Apuka tudja perelni az anyukát?
A nem fizet rész ismerős, de a nem jár láthatással nem értem, mi a gond. Mármint nem szép, de ha az anyát nem érdekli a gyereke, akkor jobb, ha nincs. Én legalábbis így éltem meg. Jobb, hogy nem volt.
Perelni biztos tud az apa, mert gyerektartást kell fizetni. Az viszont a szülőn múlik, hogy szól emiatt vagy sem, de alapesetben kell fizetnie és simán perelheti, ha akarja. Nekem apám ezt mondta, amikor anyám évekig nem fizetett gyerektartást, aztán mára eljutottunk oda, hogy 10 ezret fizet havonta. Utólag is simán perelhetné, mert ez az összeg nudli, bizonyíték is van a számlán, hogy mikor nem fizetett, szóval... nem lehetetlen.
A láthatás jog, nem kötelesség, amiatt nem lehet perelni.
Tartásdíj miatt igen. Ha már van jogerős ítélet, akkor első körben végrehajtást kell indítani. De lehet tenni rendőrségi feljelentést is kiskorú veszélyeztetése miatt
Tényleg az ellenkezőjét írtad le.
Mindenesetre a lényeg ugyanaz marad, mindegy, hogy az anyuka vagy az apuka nem fizet, a szabályok ugyanúgy vonatkoznak.
A látogatás nem kikényszeríthető, a fizetés igen.
Tök mindegy, hogy anyuka vagy apuka.
Az apuka perelhet, mehet a gyámügyre, bíróságra, v bárhová!
A gyerek az utolsó ahol ezeken a helyeken bárkit is érdekel a gyerek!
A gyámügyet az se érdekli,ha az anya bántalmazza a gyereket ha kell
bármit hazudoznak csak ne kelljen állást foglalni a gyerek érdekében.
A Bp 10-ker jó példa erre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!