Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek gáz dolog egyedül...

Szerintetek gáz dolog egyedül belevágni a babavállalásba? Milyen egyedülálló anyukának lenni? Mennyire nehéz a párkeresés így?

Figyelt kérdés
Lassan 38 leszek. Szeretnék kisbabát. Normális anyagi körülmények között élek. Viszont olyan félig tetszik férfiakkal nem szeretnék összeállni. Segítségem lenne a gyermeknevelésben. Ti bevállalnátok? Én eléggé elhatároztam magam, hogy adok még másfél évet és ha nem lesz senki, akit elfogadhatónak találok, akkor belevágok. Persze külföldön, itthon nem lehet.

2020. aug. 28. 20:40
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
Ezt a kérdést tedd fel kérlek, minden jó kiállású, értelmes, szép, jó egzisztenciával rendelkező, egyedülálló nőnek. Meg a több millió társkeresőnek Magyarországon és a világban. A legtöbb mai férfi, ha nem bolond, akkor vagy kiakarja használni a nőket vagy nem akar elköteleződni. Aki normális, az pedig nős, meleg vagy túl fiatal. De a kérdésedre válaszolva, tanultam, fejlesztettem magam, karriert építettem, azért, hogy mostanra ne függjek senkitől? Lesz keresztanyu, keresztapa. Nem felelőtlenség. Csak sokan irígyek, akiknek pártként sem lehet babájuk. Ez tipikus ilyen hozzászólás volt. És nem vagyok öreg :)
2020. aug. 28. 21:08
 12/32 anonim ***** válasza:
93%

42 évesen egyedül nevelem az óvodás kislányomat. Én nem így terveztem, egyedül sosem vállaltam volna. Szerintem nagyon gondoljátok meg, nem sétagalopp egyedül nevelni egy gyereket. Párkeresésre, szórakozásra nagyjából esélyem sincs.

Csak abban az esetben vágjatok bele, ha számoltatok azzal, hogy innentől nagyon sok évig semmi másról nem fog szólni az életetek, mint róla, és a gondozásáról.

Mivel van tapasztalatom mindkét oldalról: nagyon más ketten nevelni egy gyereket, mint egyedül.

2020. aug. 28. 21:08
 13/32 anonim válasza:
39%

Tipikus buta nő vagy! Felteszel egy kérdést, hogy "gáz-e", aztán aki szerint igen, azt meg oltogatni próbálod!

Ha eldöntötted, mi a kérdés?

Ja, ha eddig a karrier építés fontosabb volt, mint a gyerek, akkor most ne sipítozzál vénlányként, hogy kifutsz az időből... Nem is értem.

2020. aug. 28. 21:12
 14/32 A kérdező kommentje:
12.Én ezt tudom. De nekem van segítségem. És én ígyis átgondoltam, hogy igen. Tök érdekes, hogy Magyarországon nem nyitottak az emberek erre. Angliában, Szlovákiában tök természetes például, hogy egyedülálló nők vállalnak babát és ez nem rökönyít meg ott senkit. Éltem kinn. Sok ismerős barátnőm így vállalt babát, mert csak azért nem akartalak lenni férfiakkal, hogy legyen valakijük és már Ők is elérték a 40et. És tök érdekes, mert babavállalás után pár évre mindnek lett kapcsolata és a jelenlegi párjukat a baba nem zavarja, mert ott valamiért pont megértik, a nő miért tesz ilyet, ha közelít a biológiai 43 évhez. Itthon ez mindenkit kiakaszt. De ez igazából az én életem és az én vállalásom, nem az övék. Igazából kíváncsi voltam a reakciókra. De még mindig úgy látom, hogy nálunk kicsit korlátolt a társadalom.
2020. aug. 28. 21:18
 15/32 anonim ***** válasza:
65%
Ha a lenne segítséged azt jelenti, hogy ott van konkrétan fizikailag, amikor csak kell, és a házimunkával sem kell bajlódnod, akkor még jobb is így. Legalább nem kell egy párkapcsolat működtetésébe is temérdek energiát beleölnöd, nincsenek igények, elvárások egy férfi részéről, amiknek meg kell felelned. Épp elég a gyerekkel meg magaddal foglalkozni, kb. púp az ember hátán ebben a babás-kisgyerekes időszakban egy pasi/kapcsolat. És így legalább amiatt sem kell aggódnod, hogy "apuci" mikor bolondul meg, lesz elege az egészből, lép félre, majd pedig le... Ma többnyire úgyis ez megy.
2020. aug. 28. 21:20
 16/32 A kérdező kommentje:
15. Pont így értem. :) Vannak nagyszülők, keresztszülők, hetero és meleg barátok is, akik még azt is felajánlották, hogy végig fogják a kezem a szülőszobán 🙂 és besegítenek, ha vigyázni kell, etetni kell, elvinni kell bárhova, amikor pl. dolgozom. Minden támogatást megkapok. 🙂 És mindenki arra bíztat, hogy csináljuk. 🙂✌️
2020. aug. 28. 21:29
 17/32 anonim válasza:
Mindig szerettem volna gyereket.. F
2020. aug. 28. 21:32
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
Ha akarod, ne hallgass senkire, hanem vágj bele. Voltam egyedülálló anya ( stabil egzisztenciával) életem legnyugodtabb időszaka volt, persze normális pasival biztos jó, de hát úgy alakult, hogy az nem volt.
2020. aug. 28. 21:49
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
Figyi, én egyedülálló anyuka vagyok egy három év alatti gyerekkel, már mikor megszületett sem éltünk együtt a gyerekem apjával. De ő “képben van”, heti szinten jön hozzánk, napi szinten beszélünk, támogat minket anyagilag, megyünk közösen nyaralni, tehát a helyzet ellenére aktívan részt vesz a gyerek életében. Már most látom, hogy ez a gyereknek fontos, akkor is, ha nem él velünk az apja. Hozzáteszem nekem is fontos, mert bár mi fiatalok vagyunk és mindkét oldalról vannak nagyszülők, testvérek, barátok, tudom, hogy alapvetően mivel a mi gyerekünk végtére is csak magunkra számíthatunk. A barátok elkophatnak, lehet saját családjuk később és akkor már nem a mi gyerekünk lesz az első akivel babazni akarnak, a nagyszülőkkel bármikor történhet valami, koruknál fogva sajnos egészségügyileg valószínű lehetnek majd problémáik, nyilván a testvéreknek is lesz előbb-utóbb saját családja. Tudom milyen jól hangzik hogy majd minden második nap vigyáznak a gyerekre, de ez az én eddigi tapasztalataim alapján a valóságban meg sem közelíti azt, ami be van harangozva mikor útban van a gyerek. Én nem ítélem el, aki egyedül vállal gyereket, sőt, hogy is ítélhetném el a helyzetemben? De az biztos, hogy teljesen apa nélkül rám nagy lelki teher nehezedne, ha tudnám hogy végső esetben csak én vagyok a gyerekemnek. Én csak annyit javasolok, hogy gondold át, hogy a legrosszabb esetben ha kikopnának a barátok és történne valami a szüleiddel hogyan tudnád megoldani a gyerekkel járó dolgokat és csak akkor vállald be, ha így is azt mondod hogy fizikailag és lelkileg teljesen biztosan bírnád.
2020. aug. 28. 22:00
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem minden a segítségen (és a pénzen) múlik. Én ugyan nem vagyok egyedülálló, de olyan a férjem munkája, hogy néha elmegy hetekre. Nekem ilyenkor nem sok segítségem van, és el tudom képzelni, milyen lehet ez nonstop.

Szóval azon gondolkodj el, hogy a sok segítséged tényleg meglesz-e. Nem fog-e kiderülni, hogy nagyon fárasztja a szüleidet már egy gyerek, a barátaidnak bocsi, de más programjuk van? Nem fog-e végül úgy alakulni, hogy csak akkor kéred, ha tényleg nagyon muszáj, mert érzed, teher nekik? A szórakozást elfelejtheted, mert a szívességek mennyisége kimerül abban, hogy dolgozol, orvoshoz mész vagy hivatalba... Én így lennék a férjem nélkül, kettesben is csak ritkán megyünk bárhová emiatt.

Gondold ezt végig. Nem gonoszságból írom, csak szerintem ez a legnagyobb buktató.

2020. aug. 28. 22:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!