn néz ki leírva.
Nekem görög eredeti nevem van ami inkább Amerikában elterjedt Bár ott is ritkabb, nem lett magyarositva hála istennek de nekem soha nem volt Vele problémám csak annyi hogy senki nem tudja leírni normalisan de ezt elengedtem meg altalanosban. Egyébként mindenki azt mondja hogy nagyon szép nevem van
Szóval ha szépen hangzik a vezetek névvel a választott külföldi név nyugodtan add azt csak irasban ne magyarositsad mert az tényleg katasztrófa.
Mellékesen pedig sztem praktikus a külföldi név hiszen egyre többen mennek külföldre.
"Szóval ha szépen hangzik a vezetek névvel a választott külföldi név nyugodtan add azt csak irasban ne magyarositsad mert az tényleg katasztrófa."
Hát ez nem a szülő dönti el, hanem az Akadémia. Ott meg valamiért nem engedik normálisan leírni a külföldi neveket, csak fonetikusan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!