Miért a nőkre hárul a legtöbb dolog a csaladban? Miért a nők szívnak szinte minden területen?
A terhességet, szülést, szoptatást nem említem, annak nyilván más oka van, de ez is sajnos a nőkre hárul, ha akarnak gyereket.
De hogy utána is szinte minden ráháruljon? Ez miért van így?
Ha a férfiak ki is veszik a részüket, sokszor még akkor sem 50-50%-os az arány. Mert inkább csak a játékos dolgokból veszik ki a részüket. A gyógyszerekkel, allergiákkal, programokkal, stb. a nő foglalkozik, plusz ugye még a rutin feladatokat is megcsinálja. Mellette ugye dolgozik is.
Ez miért van így?
Mert hagyják! Ez ennyi. Én nem hagyom, nem is csinálom, csak pont 50%-ban. A férjemnek se töpörödik sehol, ha kitereget vagy elmosogat, pelenkázik, éjjel kel, oviba viszi, stb.
Mindenki úgy él, ahogy megteremti magának.
Nem a körülmények a hibásak azért, amilyen társat választasz és amilyen egyensúlyt kialakítasz vele.
Családtól függ. Ismerek olyan nőt, aki egy másik farokért elhagyta a férjét és a gyerekeit is. A férfi főz, mos, takarít a gyerekekre, mesél nekik. Csodás szülő.
Én férjem is bármit megcsinál. Épp ma történt, hogy mire felkeltem (7 óra), férjem már többfogásos reggelit csinált a családnak. Ebéd után felmosott.
"Ha a férfiak ki is veszik a részüket, sokszor még akkor sem 50-50%-os az arány. Mert inkább csak a játékos dolgokból veszik ki a részüket. A gyógyszerekkel, allergiákkal, programokkal, stb. a nő foglalkozik, plusz ugye még a rutin feladatokat is megcsinálja. Mellette ugye dolgozik is."
Sajnálom, ha a te kapcsolatodban ez így van, és úgy érzed, több energiát fektetsz bele, mint a párod, de ezt elsősorban vele kell megbeszélned, nem idegenekkel a neten, és mivel egyéni példa, kérlek szépen, hogy ne általánosíts magatokból kiindulva.
Remélem, sikerül megbeszélnetek a dolgot. Többet ér mindenesetre ha kicsit össze is vitáztok még most az elején, mint ha sokáig szótlanul fortyogsz magadban és méltatlankodsz. Azzal lehet a legjobban aláásni egy kapcsolatot hosszú távon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!