Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha Anyósom megy el GYES-re a...

Ha Anyósom megy el GYES-re a lányommal, akkor lehet, hogy jobban fogja szeretni, mint engem?

Figyelt kérdés
2 éves korában bölcsibe kell adnom, mert a Gyesből nem tudunk megélni. Viszont úgy néz ki, hogy Anyósomnak megszűnik a munkahelye és mire lejár a munkanélküli még 3 éve lenne a nyugdíjig. Azon gondolkoztunk a férjemmel, hogy elmehetne Gyesre, mert akkor a lányomnak nem kellene bölcsiben lennie, szereti a mamáját, nem lenne akkora trauma neki az elválás, de még nem mertem Anyósomnak megemlíteni, mert ő tuti benne lenne, de én nagyon félek, hogy az alatt az 1 év alatt jobban megszeretné a kislányom Anyósomat és nem én lennék neki a minden..., hülye vagyok? Pedig az ő érdekeit kellene néznem...
2008. nov. 27. 15:46
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

Ennyi erővel a bölcsis dadát is jobban megkedvelné.

Hülyeség ezen aggódni, ha eddig jó volt a kapcsolatotok akkor a nagyi sem fogja elszeretni tőled. Te vagy az anyu, és az is maradsz. Jó néha a hanglejtés változni fog:)És különben is, munka után te leszel vele, nem, vagy akkor mostegy évre lepasszolod a gyereked, nem hiszem.

Az anyósodnak csak jó lesz, neked is, és a kicsinek is.

2008. nov. 27. 15:52
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem lenne ebből gond. Örülj neki, hogy ilyen szuper anyósod van, nekünk nagymamám (anyai, mert apai már rég meghalt) nem segített, mikor picik voltunk, anyu mai napig fájlalja, hogy másoknak ott voltak a nagyszülők, akár csak ha betegek voltak a gyerekek, ő pedig nem számíthatott az anyja segítségére, sőt, ha nagyi mindig itt volt, akkor is elvárta, hogy el legyen látva, mint egy királynő.
2008. nov. 27. 15:55
 3/6 A kérdező kommentje:
Keveset leszek vele, mert Pestre járok dolgozni vidékről, több, mint 1,5 óra az út, reggel 5-kor indulok, és ha nem túlórázom / ami ritka /, akkor vagyok otthon du-án 5-re. Viszont jól keresek, kell a pénz, hogy összeszedjük magunkat anyagilag, így egyenlőre nem tudok itt munkát vállalni, mert vidéken kevesebb a fizu. Szóval sokat lenne vele és annak idején a férjemmel is így volt, míg Anyósom dolgozott a Mama volt a párommal és tény, hogy jobban szereti a nagymamáját, mint a saját édesanyját, valahogy jobban kötődik hozzá. Ezért van ez a félelem bennem, mert akármennyire is nem a szívem csücske Anyósom, azt be kell ismernem, hogy jó anya, jó embereket nevelt a gyerekeiből és a nevelési elveink is hasonlóak. És imádja a lányomat.
2008. nov. 27. 16:13
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha már 1,5 - 2 éves elmúlik a gyermeked, akkor szerintem, kizárt, hogy ne téged szeressen jobban. :-) elég sokat bébiszitterkedtem, párszor kilengett a mérleg az irányomba..., de 2 éves kor után már sosem!!
2008. nov. 27. 21:38
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Szerintem nincs kizárva. Hiszen a gyerekek, tapasztalataim szerint azt szeretik jobban, függetlenül attól, hogy rokon vagy sem, aki sokat foglalkozik velük. Pl. én így voltam kiskoromban egy idős szomszédnénivel (jobban szerettem mindenkinél), mindig ő vigyázott rám, mikor anyu dolgozott, (egyszer véletlenül még anyunak is hívtam de mondta, hogy nem szabad így neveznem, mert az igazi anyukám nagyon szomorú lenne). Viszont a ti esetetekben, nem lenne gondolom állandóan a nagyinál a kislány, mikor dolgoztok "csak" 1 évet.
2008. nov. 28. 08:48
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon is megértem az félelmedet. Bíztos hogy téged fog szeretni és ragaszkodni is fog hozzád, de a mamájához is nagyon fog ragaszkodni. Az én kislányom 2 és fél éves volt amikor el kellett mennem dolgozni és a mama vigyázott rá. Nekem nagyon rosszul esett hogy minden nap azt mesélték hogy mit játsszottak és hogy a mama milyen mondokát tanítot neki. Ez lett volna az én dolgom, de sajnos nem tudtam megengedni hogy otthon maradjak. Azóta már ovis és persze én vagyok az első. Szerintem hamar kötődnek egy emberhez, de ugyanolyan hamar vissza is kerülnek az eredeti helyzetbe. Én a helyedben a bölcsödét választanám, azért mert ott több gyerekre jut egy dada és nem ő lesz az egyetlen kisgyerek és nem fog annyira ragaszkodni a dadához mintha minden nap csak ugyanazzal az enberrel lenne. Viszont én azért döntöttem a mamánál mert féltettem a kicsikémet a beilleszkedéstől ami a mamánál ugyebár nem kellett. Épp elég volt neki az hogy nem vagyok otthon, nem akartam még idegenekhez is küldeni. Miután ovis lett a dolgok szépen megoldottak.
2008. nov. 28. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!