Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni a szülőkkel,...

Mit lehet tenni a szülőkkel, akik nem kötik be az autóban a gyereket?

Figyelt kérdés

2 éves gyerekről van szó. Gyerekülésben, 5 pontos biztonsági övvel. Vagy úgy kötik be, hogy a válláról lecsúsztatják az öveket a derekához, vagy egyáltalán nem. Különben a gyerek az első pillanattól az utolsóig üvölt a kocsiban. Erre az ő megoldásuk, hogy engednek a gyereknek, és nem kötik be.

A család pedig hiába koptatja a száját arról, hogy ennek milyen veszélyei vannak. És hogy mennyivel jobb egy üvöltő gyerek, mint egy halott. Egyik fülükön be, másikon ki.

És tanult, több diplomás emberekről beszélek...

A beszélek velük, elmondom/megmutatom videón a következményeket nem működik.

Tudom, semmi közöm más gyerekéhez, más családjához, de ez nem arról szól, hogy hogy nevelik, mit csesznek el, hanem konkrétan az életét veszélyeztetik minden egyes nap, amikor autóba ülnek.

2020. aug. 10. 08:45
 1/8 anonim ***** válasza:
94%
Semmit. Múltkor a négyesen láttam, ahogy apu-anyu 140km/h-s sebességgel a belső sávban hajtottak, a két szülő ülése között pedig egy 3-4 éves forma gyerek ácsorgott. Csak tátottam a számat.
2020. aug. 10. 09:03
 2/8 anonim ***** válasza:
83%
Elvenném tőlük a jogsit ha valóban ezt teszik, és nem az van, hogy a gyerek élelmes, és kibújik menet közben az övből (ilyen nálunk volt) állandóan meg kellett állnom és rendbe rakni. Sokszor a hajamat téptem miatta..
2020. aug. 10. 09:06
 3/8 Derjaderja ***** válasza:
95%

A mentőtiszt párom nemrég volt 1 éves gyereknél kint, aki meghalt egy relative kis sebessegű ütközésnél, ahol a felnőtteknek csak horzsolásai lettek, mert kivették az anyja ölébe és előrezuhant.

Amúgy nem igazán tudsz velük mit csinálni, híreket vagy videót mutathatsz, de ezek az emberek nem tájékozatlanok sajnos hanem felelőtlenek.

2020. aug. 10. 09:21
 4/8 anonim ***** válasza:
49%
Jelentsd a védőnőnek. Ha ez nem hoz eredményt, akkor ott a gyámügy. Majd rendőrség.
2020. aug. 10. 09:39
 5/8 anonim ***** válasza:
53%

A diploma nem garancia az értelemre. Főleg manapság.

Majd megdöglik a gyereke, azt késő bánat.

2020. aug. 10. 10:24
 6/8 anonim ***** válasza:
51%

Sajnos én is ismerek ilyet. Az én kétéves fiam se szereti, ő is bújt már ki menet közben. De megbeszéltük, hogy mindenki be van kötve, nem szabad stb....

Nem tudsz mit tenni. Reméljük sosem lesz belőle baj

2020. aug. 10. 10:45
 7/8 anonim ***** válasza:
64%
Semmit nem tudsz tenni. Aki hülye, arra vigyàzzon az őrangyala.
2020. aug. 10. 10:59
 8/8 anonim ***** válasza:
Te semmit. Majd a rendőr megbünteti, ha látja, és bízzunk benne, hogy ez előbb történik meg velük, mint egy baleset.
2020. aug. 10. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!