Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi pénzből éltek havonta...

Mennyi pénzből éltek havonta 1 gyerekkel? Hitel, stb. Miről mondtok le, egyáltalán tudtok előre menni?

Figyelt kérdés

A férjem 100.000 körül keres, nekem 45.000 a Tgyás. A Gyed majd több lesz. Hitelünk van, havi 40.000 Ft, még 7 évig.

Majd ha picit nagyobb lesz a baba, akarok dolgozni mellette itthon (kozmetikus vagyok), akkor talán könnyebb lesz.

2010. aug. 6. 14:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

sajnálom magunkat, csajok! Olvasok itt pár olyan kommentet, ami a mi helyzetünkhöz is közel áll.

Nem írok összegeket, felesleges volna, hiszen Romániában lakunk, itt mások a körülmények. Én 200 eurót, a férjem 600-800 eurót keres havonta, ami nem rossz, csak az a gond, hogy a kocsink lízingelt, a házunkon 30 éves hitel van:( A házunk félig van kész, egy szobában alszunk, fürdőszoba félig kész. Rendbe kéne tenni a manzárdot, lebetonozni az udvart, sorolhatnám. Még arra is telne, csak az a baj, hogy 2 „gyerekünk” van: a kisfiunk és a párom cége, ami fenntartja magát épp, az én pénzemből talán kijönne a rezsi meg a kaja, de akkor már nincs miből fizetni a lakás törlesztőrészletét. Komolyan mondom, néha azt sem tudom, mikor honnan van pénz. De majdnem megkönnyeztem az egyik hozzászólót, mikor írta, hogy ha a kicsi a kis fogatlan pofijával rávigyorog, minden gondja elszáll.:)))Én is így vagyok vele.

Egyszóval a hűtőn most is ki van függesztve, mi mindent kéne csinálni. A nagy részük bagatell munka, mégis fontos volna a számunkra, például kicserélni a biztosítéktáblát, villanyt vezetni a fürdőszobába, bevakolni a falat az újonnan rakott kályhánk köré. Mi is meg tudnánk csinálni, de most a napokban épp hajtása volt a férjemnek, késő estig dolgozott, nincs ideje megcsinálni. Jövőre újabb babát tervezünk, szeretnénk addigra egy csomó mindent megcsinálni még, hogy fel tudjunk költözni az emeletre. A tehetetlenség a legsz@rabb az egészben...

De tényleg imádjuk egymást, hála istennek tele a fagyasztó télire eltett dolgokkal, épp tegnap éjjel tettem el uborkát télire. Mostmár csak a házzal kéne egy lépést tenni előre és semmi bajunk nem lenne.

Bocsi, ha hosszúra nyúlt, olyan jó volt kiírni magamból...

2010. aug. 6. 16:12
 12/15 A kérdező kommentje:

A volt szomszédunk mondogatta régen. "Hát, kifizettem ezt is, azt is, amazt is, csak azt ne kérdezzétek meg, hogy miből...". :)

Igen, sokszor én is ezt érzem. kifizetjük, megvesszük, de rejtély néha, hogy miből.

2010. aug. 6. 16:32
 13/15 anonim ***** válasza:
50%
Ahogy olvasgatom itt a válaszokat, én már kezdek parázni, mi lesz, ha megszületik a baba. Én két éve végeztem fősulit, s nem tudtam se a szakmámban, se más területen elhelyezkedni. 26 vagyok, így hát nagyon szerettem volna babát. Bele is vágtunk, elsőre összejött. Még csak 15 hetes vagyok, gondolkoztam, így terhesen megpróbálkozom, hogy legyen a születéséig valami kis plusz, persze ha eddig nem sikerült nem sok esély lenne, de az élet közbeszólt. Veszélyeztetett vagyok, sokszor vérzek, így nehézkes lenne letagadnom, hogy terhes vagyok, s valami kis jövedelmünk legyen. Mivel két éve végeztem Gyed nem jár, a gyes s csp.-ból fogunk megélni s a párom havi nettó 90ezres fizujából. Apósnál élünk, akivel nem akarunk, csak hát meghalt anyós, s párom fél így elköltözni tőle, mert visszaeső alkoholista. Már voltunk albiban, ahonnan úgy csalogatott vissza, ha nem jövünk vissza hozzá inni fog. S hát Ő egyedül keres nettó 130ezret, s amit nem tartok jogosnak, de párom mindig azzal magyarázza, hogy használjuk az áramot, vizet, stb., így jogosan vesz el havonta 20-25ezret, mikor mennyit. Oké, azt beismerem, hogy jogos lenne, mert használjuk, de kérdem én, minek fizessek azért, ha nem akarok itt lakni. Egy kis szobába vagyunk bezsúfolva, mert nem volt hajlandó átadni a nagyszobát, hiába jön a baba. De már nem is adnánk, felújítottuk. A dolgait nem viszi ki az erkélyünkről, mert neki kell. Pedig megbeszéltük, kimennek, ha nem cserélünk szobát. Van egy másik ingatlan, amit jó lenne eladni, csak kéne a beleegyezése, elég messze van, így a párom nem tudna bejárni dolgozni. Abban bízunk, hogy belemegy az eladásába, s jövőre költöznénk. Igaz ennyire kevésből nagyobb nadrágszíj húzás lesz, de inkább az, mint mindig attól rettegjek, hogy ünnep után iszik-e (féltem a babát), s nincs csak kis szobánk, ahol a konyhai élelmiszerünket tartjuk, mert nem csinál nekem helyet a konyhában, külön kaján vagyunk, s nincs saját konyhám, s mindemellett picike, ketten alig férünk el benne, s állandóan főz valamit, s mire helyem lesz... Ja, s nálunk 90ezerből jobb esetben 20 megy apósra, kb. 10 ezer csekkre, párom vett fel hitelt, s 10ezer nekem a bérlet, de baba születésekor a páromtól is elveszik. Az ételutalványt is elvették, az 5ezer volt, fizetése ennyivel csökkent. s nekem gyógyszerek utrogestam, magnézium, elevit, letrox. S egyéb kiadások. Ha hízok, szélesedek ruha, kaja, stb. Ha meg azt mondom még, azért se adnám oda szívesen apósnak, mert nemhogy nem akarunk vele élni, se én, se a párom, de nem mer vele beszélni, akkor az a válasz, hogy neki is élnie kell valamiből. Ha azt mondom, h 40-el többet keres egyedül van, csak annyival kap többet, pedig nem így van, mert ő egyedül él 130ezerből, mi ketten, nemsokára 3-an 90ből, s nála nem kell felezni harmadolni, nálunk igen. Kicsit felhúztam magam. Majd csak megoldódik. De szerintem, ahogy tőletek rosszabb helyzetben vagyok, vannak tőlem is rosszabb helyzetben. 30 éves koromra meg szerettem volna egy gyereket, s azért meg nem fogok nem szülni, mert após hátráltat minket, s azért se mert nem kellek egyik munkáltatónak sem. Majd csak lesz valahogy.
2010. aug. 6. 19:00
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a Gyedem 60000 ft, + a családi. Egyedül vagyok a babával, apja nem fizet. Anyuval lakunk együtt, így a rezsi feleződik. Most nyáron 25000 ft körül volt télen a duplája. Autóhitel 13000 ft, amit én fizetek. Szó szerint semmi nem marad hónap végére, én vettem pár új ruhát magamnak, mert szülés után nem jöttem rám a régiek, gyerekruhát kapunk, csak cipő kell. Nekem is dolgoznom kell, mert a Gyesből nem lehet majd megélni. Én gyógymasszőr vagyok, én is itthon szeretnék dolgozni.
2010. aug. 6. 20:33
 15/15 anonim ***** válasza:
Még csak úton van a baba, de férjem keres 80-at, én 70-et és közel 70 a lakáshitel (CHF természetesen) még 23 évig. a rezsivel és egyéb kiadásokkal 110-120 e. ezen felül van a mindennapi meg nem élhetés, de valamiért nem aggódok, mert úgyis a baba lesz az első, sőt, máris ő az első.
2010. aug. 7. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!