3éves munkaviszonyom van, a főnököm előállt h mi lenne ha közös megyegyezés alapján felbontanánk a szerződést, Baba lesz és h nem nekik kelljen utánam fizetni a járulékokat, kérdem én ha belemegyek mit veszíthetek?
anyukák, ez annyira tipikus, sajnos nagyon sokszor előfordul, hogy a munkáltató "bepróbálkozik", és ha az anyuka nem ismeri a jogait, akkor belemegy, és aláírja a közös megegyezésest (és akkor utána már nemigen lehet megtámadni, mivel ahogy a nevében is benne van, feltételezendő, hogy mindkét fél akaratát tükrözi.) Pedig legtöbbször az anyukáknak eszük ágában sincs eljönni a munkahelyükről, miért is akarnának? Sőt, szeretnének visszatérni a babával otthon töltött évek után.
Éppen emiatt a probléma miatt született ez a cikk, olvassátok el, és osszátok meg ismerőseitekkel is, akiket érinthet. Jó, ha egy anyuka tudja, hogy milyen munkajogi védelem illeti meg!! [link]
Tudni kell, hogy ha teherbe estél, és határozatlan idejű szerződéssel dolgozol, akkor felmondási védelem illet meg, azaz rendes felmondással nem küldhetnek el, mégpedig a baba 3. születésnapjáig!!
(Ha most belemennél a közös megegyezésesbe, akkor ettől is elesnél, úgyhogy semmiképp ne tedd!)
Ezen kívül: ha van munkahelyed, akkor mehetsz táppénzre is, ha úgy alakul a terhesség alatt, hogy szükség van rá, utána szülés után kapsz TGYÁSt, majd GYED-et. De hogy pontosan mi jár neked, ahhoz olvasd el ezt: [link]
Borzasztó, hogy hányszor hallani ilyen esetről - most a munkáltató vagy nem tudja, hogy mi a jogszerű eljárás, vagy (ami rosszabb) tudja, csak éppen bepróbálkozik, mert abban bízik, hogy az anyuka úgysem tudja mit kell tennie... :((
Szia!
22:51 vagyok, csak kíváncsi vagyok végül is felmondtál-e, vagy mi történt?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!