Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy kismama nem kell senkinek?

Egy kismama nem kell senkinek?

Figyelt kérdés

A hétvégén egy rendezvényen voltam, ahol inkább férfiak voltak többségében. Elkaptam egy beszélgetést köztük. Egy párkapcsolatban a férfi külföldi munkát fog vállalni, gyerek még nincs, de többen találgattak, hogy szerintük hamarosan lesz, mert a munkavállaló férfi így biztosítja be, hogy a felesége nem járjon félre, míg ő nem lesz otthon.

Szerintük egy kismama/gyerekes anyuka senkinek nem kell, ha meg mégis, akkor leköti a gyerek és nem lesz energiája a pasizásra. A többség ezzel egyet értett, helyeselték. Mint nő, meglepett ez a nagy együttértés, és ha jobban belegondolok van benne igazság. Csak hát ezért gyereket “csinálni” a nőnek, azt erősnek érzem.

Neked mi erről a meglátásod?

2020. aug. 10. 08:03
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
71%

A mai korból is ismerek nőket, akik gyerekkel találtak férfit maguknak.

Bár egyik sem átlagos nő.

2020. aug. 10. 10:22
 12/21 A kérdező kommentje:
Nem is azt mondtuk hogy egy gyerekes anyuka nem talál párt, de csökkennek az esélyei egy gyermektelen nővel szemben. Szerintem.
2020. aug. 10. 10:41
 13/21 anonim ***** válasza:
60%

Én mindig megdöbbenve olvasom/hallgatom az ilyesmit, mert nagyon nem ezt látom. 25 vagyok, a korosztályomban (bár akik "így jártak", pár évvel fiatalabbak nálam) van 4 ismerősöm is, akik kisgyerekkel maradtak egyedül, kettőjük szülés előtt és a szülésnél már nekik is volt új párjuk, akik azóta is sajátjukként nevelik a babát. :o És a saját korosztályukból, annyi a különbség, hogy a ledobbantott "apukák" olyan rosszfiús alkatok voltak, az új párjaik pedig nem, de tök normális, rendezett srácok, munkával és támogató családi háttérrel. Szóval én egyáltalán nem látom így ezt...

A másik meg, hogy nem 1 imerősöm 1-2-3 éves gyerek mellett (is) csalja az urát. :D

2020. aug. 10. 10:50
 14/21 anonim ***** válasza:
81%
13: azért 25 évesen kapósabb az ember lánya, mint mondjuk 35 évesen. És azt is mondjuk ki, hogy nem véletlen, hogy a "rosszfiúk" léptek le, és ahelyüket nem másik nőcsábász, hanem "jófiúk" vették át. Nyilván abban az élethelyzetben ezeknek a nőknek pont ez jó, de valljuk be, gyermektelenül egy másik macsót keresnének...
2020. aug. 10. 10:54
 15/21 anonim ***** válasza:
66%
Hát nem tudom... Utanam sokkal jobban bomlottak a férfiak mióta anya lettem. Érettebb lettem, magabiztosabb, más lett a kisugárzasom, nem is tudom mivel magyarázni. Megfordulnak utánam az utcán, ha gyerekkel vagyok, ha nem. Válasom után egyáltalán nem éreztem hátránynak, hogy gyermekeim vannak, sőt!
2020. aug. 10. 11:10
 16/21 anonim ***** válasza:
71%

15: akkor te a nagy kivétel vagy főnyeremény vagy. Sok férfinek rövid távra kell gyerekes nő, nem komoly kapcsolatra vagy új családnak. Vagy nem jut más hasonló kaliberből. Mert általában a fenének sem kell a kétheti láthatás, az ott lihegő ex, más gyerekei és az összes ezzel jövő probléma - az én környezetemben meg ezt látom.

Persze vannak szép párok meg jól működő mozaikcsaládok, de számomra inkább illúziónak tűnik, hogy ameddig hasonló színvonalú gyermektelen nőhöz van hozzáférése egy pasinak, akkor a gyermekessel kezd. Ahogy már más is írta, nőként is előnyben részesítettem a gyermektelen férfit, ha elérhető volt egy adott "kategóriában".

2020. aug. 10. 11:16
 17/21 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem hülyeség. Hány meg hány gyerek el olyan családban, hogy nevelo apja van, nem a sajátjával el. Szegény pasi alomvilagban el...
2020. aug. 10. 14:31
 18/21 anonim ***** válasza:
65%
Marhaság... Én a nagyobbik fiamat születésétől egyedül neveltem, hát voltak jelentkezők szép számmal, nem csak egy laza dugásra, hanem normális, komoly kapcsolatra. Végül megtaláltuk egymást a férjemmel, esküvő, második gyerek, és az a durva, hogy tök jól megvagyunk, egyáltalán nem is flörtölgetek senkivel, és így is mindig vannak próbálkozók, a többséget az is tök hidegen hagyja, hogy gyerekeim vannak. Szóval én pont a fordítottját tapasztalom, de az ismerőseim körében is. Mivel nagyon sok a válás, sok az egyedülálló szülő, ezért manapság sokkal kevésbé számít, hogy valakinek van e már gyereke, vagy nincs. Különben a ferjemre is ramozdult egy nő, akinek már van gyereke, igaz, az már nem nagyon kicsi, férjem mondjuk elhajtotta, de előtte is, utána is mindig talált magának kant. Amennyire tudom, az ötödik városban lakik, mióta a gyereke megvan, most is persze az aktuális pasijánál laknak. És ezek nem rossz pasik amúgy, jóképű, jolszitualt pasijai voltak mindig.
2020. aug. 10. 17:00
 19/21 anonim ***** válasza:
80%
Hát akkor én tényleg k_rva ronda vagyok, mert rám csak ilyen hajléktalan meg közmunkás jellegű figurák lennének mint jelentkezők. Pedig csak egy gyerekem van, és fiatal vagyok.
2020. aug. 10. 17:45
 20/21 anonim ***** válasza:
19 erre most mondjak? Van kolléganőm, akinek meg gyereke sincs, mégse talál part (több ilyen is van). Ő is fiatal és szép is és kedves is. Nem mindenkinek sikerül. Gyerek ide vagy oda.
2020. aug. 11. 11:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!