Mennyi pénzből éltek havonta 1 gyerekkel? Hitel, stb. Miről mondtok le, egyáltalán tudtok előre menni?
A férjem 100.000 körül keres, nekem 45.000 a Tgyás. A Gyed majd több lesz. Hitelünk van, havi 40.000 Ft, még 7 évig.
Majd ha picit nagyobb lesz a baba, akarok dolgozni mellette itthon (kozmetikus vagyok), akkor talán könnyebb lesz.
sajnálom magunkat, csajok! Olvasok itt pár olyan kommentet, ami a mi helyzetünkhöz is közel áll.
Nem írok összegeket, felesleges volna, hiszen Romániában lakunk, itt mások a körülmények. Én 200 eurót, a férjem 600-800 eurót keres havonta, ami nem rossz, csak az a gond, hogy a kocsink lízingelt, a házunkon 30 éves hitel van:( A házunk félig van kész, egy szobában alszunk, fürdőszoba félig kész. Rendbe kéne tenni a manzárdot, lebetonozni az udvart, sorolhatnám. Még arra is telne, csak az a baj, hogy 2 „gyerekünk” van: a kisfiunk és a párom cége, ami fenntartja magát épp, az én pénzemből talán kijönne a rezsi meg a kaja, de akkor már nincs miből fizetni a lakás törlesztőrészletét. Komolyan mondom, néha azt sem tudom, mikor honnan van pénz. De majdnem megkönnyeztem az egyik hozzászólót, mikor írta, hogy ha a kicsi a kis fogatlan pofijával rávigyorog, minden gondja elszáll.:)))Én is így vagyok vele.
Egyszóval a hűtőn most is ki van függesztve, mi mindent kéne csinálni. A nagy részük bagatell munka, mégis fontos volna a számunkra, például kicserélni a biztosítéktáblát, villanyt vezetni a fürdőszobába, bevakolni a falat az újonnan rakott kályhánk köré. Mi is meg tudnánk csinálni, de most a napokban épp hajtása volt a férjemnek, késő estig dolgozott, nincs ideje megcsinálni. Jövőre újabb babát tervezünk, szeretnénk addigra egy csomó mindent megcsinálni még, hogy fel tudjunk költözni az emeletre. A tehetetlenség a legsz@rabb az egészben...
De tényleg imádjuk egymást, hála istennek tele a fagyasztó télire eltett dolgokkal, épp tegnap éjjel tettem el uborkát télire. Mostmár csak a házzal kéne egy lépést tenni előre és semmi bajunk nem lenne.
Bocsi, ha hosszúra nyúlt, olyan jó volt kiírni magamból...
A volt szomszédunk mondogatta régen. "Hát, kifizettem ezt is, azt is, amazt is, csak azt ne kérdezzétek meg, hogy miből...". :)
Igen, sokszor én is ezt érzem. kifizetjük, megvesszük, de rejtély néha, hogy miből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!