Más lett a tested "lent" és a menstruációd szülés után?
Szia!
Most egy éves a lányom, a menstruációm nem változott/hála az égnek :)
A hüvelybemenetem lett kicsit tágabb, és érzékenyebb/mivel gátat metszettek és repedt is a méhszájam.
De amúgy semmi különös.
Neked nagyon megváltozott?
Nem,igaziból csak én veszem észre, a férjem nem. Nekem is repedt, szakadt mindenfelé. Igen, szélesebb, és mintha rövidebb lenne a hüvelyem és nekem is szakadt a méhszájam is. Nem fáj semmi, csak olyan leharcolt :) (néha sajog a gátmetszés, ami oldalra történt...
Akik még nem szültek, ne olvasgassák :)
Én szülés előtt is olvasgattam, volt alkalmam élesben látni gátmetszéses szülést.
Nagyon sokat segített! Tisztában kell lenni, hogy mi várhat a szülő nőkre! :)
Nekem minden egyes közösülésnél mintha feszítene a seb, ha sokáig vagyunk együtt, akkor néha meg kell kérnem a páromat, hogy hagyjuk abba, mert annyira fáj :(
Nem vagyok tápos, de nem bírom tovább..
Ahogy írtad, nekem is olyan "leharcoltabb" mint előtte :)
Te mikor szültél?
Az első babámmal vágtak + szakadtam+ repedtem, mert lelassult szív miatt hirtelen ki kellett jönnie. Mindenféle szövődmény volt (nem részletezem), egy év múlva éreztem magam úgy, hogy érzetre egész tűrhető, kinézetre közel sem olyan, mint volt (már nem is lesz :o) . Menstruációm kb. azonos maradt, viszont nem görcsölt a hasam többet. :o)
Második baba után (gátvédelem volt, épphogy repedtem, sajnos a régi varrat mentén), hamar gyógyult és összességében szebb lett, mit korábban. :o) Viszont sajnos annyira "átrendeződtem", hogy a húgycsövem máshogy helyezkedik el. Kb. 10 hónap kellett, mire megtanultam "biztonsággal" úgy pisilni, hogy nem ment ki a WC fölött. (Előre kell dőlnöm). Ezzel nincs mit tenni...
A menstruációm rövidebb lett, viszont az első nap olyan intenzív, hogy óránként átvérzik a tampon+ betét. HA nem vagyok otthon, akkor kész para. :o(( És sajnos ezzel egy időben iszonyatos has/derékfájdalom.
De ha ránézek a lányaimra, csak annyit mondhatok: MEGÉRTE! :o)
Nem kérdés, hogy megérte. Mindenki máshogy reagál, nekem jobb, hogy nem tudtam ilyen részleteket előre.
Több, mint egy éve szültem, ez már ilyen lesz. Csak olyan, mintha nem én lennék. Olyan szép sima volt a hüvelyem, most meg, mintha zegzugos lenne :D persze túlzok, de csak így tudom kifejezni magam.
nekem is változott
a ciklusaim 32 naposak lettek,előtte 28 naposak voltak
megérzem a peteérést,2 napig görcsölök,de mensikor semmi bajom nincs,előtte mindig görcsöltem..
hát odalent teljesen más lett...és 1 éve szültem,de még mindig fáj a behatolás
Szia!
Én császárral szültem a hüvelyem nem lett másabb és a sajnos a vérzésem sem. Most is nagyon fájdalma pedig sokan mondták, hogy szülés után enyhülni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!