Hogyan teszitek túl magatokat azon ha baleset történik a gyerekkel?
Gondolom mi anyák hiába féltjük óvjuk a gyereket de mégis baleset történik magunkat okoljuk. Én biztosan.
Kislányom 3 éves múlt, kicsit mindketten betegek vagyunk, de kimentünk játszani az udvarra , motorozott a teraszon. Mellette voltam egy méterre amikor elesett. Ömlött a szájából a vér, együtt sírtam vele és nem tudom de én rosszul vagyok a vér látványától is, eltelt pár perc mire erőt tudtam venni magamon hogy megnézem mi történt a szájával. Hála Istenkének a jobbik rossz, csak a szája tört be és nem a foga.
Annyira utálom magam, hogy azóta is csak sírni tudnék hogy hogy lehetek ekkora .zar ember.
Mondjuk tény hogy mostanában elég depis vagyok de ez rátesz egy lapáttal hogy erre sem vagyok képes.
Illetve ehhez kapcsolódoan feltennék egy kérdést, hogyan lehet megmagyarázni egy gyereknek hogy ne másszon asztalra, ne bukfencezzen a kanapén, ne vegyen éles tárgyakat a kezébe, ne rohanjon...stb
Az én kislányom nagyon eleven, egyedül nevelem ami duplán nehéz, mindennap minden órájában azt lesem mit csinál.. rászólok szépen, csúnyán, még is fegyelmezetlen. Úgy érzem a nevelésem is egy nagy rakás semmi. Erre sem voltam képes...
Nyugodj meg! :)
Egyedül neveltem a lányom és a fiam is. Ha a lány nem is, de a fiú olyan volt mint a gumi. Ugrált, máyzott, lógott, csúszott.
De kicsi. Elesik, adsz neki "gyógypuszit" lekezeled a sebet és rohan tovább.
Tudom borzalmas! A fiamnak is volt egy ilyen, ő a lépcsőn esett fel. Én se vagyok oda a vérért.
Aztán bekerült oviba, suliba...
A fiam azóta kitalálta, hogy motorozik, felnőtt, így nincs is bele szolásom. 2 balesete volt eddig, az egyiknél teljesen össze törte az arcát.
Lendülj túl rajza :) óvd, féltsd, de ne feledd. Gyerek, lesz még ilyen balesete
Köszönöm.
3# külön köszönet ez nagyon szuperül hangzik. :) mármint átvitt értelemben!
Kisebb baleseten túllendülök,egy olyan volt eddig, amikor utána meg napokkal is nagyon rosszul éreztem magam,meg egy rakás kakának.Lebucskázott a csúszda lépcsőjén, nagyon rondán esett.Ott voltam mögötte,rajta volt a kezem a hátán de annyira hirtelen történt minden, hogy már lent volt mire bármit csinálhattam volna.A mai napig nagyon rossz érzés erre gondolni.
Mi a meleget úgy tanítottuk neki, hogy a forró kavésbögrét megfoghatta mikor már nem volt olyan meleg,a többi dolgot meg folyamatosan fújom hogy miért nem szabad.De szerintem a lányom egy fokkal nyugisabb temperamentumu mint a tiéd vagy majd ezután jönnek ezek az ötletei amiket soroltál🙄.Szintén 3 éves.Kitartást kívánok neked!
Nagyon rosszul érint ,de van ami kivédhetetlen.Viszont én nagyon sokat változtam ,ha baleset van higgadt maradok ellátom ,megvigasztalom Talán könnyebben is nyugszik meg.
Szerintem bődületes phaszság az ,hogy égessük meg ,szúrjuk meg a gyereket.Nem egy nyugodt fiam van ,de soha nem bántotta a kályhák, sem az ollót sem a kést. Magyaráztam neki ,megmutattam ,hogy bibis lesz nem szabad és vmiért nem is érdekli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!