Tesókérdés: 1 éves gyerekemnek mikor kezdjem el mondogatni és hogyan, hogy testvére lesz 5 hónap múlva?
én nem mondtam neki, ugyanekkora a különbség, már csak 3 hetem van hátra. csak amikor már nagyobb lett a pocakom, akkor kezdtem el vele babás magazinokat nézegetni. játékbabával egyáltalán nem játszottunk - így alakult.
ui.: ne haragudj nem bírom ki, de az útON levő kisbaba ne legyen útBAN..
sztem még nem nagyon fogja felfogni hogy mi van. de azért néha mondd neki. de ne legyen állandóan ez a téma.
csak mondd neki, hogy egy pici baba van a hasadban, nemsoká előbújik majd, és ő az ő testvérkéje lesz. először sírni fog sokat, de aztán majd lehet vele játszani.
mire odakerül, hogy megszületik, már sokkal értelmesebb lesz, sokat fog belőle érteni. mondjuk lehet hogy a hyledben csak akkor mondanám már neki, amikor erősebben mozog a baba, meg látványosan kerekedik a hasam. mert akkor azért kézzelfoghatbb lenne neki, hogy miről is van szó.
A GYEREK NEM HÜLYE.(Elnézést a kérdezőtől,de a sok hülye választól frászt kapok.)Ennyi erővel minek beszélünk a gyerekhez,hiszen úgy sem érti.
Szóval,persze,h mondani kell neki.Az én kislányom is 1éves.Próbálkozunk a kistesóval.És ha összejön,majd mutatom neki,h baba,az UH-on is látni fogja,majd érezni is ha rugdos,játék babával fel lehet készíteni.
Sok sikert és kitartást hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!