Hogyan teszitek túl magatokat azon ha baleset történik a gyerekkel?
Gondolom mi anyák hiába féltjük óvjuk a gyereket de mégis baleset történik magunkat okoljuk. Én biztosan.
Kislányom 3 éves múlt, kicsit mindketten betegek vagyunk, de kimentünk játszani az udvarra , motorozott a teraszon. Mellette voltam egy méterre amikor elesett. Ömlött a szájából a vér, együtt sírtam vele és nem tudom de én rosszul vagyok a vér látványától is, eltelt pár perc mire erőt tudtam venni magamon hogy megnézem mi történt a szájával. Hála Istenkének a jobbik rossz, csak a szája tört be és nem a foga.
Annyira utálom magam, hogy azóta is csak sírni tudnék hogy hogy lehetek ekkora .zar ember.
Mondjuk tény hogy mostanában elég depis vagyok de ez rátesz egy lapáttal hogy erre sem vagyok képes.
Illetve ehhez kapcsolódoan feltennék egy kérdést, hogyan lehet megmagyarázni egy gyereknek hogy ne másszon asztalra, ne bukfencezzen a kanapén, ne vegyen éles tárgyakat a kezébe, ne rohanjon...stb
Az én kislányom nagyon eleven, egyedül nevelem ami duplán nehéz, mindennap minden órájában azt lesem mit csinál.. rászólok szépen, csúnyán, még is fegyelmezetlen. Úgy érzem a nevelésem is egy nagy rakás semmi. Erre sem voltam képes...
A baleseteket nem mindig lehet és nem mindig jó kivédeni. Ha a gyereket folyamat kontroll alatt tartod,nem engeded elesni tapasztalni nem fog tudja soha megtanulni. Nem fog tudni soha helyesen esni amit úgy értsd nem teszi ki a kezét védekezésképp.
Ezt saját bőrömön tapasztaltam meg az első gyerekemnél. Anyámék annyira túl féltették és féltik mai napig,túl reagálnak mindent, hogy anyám az állandó sipákolásával ijeszti meg a gyereket és 5.5 éves. A kicsinél (2.5) még véletlen se engedtem. Sőt elesik egyáltalán nem csinálunk belőle ügyet, mondjuk neki semmi baj állj fel, kap egy puszit és már szalad is tovább. A nagy meg minden cica karcolásba bele akar halni.
jajj, igen, ez az én nagyimnál is megvolt, hogy ne szaladjak, ne másszak fel, lehetőleg csak üldögéljek egész nap, de a fakockával is vigyázva játszak mert megsérülök...
szerintem kicsit túlreagálod, minden gyerek elesik motorozás közben, nem tudom mért lennél szr ember ettől... vagy általában rohangálsz mögötte és tartod a hóna alatt, nehogy baja essen?
én is gyűjtöttem az ilyen horrorsérüléseket, de sosem volt belőle ekkora patália, hogy anya is bőg, apa is bőg, az egész világ is bőg, majd bűnösnek érzi magát és elkárhozik... ötéves voltam mikor levitte a fél arcomat egy ló, de mégse volt ilyen órákig tartó hiszti, hogy ki milyen szr ember az anyámtól kezdve a ló tulajáig bezárólag... ölbekaptak, ló vissza a boxba, én be az ügyeletre, tetanusz, papírok, sebkezelés, este megint kézből etettem a lovacskát, most mit kell ezen majrézni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!