Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tesókérdés, legyen - ne legyen?

Tesókérdés, legyen - ne legyen?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem tudom letenni a voksomat egyik oldalon sem :( Egyszer úgy érzem, kizárt dolog, én mégegyszer 1,5 évig nem ülök itthon... imádom a munkahelyem, de pályázatos, még durván 2,5 év van belőle vissza, elvileg utána lesz új, és ha épp helyettes van a pozíciómban, nem várhatom el, hogy engem hosszabbítsanak :( jól is keresek, közalkalmazottként, de nem a bértábla alapján, plusz béren kívüli juttatások... ugyanakkor ott van az, hogy van egy 4 éves lányunk, ha valamikor, akkor most lenne jó egy tesó a korkülönbség miatt... most költözünk nagyobb házba, elférne még egy gyerek, anyagilag is bőven beleférne. Eszemmel tudom, hogy kéne, beleférne, simánlazán... de nincs segítségem, egyedül vagyunk a férjemmel, aki reggel nem tudná elvinni a nagyobbat oviba, vagyis mindenképp el kell induljak a kicsivel együtt minden reggel... tudom, tudom, sokan csinálják, megoldják... de most szúrjak ki magammal?

Ha nem ez lenne a munkahelyem, azt hiszem, nem gondolkodnék. Azt sem mondom, hogy 3 év múlva nem gondolnám meg magam. Ha lenne egy mama vagy dédi, aki heti két nap 8 órára bevállalná, amíg én elmegyek dolgozni (lehet meg tudnám dumálni, hogy 2 nap iroda, 3 nap home office).

(nagyon nagyon zárójelben és egyáltalán nem ezen múlik - ha ezen múlna, már meglenne a döntés... szóval, azért jól jönne az a 10misi babaváró, 1,5M csok, 40e adókedvezmény, 12e csp... de ezt tényleg, zárójelben, mert egy kicsike tű a szénakazalban, de ezért ott van)

Ti mit tennétek? Reszkíroznátok egy nagyon nagyon jó munkahelyet, ahol jó a fizu, szeretem, barátok a kollegák, stb., azért, amiben nem vagytok 100%-ig biztosak?

30 évesek vagyunk

2020. aug. 26. 20:43
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
na igen, és ami a nem mellett van még, hogy ha ketten vannak, biztosan nem tudjuk őket úgy elindítani az életbe, ahogy szeretnénk... pedig már nekünk is nagyon nagyon nehéz lakást-házat venni, hát majd még nekik... és mi átlag felett keresünk :/
2020. aug. 26. 20:49
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Hát nekem nagyon úgy néz ki hogy nem akarsz tesót akárhogy is körülírod a körülményeket :D de ez nem baj. Ha most szülnél utána lehet folyton tiszta ideg lennél hogy megbántad meg veszekednétek is hogy tudtad hogy ez lesz
2020. aug. 26. 20:51
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Ne azért vállalj még egy gyereket mert belefér, vagy tesó kell a nagynak ( wtf- ezt sose értem, a kicsi nem játék amit a nagy kap) , hanem mert vágysz rá. Ha nincs meg az érzés akkor ne vállalj.
2020. aug. 26. 20:53
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
3 összefoglalta a lényeget. Nem úgy tűnik az írásod alapján h egy kicist is vágysz arra h meg egy gyerek anyukaja legyél. De ezzel nincs semmi baj. Amúgy többé kerül a gyerek sokkal mint ami kedvezményeket kapsz rá szóval sztem az sem szempont.
2020. aug. 26. 20:58
 5/18 anonim ***** válasza:
92%
Ha már 4 éves a nagy, mire teherbe esel, megszületik, lesz 5-6 év korkülönbség. Nem fognak már igazán együtt játszani, szóval a nagyra hivatkozva vállalni már késô. Akkor vállalj még egyet, ha ti szeretnétek még egy gyereket. De a leírás alapján úgy tûnik, nem. De akár várhattok is még. A korkülönbség szempontjából már mindegy, szóval ráértek akár 2-3 év múlva is.
2020. aug. 27. 01:10
 6/18 A kérdező kommentje:
A sajat korom miatt sem akarok kesobb, mindig azt mondtam, 30 felett nem szulok. Tudom, mar ezzel is elkestem, de most még ugy erzem, vallalhato. Ezert is dilemmazok, mert mi van, ha megbanom, hogy nem vallaltam, es keso lesz?! Ajjj 😫😫😫
2020. aug. 27. 04:43
 7/18 anonim ***** válasza:
90%

Erre mondják, hogy “soha ne mondd, hogy soha” :).

Én 34 évesen szültem az elsôt, 37 évesen a másodikat, szóval szerintem ha 32 évesen megbánod, hogy nem szültél még egyet, még mindig nem vagy elkésve.

2020. aug. 27. 05:27
 8/18 anonim ***** válasza:
24%
Nem semmi, hogy ezt (is) itt meg vadidegen emberekkel megbeszélni.
2020. aug. 27. 10:15
 9/18 anonim ***** válasza:
85%
Én is tettem már itt fel hasonló kérdést kb 2 éve. Szintén nem tudtam eldönteni, hogy szeretnék-e tesót vagy sem. Nagyobbik mindjárt 5 éves. Férjem ugyan így vélekedett. Valaki azt írta nekem, ha valaki igazán vágyik még egy gyerekre, akkor a vágy nem hogy csökken, csak erősödni fog. Nálunk ez tényleg így történt. Pár hónapig pihentettük a témát és egyszer csak azt vettem észre, hogy szomorúbb és szomorúbb vagyok, amikor megjön. Aztán megbeszéltük, hogy fél évig a 35 éves szulinapomig nem védekezünk,és ha összejön összejön ha nem, akkor annyiba hagyjuk. Pont a szülinapom napján megjött, teljesen belebetegedtem, több napig depis voltam és akkor éreztem először azt, hogy én 100%-ban szeretnék még egy babát és nem tesót a fiamnak. Ráhúztunk még egy hónapot és a köv hónapban már nem jött meg :-) most vagyok 21 hetes terhes, és nagyon boldog! :-)
2020. aug. 28. 11:31
 10/18 anonim ***** válasza:
13%
...és nagyon öreg :D
2020. aug. 28. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!