Ha tudnátok biztosra?

Figyelt kérdés
Ha tudnátok biztosra hogy lesz 2 gyereketek 5 éven belül, felvennetek a Babavarot vsgy a CSOK-ot esetleg mindkettőt? Ha nem miért? Ha igen miért? Ne gyertek most azzal hogy semmisem biztos, és honnan tudhatnank, de tegyük fel hogy tényleg biztosra tudnátok. Érvek ellenérvek jöhetnek nyugodtan ☺️
2020. aug. 31. 16:12
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
Más, kifejtem kommentben
43 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
90%
Igen felvennénk mert jelenleg ez a legkedvezőbb hitelajánlat, hitelt pedig mindenképp fel kell vennünk mivel nem tett senki palotát a seggünk alá, akkor meg már miért ne ezt választanánk. Gondolom majd mindjárt megkapom hogy Viktor-bérenc vagyok.
2020. aug. 31. 16:16
 2/13 anonim ***** válasza:
47%
Nekem egy 6 hós babám van. Van házunk, van egy autónk, most tervezünk mégegyet venni, amivel párom dolgozni járna. Mindenünk megvan, ami szükséges. Szerencsére jó pénzből élünk, félrerakni is tudunk, de ha valami megtetszik, azt is meg tudjuk venni. Azért meg nem kell 3 gyerek, hogy ne kelljen visszafizetni a pénzt. Fel is kell nevelni őket :) szóval, mi nem vennénk fel.
2020. aug. 31. 16:17
 3/13 anonim ***** válasza:
74%
CSOKot nem, nem tervezünk építkezni. Most vagyok várandós, nagyon mondja a környezetemben mindenki, hogy vegyük fel a babavárót, de majd jobban utána járunk és attól tesszük függővé. Nincs amúgy rá szükség, állampapírba raknánk bele.
2020. aug. 31. 16:24
 4/13 anonim ***** válasza:
29%
Nem venném fel. Ha akarok gyermeket, akkor gondolom megvannak a feltételei. Megvan az anyagi háttér plusz biztos “otthon” legyen az most egy kis lakás, egy mobilház vagy villa. A lényeg, hogy az enyém legyen. Legyen biztos állásunk. Legyen valamennyi tartalékunk. Nekem ezek fontosak lennének. Nem azért akarok gyermeket szülni, hogy az állambácsi “megjutalmazzon” . Feleslegesnek tartom a hiteleket. Vagy saját magam megteremtem, vagy nincs. Ami a banké az nem az enyém. Van egy kislány a szomszédban, szoktunk beszélgetni. 19 éves, megszülte a kisfiát egy féléve. Üti-veri a párja, de összeházasodtak. Fel akarják venni a CSOK-ot. Már a második babán dolgoznak. Próbáltam lebeszélni de esélytelen. Le lehet pontozni. De akkor is az a véleményem, hogy én nem venném fel. Nem fogok azért szülni, hogy meg legyen a “létszám” . Megint a nyomorba akarják küldeni az egyszerű embereket. Szül 3 gyermeket, lesz ház, autó. De azokat a gyerekeket etetni, iskoláztatni kell.
2020. aug. 31. 16:25
 5/13 anonim ***** válasza:
92%
Van egy 8 éves fiunk és bármikor jöhet a kislányunk. Felvettük a babavárót, kifizettük a lakáshitelünk (nem volt sok) és beépítettük az emeletet (így már bőven elférünk négyen). Most 41.000.- a törlesztőnk, előtte 70.000.- volt, tehát bőven megérte, ráadásul meg sem érezzük ezt az összeget, és nem kellett a megtakarításunkhoz nyúlni az emelet miatt. Az viszont igaz, hogy ezeket felvenni annak érdemes, aki egyébként is jó anyagi körülmények között él.
2020. aug. 31. 16:27
 6/13 anonim ***** válasza:
89%

2 & 4: a kérdésben két gyerekről volt szó nem 3+-ról, először el kellene olvasni és utána okoskodni arról, hogy szüljön mindenki annyit amennyit az állam nélkül elbír. 2 gyerek véleményem szerint nem az a kategória aki megélhetési Babaváróra/CSOK-ra pályázik hiszen messze nem olyan kedvező mint 3 gyerek esetén.

Ennek fényében igen, felvenném azt amelyikkel jobban járok 2(!!) gyerekre és nem tudnának olyat ajánlani ami miatt szülnék egy harmadikat mert nem tudnám tisztességel ellátni a figyelmemmel, anyagilag stb.

2020. aug. 31. 16:31
 7/13 anonim ***** válasza:
82%

Mi felvettük a babavárót.

6 éve vagyunk házasok, van két gyermekünk, mind a ketten vezető pozícióban vagyunk. Megvan mindenünk, szép autó, olyan házat építettünk, amilyet megálmodtunk, nem fillérezünk, más hitelünk nincs, de mivel bennünket nem tömtek a szülők, így elfogyott a házra szánt pénzünk és még a tereprendezés, garázs, melléképület hátra volt. Mivel alapból 3 gyereket szerettünk volna, a külső munkálatokat pedig ugyanígy megcsináltuk volna, csak apránként, így letudtunk az epitkezessel járó hercehurcáról egyszuszra. A babaváró meg (mivel vélhetőleg kamatmentes lesz), így ugyanúgy érinteni a kasszát, mintha a törlesztő részletét letettük volna.

Lényegében csak megelőlegeztük, hogy olyan otthonunk legyen, amilyen lenne pár év múlva, és amilyet megálmodtunk.

Mi nem bántuk meg

2020. aug. 31. 16:35
 8/13 anonim ***** válasza:
82%
Nyilván nem tudtuk biztosra, de felvettük és azóta meg is születtek a gyerekek.
2020. aug. 31. 16:37
 9/13 anonim ***** válasza:
78%
Babavárót felvettük, a csokot nem, nem tudjuk kihasználni. Ha esetleg jönne a 3. majd utána járunk, hogy bővítésre, hogy tudjuk kihasználni.
2020. aug. 31. 16:42
 10/13 anonim ***** válasza:
82%

Mi felvettük a babavárót a terhességem alatt, mert házat akartunk venni (akkor még nem volt konkrét kilátásban). Tekintve, hogy már terhes voltam, kamatmentessé is vált, így hitelek közül a legjobb kontrukció volt. Most, hogy végül lett ház is, felvettük a CSOK támogatást 2 gyerek után, de CSOK hitelt nem akartunk, mert ha valamiért mégsem jönne össze a 2. Baba, akkor ne kelljen 7.6M Ft-ot kamatostul visszafizetni, az állami támogatás összege pedig nem volt olyan vészesen nagy, amit ne tudnánk ilyen esetre megreszkírozni.

Ha nem lesz 3. Baba, akkor fizetjük a kamatmentes 7M-t a babaváróból, de ez még mindig jobb, mintha ugyanez kamatos lenne. Ha pedig lesz 3. Babánk, akkor meg jól jön, hogy eltörlődik, de semmi kötelezettség nincs, és havi 41e Ft tényleg nem a világvége.

Szóval, ha tuti biztos vagy benne, hogy lesz 2 gyerek, akkor megéri felvenni. A babavárót így is, de a CSOK-ot én gyerek nélkül nem kockáztatnám. Olyan nincs, h 100%-ra tudod. Nekem is volt egy vetélésem ezen terhességem előtt, majd egy problémamentes várandósságból egy egészséges kisbaba született, de ez nem garancia arra, hogy lehet még egy gyerekünk.

2020. aug. 31. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!