Melyik jellegzetes román (de itthon is anyakönyvezhető) nevet adnátok második keresztnévnek?
A feleségem Erdélyből származó félig magyar, félig román, a (leendő)nagypapa iránti tiszteletből, illetve az identitásőrzés elősegítéseképp harmadik névként ilyen jellegű nevet fogunk adni, szerintetek mi lenne a legjobb?
A vezetéknéb + első keresztnév Varga Nóra lesz, ami eddig szóba került lehetőségként: Oana, Oktávia, Viorika, Jordána, Cipriána
Vélemény? Más ötlet esetleg?
A mindkét országban tipikus lánynevek (Laura, Antónia stb.) nem jönnek szóba.
A nagypapa anyukájának mi volt a neve? Az ő rokonai között nincs tetszetős nevű?
Amúgy:
Alina, Elena, Ioana, Mihaela
#7 vagyok, nem értem, miért kellett lepontozni.Ha román nevet akarnak adni a gyereknek, ami félig román anyuka esetében szerintem teljesen normális dolog, akkor szerintem hadd írják már az eredeti írásmód szerint. Arra hívtam fel
a figyelmet, hogy ha egyik szülő külföldi állampolgár (ami itt vsz fennáll), akkor nem kell ragaszkodni az MTA listához. (meg egyébként akkor sem, ha román nemzetiséghez tartozik, ami szintén fennáll ebben az esetben, állampolgárságtól függetlenül).
Tudakozódj a kedves após politikai nézeteiről, ha nem a PSD elkötelezett híve, nehogy a Viorika nevet adjátok ;)
Egyébként két ilyen rövid névhez mindenképp egy hosszabbat, legalább négyszótagút választanék, szerintem a Cipriána vagy az Oktávia passzolna leginkább. Esetleg még az Ekaterinát tudom ajánlani.
Szorina is román eredetű elvileg és Napot jelent.
Vagy még a Véta jutott eszembe de az annyira nem passzol.
Az általatok választottak közül az Oktávia és a Viorika hangzik a legjobban a Nórával.
Az Oana túl furcsa, a Jotdánával kicsit nyelvtörő, a Cipriána meg túl sok, azt maximum önálló névként adnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!