Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik az elmúlott évek top100...

Akik az elmúlott évek top100 legnépszerűbb nevek listáiról választanak nevet a gyermeküknek, mi a motivációjuk?

Figyelt kérdés
Ezeken kívül van még fiú és lánynévből is úgy két-háromezer. Ezek közül mindössze egyet kellene találni, ami nem ősmagyar, nem túl modern, tetszik az anyósnak, barátoknak, gyakoris idegeneknek, nem idegen a hangzása, nem romás, passzol a vezetéknévhez, nem túlságosan rövid, sem nem hosszú, nem hívnak így semmilyen negatív töltetű történelmi alakot, celebet.

2020. aug. 16. 16:36
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
92%
Az, hogy nem tudtam, hogy benne van a top10ben. Születése után két hónappal láttam egy cikket róla. De semennyire nem érdekel...
2020. aug. 16. 19:10
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Én senkinek nem akartam megfelelni. Pont magasról leszartam kinek mi a véleménye 🤷‍♀️ Nekem és férjemnek kell tetszenie az adott névnek, nem másnak. Beleszólni meg senkit sem engedtünk az első kettőnél és most sem fogunk a harmadiknál sem.

Sosem olvasgattunk semmilyen toplistát.

2020. aug. 16. 19:31
 23/29 anonim ***** válasza:
89%
Nem a top 100-as listát néztük, hanem az MTA anyakönyveztethető neveinek listáját. Onnan választottunk egyet, ami tetszett mindkettőnknek, most hogy ez benne van a top (azt hiszem) 20-ban, hát istenem, kit érdekel. Nem a nevétől lesz egyedi és különleges a gyerek.
2020. aug. 16. 20:44
 24/29 anonim ***** válasza:
80%
Halvány fingom nincs, az általam választott név rajta van e barmelyik év, barmelyik listáján. 🤷🏼‍♀️
2020. aug. 16. 21:06
 25/29 anonim ***** válasza:
77%

Nem tudom miért jó az, hogy 5x vissza kérdeznek és csodálkoznak, hogy ilyen név is van?

Persze a másik véglet se jó, mikor osztályon belül van 4 Levente és 5 Anna.

Én azokat a neveket preferálom ami kellően ritka, ezért kisebb közösségekben jó eséllyel nem lesz másik, ugyanakkor azért legyen a top 100-ban mert azon kívül szinte csak tök ismeretlen nevek vannak.

2020. aug. 16. 21:11
 26/29 anonim ***** válasza:
55%
Nekem ritka nevem van, annyira ritka, hogy soha életemben nem találkoztam senki mással még, akit így hívtak volna, de nekem apum külföldi, innen jött az "ötlet". Szóval az eleve külföldi vezetéknév mellé jött a szintén külföldi keresztnév, hát nem mondom, hogy nincs mindenhol gondom belőle, folyamatosan betűznöm kell meg kijavítgatnom a kiejtést, de egyszerűen imádom. Imádom, hogy soha nem volt olyan problémám sem általánosban, sem gimiben, sem egyetemen, sem sehol máshol, hogy a 2-3. Szilvi, Zsófi, Fanni, Rita és társai voltam és ment a Fanni, Fannika, Zsófi, Zsófia, Zsófika becezgetes, hogy meg tudjanak minket különböztetni, meg mindenhol visszakérdeznek, hogy még soha nem hallottak ilyen nevet, milyen származású, nagyon szép stb. Nyilván van akit ez zavarna, engem speciel nem, sokkal jobban zavarna, ha tucatnevem lenne, szóval nálam biztos volt, hogyha majd gyerekem lesz, nem fog tucatnevet kapni, mindenképp ő is apuméktól származó nevet fog kapni és így is lett. Mára már 10 éves a kishölgy és nagyon imádja a nevét. :)
2020. aug. 16. 22:46
 27/29 anonim ***** válasza:
41%
Nekem ritka nevem van és imádom, hogy nem milliomodik Anna, Reni, Kriszti, Mari, stb. vagyok. Soha nem volt belőle problémám.
2020. aug. 17. 05:46
 28/29 anonim ***** válasza:
79%

Minimum 100 ilyen kérdés van. A válasz minden gondolkodni képes ember számára evidens, de mivel láthatóan továbbra is vannak kivételek, leírom ide neked:MERT AZ TETSZIK NEKI.

Plusz attól, hogy x név az első helyen áll, simán lehet a környezetében nem fordul elő. Az én lányom Anna, a születésé évében ez volt a leggyakrabban adott női név és azóta is toplistás. A gyermek 17 éves, soha egyetlen vele azonos nevű gyerek nem volt se a bölcsiben, se az oviban, se a középiskolában, de még az ismeretségi körben sem. Az egyetlen Anna nevű ismerősöm nálam idősebb.

2020. aug. 17. 08:00
 29/29 anonim ***** válasza:
75%

Mert a legtöbb számomra tetsző név a top 100-as listán van. Nem szeretnék nagyon gyakori nevet sem, szóval a top 10-ben ne legyen azért benne. De az a több ezer név ami még létezik, nagyrészt csúnya, nagyon idegen hangzású, azt sem tudni, hogy fiú vagy lány név. És igenis számít, hogy mit gondolnak a gyerek nevéről, mert az emberek nagyon hamar ítélkeznek. A gyerekemnek meg azzal a névvel kell majd leélnie az életét, azon kell majd mindenkinek bemutatkoznia. Szerintem akik így bele vannak bolondulva az extrém ritka nevekbe, és más szempontjuk sincs, csak hogy KÜLÖNLEGES legyen, azoknak feltűnési viszketegségük van, és inkább saját maguknak kéne felvenniük valami jó kis ismeretlen nevet. De ha mondjuk a gyerekük inkább visszahúzódóbb lesz, akkor annak átok lesz, hogy mindenki azonnal elkönyveli majd valami feltűnősködő majomnak a neve alapján.

(Akinek nem inge, ne vegye magára, nyilván vannak szintjei a különlegességnek is, mondjuk egy Jakabbal még egy visszahúzódó fiú is együtt tud élni, egy Vérbulcsúval már nehezen...)

2020. aug. 17. 14:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!