Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elméleti kerdes. Hogyan lehet...

Elméleti kerdes. Hogyan lehet az, hogy csak birtokvisszonnyal együtt vagyunk kepesek szeretni a gyerekünket?

Figyelt kérdés

Van ugye az a jelenség hogy minden anya a sajàtjàt szereti a legjobban meghalna érte stb.

Most csak elmeleti sikon, de tegyük fel ha a gyermeked egy masik pàr kapcsolataba születik meg, nem hozzàd le. (Most orobaljunk meg elvonatkoztatni a racionalitastol hogy akkor az nem a te gyereked stb. Tegyük fel xy nevü gyereked a bnödnél született le ott nevelkedik)

Hogyan lehet az, hogy a "formularis " szereteten kivül nem esik jol masnàl levö "gyermeked" ölelni meg stb ha nem te neveled nem hozzàd született?

Szoval hogy a szeretet annak függvenye, hogy a kezed alatt van e ö, vagy éppen nem.

ha vki bele tudja ezt képzelni a valosagba most.kivancsi lennék a meglatasokra.

#anya gyermek birtokviszony a szeretet?
2020. aug. 17. 06:58
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
83%

Ad 1 ne használd a leszületés szót, ha nem akarod, hogy totál idiótának nézzenek.

Ad 2 amit te hibásan birtoklásnak hívsz, az valójában kötődés. Fejlődéslélektan könyvet tudom ajánlani. Hasznosabb, mint a leszületésről vakeráló kineziológusod, aki csak a pénzedet szedi el.

Ad 3 van a Netflixnek egy sorozata Babies címmel, abban részletesen elmesélik, hogy a gyermek gondozása alakítja ki a kötődést.

2020. aug. 17. 08:11
 12/21 anonim ***** válasza:
55%

Azt én még hozzátenném, hogyha a saját gyerekem máshoz születne(pl petesejtdonor lennék, a szerelmem meg spermadonor és ezt egy másik nő méhe hordja ki)kötődni akkor sem tudnék, amíg nem nevelném/gondoznám, de a tudat, hogy kettőnk közös génkészlete, hogy látszanak rajta a mi vonásaink, hasonló test/arc, amint felismerem már valamilyen vonal köt össze minket. Ha pedig utólag tudnám meg, mikor a gyerek nagy, akkor is a közösnek ítélt jellemvonások lennének a kapcsolódási alap. Pl utálja a brokkolit, meg én is.

Mások gyereke engem sem nagyon érdekel(bocs).

Aki igen, az pl olyan, mint az én gyerekem, hasonló temperamentum, cselekvések, azzal a gyerekkel rokonszenvezek. Egyik uncsitesóm gyerekének az arca egy az egyben az enyém, azzal a gyerekkel is rokonszenvezek, pedig 7 éve nem láttam, csak a képeken látom.

Másik unokatesóm(akit jobban bírtam) gyereke meg halál ellenszenves, pedig azt a gyereket még sosem láttam.

Szerintem a valód anyai szeretethez szükség van az összes tényezőre(nevelés/gondozás, génkészlet, közös jellemvonások/tulajdonságok). A többi csak megközelíti ezt, de persze az is jobb, mint a semmi:

2020. aug. 17. 08:38
 13/21 anonim ***** válasza:
29%

Én szeretem az ilyen érzelmi, agyalós kérdéseket, de ez egy igazi baromság szerintem.

Próbálj meg szerelmes lenni valakibe, akit nem is ismersz, oké 11 évesen még előfordulhat, de normál esetben az együtt átélt jó élmények hatására leszel szerelmes, de ez igaz egy barátságra is, vagy a rokoni kapcsolatra is.

2020. aug. 17. 08:53
 14/21 anonim ***** válasza:
59%

Utolsó én szerelem első látásra dologból lettem csak szerelmes a 30 évem alatt.

A mozdulatai, a hangja, a szókészlete, az illata, istenem de imádtam szagolni, érezni, egyszerűen tökéletesen passzoltunk(csak más irányba változtunk idővel és eléggé összeférhetetlen lett az életünk, gondolkodásunk). Akkor ő is tudta és én is tudtam, hogy ugyanazt érezzük, iszonyú heves, lángoló, hozzám passzoló másik ember, két évig tartó érzés volt, és minden pillanatban csak bizonyítást nyert, amíg együtt voltunk. Mint valami brutális drog, nem tudtam semmire koncentrálni, folyamatosan vigyorogtunk, úgy éreztem bármit megtennék érte és tudtam, hogy ő is.

Az évek és az emlékek a kötődést adják, az nem szerelem..

2020. aug. 17. 09:03
 15/21 anonim ***** válasza:

14 de ezekkel az emberekkel együtt voltál. Azt képzeld el, hogy észreveszed akárhol, hogy valaki nagyon bejön, majd nem jöttök össze. Meddig emlékszel rá? Nem évekig gondolom.

Gyerekkel ugyanez van, ha nem éltek együtt, nem találkoztok, nyilván nem lesz belőle se szeretet, se kötődés.

2020. aug. 17. 10:00
 16/21 A kérdező kommentje:
Nem hibàsan hivom birtoklasnak.
2020. aug. 17. 10:33
 17/21 anonim ***** válasza:
73%

Dehogynem. A gyerekedet nem birtoklod. Önálló személy, akit csak "kölcsön" kapsz addig amíg önállóan meg nem áll a lábán.

A szeretet, kötődés pedig menet közben az együtt töltött idővel alakul ki. Ha a szomszéd gyerekét kapod tévedésből, őt fogod szeretni.

A nevelő- illetve örökbefogadó szülők se a sajátjukat nevelik, "mégis" ott a szeretet. Az előbbinél pedig még csak ideiglenesen se lesz az "övék" a gyerek.

2020. aug. 17. 13:24
 18/21 A kérdező kommentje:

De nem.

Amig nalad van a te hazadban es a te àgyadban(az mellett)stb. addig szereted.ha masnàl nevelkedne pedig nem.

2020. aug. 17. 14:10
 19/21 A kérdező kommentje:
Ez birtoklas.
2020. aug. 17. 14:11
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Te fordítva ülsz a lovon, de annyira ostoba vagy, hogy nem veszem a fáradtságot, hogy tovább magyarázzam.
2020. aug. 17. 15:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!