Aki lelkileg nagyon rossz passzban volt terhesség alatt, nyugtalan babája született?
Sajnos terhességem kb 20-30. hete között életem legnehezebb időszakát éltem, felborult az egész addigi életem.
Nagyon rossz passzban voltam, alig ettem, nem tudtam aludni, de olyan szinten, hogy max 3 órákat aludtam részletekben, csak sírtam a nap nagy részében. Szégyellem, de még dohányoztam is, előtte és azóta nem.
A leletek alapján a baba jól van, de nagyon félek, hogy mit érzett ez alatt az idő alatt, hogy milyen hormonfröccsöket kaphatott tőlem.
Azóta sem vagyok a toppon, de már tudok magamon uralkodni, enni, aludni, de az a kb 10 hét nagyon mehéz volt.
Akit ért hasonló szintű lelki trauma terhesen, az látta később jelét a babán?
Elvileg jut a babának is bőven a stresszhormonból. De biztos vannak kivételek ahol stresszes terhességből nyugodt baba lett.
Nekem nagyon nehéz, stresszes terhességem volt. És a legkevésbé se volt nyugodt a fiam. Éjjel nappal üvöltött, de hasfájós volt. Viszont utána se lett sokkal jobb. Igazi nehéz természet, most lesz 2 éves, már sokat javult. De rendkívül türelmetlen típus a mai napig. Hogy a stresszes terhesség miatt történt-e vagy sem, ezt nyilván soha senki nem fogja tudni visszakövetni.
Viszont az biztos, hogy amennyire lehet meg kell próbálni nyugodtnak maradni.
Ezen most végképp ne stresszelj, olyan lesz amilyen. Ha sokat sírós lesz, akkor is szeretni fogod. Csak lesznek nehéz órák, napok, időszakok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!