Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » El múlik majd ez az érzés?...

El múlik majd ez az érzés? Nagyon szeretnék még egy gyereket.

Figyelt kérdés

Van egy 5 éves fiam. Az apukájával nem vagyunk együtt egyedül nevelem.

Nem járok sehova csal dolgozni meg játszótérre nem ismerkedek nincs is nagyon időm se rá. Mégis mostanába annyisszor elkap az érzés hogy szeretnék még egy gyereket. Aztán még párom sincs tudom vicces.

Nem is hiszem hogy lesz még egy babám. Teszem fel holnap találkozok vkivel,azért némi idő kell míg azt mondja az ember h jó vállaljunk gyereket. Ha minden úgy megy mint a mesébe akkor is minimum 2-3 év mire szerintem oda jut egy kapcsolat h gyereket vállaljanak. Ami nem is biztos egyből összejön. Közel a 40hez meg már nem szeretnék szülni.

Volt már más is így?

2020. szept. 12. 19:11
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
43%
Ha nem az első gyerek, simán bevállalható a szülés 40-esen is.
2020. szept. 12. 19:22
 2/18 anonim ***** válasza:
71%
Miért is? Tök mind1 hányadik szülés, bizonyos betegségekre ugyanannyi a kockázat.
2020. szept. 12. 19:30
 3/18 anonim ***** válasza:
90%

Én is szerettem volna még egyszer babázni. De aztán amikor megromlott a kapcsolatunk a férjemmel, tudtam, hogy nem lesz több gyerekem. Ő addig se akart másodikat.

Nagyon hamar felfogtam, hogy nem lesz több gyerekem, így ezen nem sokat szoktam agyalni. Van bennem nosztalgia a babázós korszak iránt, mert imádtam minden percét. De ez inkább csak vágy a múlt iránt. Nem az bánt igazán, hogy nem lesz több gyerekem, hanem az, hogy elmúlt az a babázós időszak.

2020. szept. 12. 19:30
 4/18 anonim ***** válasza:
8%
40 évesen ne vállalj gyereket, de még 35-39 évesen se!
2020. szept. 12. 19:38
 5/18 anonim ***** válasza:
55%
Hát pont ezért szülnek sokan későn manapság, mert elválnak és addigra lesz új párjuk, akivel szeretnének még közöset, főleg, ha az egyiknek még egy sincs. Elmúlni szerintem nem fog, csak csökkenni, ahogy beletörődsz, hogy kifutsz az időből és rájössz, hogy már nem is bírnád végigcsinálni, és olyan távoli az egész. Szóval 40-től csökkenni fog és kb. 45 éves korodig kell "kibírni", aztán 50-esként kezdődik a klimax. Én is nagyon szerettem volna még harmadikat, de a férjem nem akart, aztán el is váltunk (nem ezért), szóval tapasztalat. De több barátnőm is még 40-esként hasonló okok miatt próbálkozott, többen persze már sikertelenül (inszem, lombik...). Sajnos a mi szempontunkból eléggé igazságtalan, hogy sok addig férfi 35-40 között megőrül, hogy még élni akar, aztán majdnem 45-50 körül jönnek rá, hogy ja mégis a család a fontosabb és vagy kérezkednek vissza, vagy vadásznak a náluk 10 évvel fiatalabbakra és a végén kétfelé játsszák a patriarchát. Nagyon gyakori forgatókönyv, a korosztályomban majd az ismerőseim 80%-a így járt, de tényleg olyanok, akikről nem gondolná az ember, mert éppen mindketten már karrierjük csúcsán, már minden gyerek végre önálló lett kicsit és élvezhetnék az életet, meg tervezték a nagyobb házat vagy a saját közös vállalkozást... tralalala... aztán egyszer csak mindenki új párral flangál, mintha kamaszok lennének és az élet végtelen volna.
2020. szept. 12. 19:50
 6/18 anonim ***** válasza:
35%

5-ös...ha a nők megtehetnék, ők is újrakezdenék az életüket 40 körül. Még egyszer szerelmesnek lenni utoljára... És megpróbálni újra, hátha boldogabbak leszünk. De egy nő ennyi idősen max. szeretőnek és szexre kell. Gyereke már nem nagyon lehet.

Én nem ítélem el a férfiakat. Ha férfi lennék, én is újrakezdeném.

42 N

2020. szept. 12. 19:53
 7/18 anonim ***** válasza:
76%
Ezt hívják fogyasztói szemléletnek. Félelem a lehetőségek elveszítésétől. És legtöbbször nem jobb a második, harmadik, negyedik sem, mert pont ugyanazok a problémák jönnek elő, csak közben a gyerekek apapélda nélkül nőnek fel frusztrált nők között (ide értve az óvónéniket, tanárokat), aztán siránkozunk, mert továbbörökítik.
2020. szept. 12. 20:02
 8/18 anonim ***** válasza:
28%

Ez csak a menopauza tünete. Felsz az öregedéstől. Ezért akarsz te is még egy gyereket. Amint atesel végre ezen, akkor ez az érzés is pilpanatok alatt elmúlik.

Sokan azért szülnek 40 környékén mert mind fél az öregedéstől. És az hogy újra babaznak, olyan mintha fiatalok lennének. Közben meg oregszenek tovább. Rohejesek

2020. szept. 12. 20:05
 9/18 anonim ***** válasza:
29%

7-es, lehet...De legalább szexeltek még életükben egy jót, mielőtt lementek 2 méterrel a föld alá.

Amikor a gyerekek pedig önállósodni kezdenek, akkor nem mondható, hogy apapélda nélkül nőttek volna fel. Nem tartom jogosnak, hogy egy öregedő nő ketrecben akarja tartani a szexuálisan még vonzó párját.

2020. szept. 12. 20:08
 10/18 anonim ***** válasza:
83%

Egyik haverom megismerkedett egy nővel, 3 hónappal később a csaj terhes volt. Már 3 gyerekük van.

Szoval nem tudhatod, mit hoz az élet. Nyilván ha sehova nem mész és nem ismerkedést úgy nem fog menni.

2020. szept. 12. 20:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!