Elméleti kerdes. Hogyan lehet az, hogy csak birtokvisszonnyal együtt vagyunk kepesek szeretni a gyerekünket?
Van ugye az a jelenség hogy minden anya a sajàtjàt szereti a legjobban meghalna érte stb.
Most csak elmeleti sikon, de tegyük fel ha a gyermeked egy masik pàr kapcsolataba születik meg, nem hozzàd le. (Most orobaljunk meg elvonatkoztatni a racionalitastol hogy akkor az nem a te gyereked stb. Tegyük fel xy nevü gyereked a bnödnél született le ott nevelkedik)
Hogyan lehet az, hogy a "formularis " szereteten kivül nem esik jol masnàl levö "gyermeked" ölelni meg stb ha nem te neveled nem hozzàd született?
Szoval hogy a szeretet annak függvenye, hogy a kezed alatt van e ö, vagy éppen nem.
ha vki bele tudja ezt képzelni a valosagba most.kivancsi lennék a meglatasokra.
Azt is leirtam hogy probaljunk meg elrugaszkodni a racionalitàstol.
Engem kicsit megdöbbent hogy az anyai szeretet addig terjed csak mig konkretan "birtoklod" e a gyermeket avagy nem
Talán ez hasonlít a felvetésedre:
Amikor megszületett az unokahugom, majd megvesztem érte. Állandóan tesóméknál voltam. Hajnalban már velük voltam és csak az esti rutin előtt jöttem el.
Aztán megszületett az én kisfiam és meglepően hasonló szeretetet kezdtem érezni iránta, mint az unokahugom iránt. Annyira, hogy megijedtem, talán nem szeretem eléggé, hiszen ezt az érzést már tapasztaltam egy nem saját gyerek iránt. Később az együtt töltött 0-24 idő tette különlegessé ezt a fajta szeretetet, valamint kevesebb időt tudtam együtt tölteni az unokahugommal.
Szóval én azt tapasztaltam, hogy szinte anyai szeretetet éreztem más gyereke iránt.
6# forditba nezd. Nem szeretnéd a gyereked ha màsnàl van.ill nem ugy.
Szoval az anyai kötödèsben meghatàrozona kapcsolat a kicsivel. Köszi2#
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!