Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik az elmúlott évek top100...

Akik az elmúlott évek top100 legnépszerűbb nevek listáiról választanak nevet a gyermeküknek, mi a motivációjuk?

Figyelt kérdés
Ezeken kívül van még fiú és lánynévből is úgy két-háromezer. Ezek közül mindössze egyet kellene találni, ami nem ősmagyar, nem túl modern, tetszik az anyósnak, barátoknak, gyakoris idegeneknek, nem idegen a hangzása, nem romás, passzol a vezetéknévhez, nem túlságosan rövid, sem nem hosszú, nem hívnak így semmilyen negatív töltetű történelmi alakot, celebet.

2020. aug. 16. 16:36
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
97%
Én nem olvastam ezeket a listákat. Akik a listák alapján zárnak ki neveket, azok milyen betegséggel küzdenek? Feltűnési vágy?
2020. aug. 16. 16:38
 2/29 A kérdező kommentje:
Ugyanezt fordított éllel is megkérdezhetjük: akik ritkaság miatt zárnak ki neveket, azok milyen betegséggel küzdenek? Megfelelési kényszer?
2020. aug. 16. 16:39
 3/29 anonim ***** válasza:
92%

Mert nekem különleges nevet adtak és szívtam miatta míg meg nem tudtam változtatni.

Azt mondom ha valaki cifra nevet akar adni akkor vegye fel ő maga a gyereknek meg adjon normálisat, ne vele szúrjon ki.

2020. aug. 16. 16:49
 4/29 anonim ***** válasza:
97%

"Ezek közül mindössze egyet kellene találni, ami nem ősmagyar, nem túl modern, tetszik az anyósnak, barátoknak, gyakoris idegeneknek, nem idegen a hangzása, nem romás, passzol a vezetéknévhez, nem túlságosan rövid, sem nem hosszú, nem hívnak így semmilyen negatív töltetű történelmi alakot, celebet" - és ha valaki nem így akar nevet választani? Mondjuk kifejezetten "ősmagyar" vagy modern vagy épp idegen nevet akar adni a gyerekének? Vagy van egy számára fontos név, és nem érdekli, ha mások szerint nem passzol a vezetéknévhez vagy már hívtak így valakit a világtörténelemben vagy fogalma sincs, hányadik a gyakorisági listán?

Mi lenne, ha a névadási kényszerét mindenki CSAK a saját gyerekén élné ki, különben meg csak akkor mondaná el a véleményét, ha kérdezik?

2020. aug. 16. 16:50
 5/29 anonim ***** válasza:
100%

"akik ritkaság miatt zárnak ki neveket,"

Ha nem olvasod a listát, azt se tudhatod, hogy melyik a ritka... Öngól. ;)

Egyébként úgy választottunk nevet, hogy kinyomtattuk az összes utónevet tartalmazó listát, és külön-külön jelöltük a férjemmel, ami tetszett, majd megnéztük, hogy van közös metszet vagy sem. Volt. 1. Tetszett a vezetéknévvel, nem volt még családban, sőt egyik ismerősünk se viselte. Megnéztük, legnagyobb meglepetés volt, hogy a legnépszerűbb 20-ban viszont igen. Na bumm. Kit érdekel, ha nekünk minden szempontból megfelel? Azt adtuk.

2020. aug. 16. 16:50
 6/29 A kérdező kommentje:

Sajnálom, hogy így jártál és így érzed, én épp ellenkezőleg, a gyakori nevem gyűlölöm, bár megváltoztatni nem tervezem.

Ha nem túl indiszkrét, elárulod, hogyan neveztek el eredetileg és mire változtattad?

2020. aug. 16. 16:51
 7/29 anonim ***** válasza:
100%
Hm..arra nem gondoltál hogy esetleg azért mert csak az a név tetszett mindkettőjüknek?
2020. aug. 16. 16:51
 8/29 anonim ***** válasza:
88%
Nekunk masok voltak a szempontjaink, a gyakorisag nem volt kozte, vagy ha igen, max. ugy, hogy ne legyen ismeretlen masok szamara. Nalunk a fo szempont az volt, hogy kulfoldon, ahol elunk, ki tudjak mondani, de a magyar rokonok is, es nekemes a ferjemnek is tetsszen. Utobbi nem volt egyszeru, igy a tobbi dolog nem volt szempont.
2020. aug. 16. 17:02
 9/29 anonim ***** válasza:
100%
Mi azt választottuk, ami tetszik. Egyetlen név volt, amire mindketten rábólintottunk elsőre, nem nézegettünk toplistát, nem kérdeztük se anyóst, se a barátokat, se idegeneket. Minek?
2020. aug. 16. 17:07
 10/29 A kérdező kommentje:
Igazad van, utolsó, de sokan úgy vannak vele, hogy "jaj, Boriska néni, a nagyi szomszédja Ököritőfülpösön mit fog szólni, ha XY-nak nevezzük a kicsit?"
2020. aug. 16. 17:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!