Akik az elmúlott évek top100 legnépszerűbb nevek listáiról választanak nevet a gyermeküknek, mi a motivációjuk?
Én senkinek nem akartam megfelelni. Pont magasról leszartam kinek mi a véleménye 🤷♀️ Nekem és férjemnek kell tetszenie az adott névnek, nem másnak. Beleszólni meg senkit sem engedtünk az első kettőnél és most sem fogunk a harmadiknál sem.
Sosem olvasgattunk semmilyen toplistát.
Nem tudom miért jó az, hogy 5x vissza kérdeznek és csodálkoznak, hogy ilyen név is van?
Persze a másik véglet se jó, mikor osztályon belül van 4 Levente és 5 Anna.
Én azokat a neveket preferálom ami kellően ritka, ezért kisebb közösségekben jó eséllyel nem lesz másik, ugyanakkor azért legyen a top 100-ban mert azon kívül szinte csak tök ismeretlen nevek vannak.
Minimum 100 ilyen kérdés van. A válasz minden gondolkodni képes ember számára evidens, de mivel láthatóan továbbra is vannak kivételek, leírom ide neked:MERT AZ TETSZIK NEKI.
Plusz attól, hogy x név az első helyen áll, simán lehet a környezetében nem fordul elő. Az én lányom Anna, a születésé évében ez volt a leggyakrabban adott női név és azóta is toplistás. A gyermek 17 éves, soha egyetlen vele azonos nevű gyerek nem volt se a bölcsiben, se az oviban, se a középiskolában, de még az ismeretségi körben sem. Az egyetlen Anna nevű ismerősöm nálam idősebb.
Mert a legtöbb számomra tetsző név a top 100-as listán van. Nem szeretnék nagyon gyakori nevet sem, szóval a top 10-ben ne legyen azért benne. De az a több ezer név ami még létezik, nagyrészt csúnya, nagyon idegen hangzású, azt sem tudni, hogy fiú vagy lány név. És igenis számít, hogy mit gondolnak a gyerek nevéről, mert az emberek nagyon hamar ítélkeznek. A gyerekemnek meg azzal a névvel kell majd leélnie az életét, azon kell majd mindenkinek bemutatkoznia. Szerintem akik így bele vannak bolondulva az extrém ritka nevekbe, és más szempontjuk sincs, csak hogy KÜLÖNLEGES legyen, azoknak feltűnési viszketegségük van, és inkább saját maguknak kéne felvenniük valami jó kis ismeretlen nevet. De ha mondjuk a gyerekük inkább visszahúzódóbb lesz, akkor annak átok lesz, hogy mindenki azonnal elkönyveli majd valami feltűnősködő majomnak a neve alapján.
(Akinek nem inge, ne vegye magára, nyilván vannak szintjei a különlegességnek is, mondjuk egy Jakabbal még egy visszahúzódó fiú is együtt tud élni, egy Vérbulcsúval már nehezen...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!