Lehet perelni az anyukát?
Úgy tudom, hogy a tudomására jutásától egy éven belül.
Az után gyerektartást nem kell fizetni, azt nem tudom, hogy visszamenőleg mit lehet csinálni.
Szerintem ez illogikus, hiszen az anya egy véges anyagi forrás, és azt már ráfordította a gyerekére, ami rendelkezésére állt.
Szerintem a valódi apát volna logikus perelni, hisz ő az, aki még nem fordított rá a gyerekre, és neki kell anyagilag a hazudott apa helyére lépni eltartóként.
2: Ez biztos nincs így. Ha egy apa nem fizet gyerektartást, az anya akkor is csak 6 hónapra visszamenőleg perelheti tőle, mindegy mióta nem fizet. Épp ezért javasolják,hogy ha egy apa nem fizet, az anya minél előbb adja be a bíróságra.
Olyan biztos nincs, hogy valakin elmaradt 4 év gyerektartását beszedjék.
5: Nem tudom, hogy kapcsolódik ez ahhoz, amit én írtam.
Én alperesnek nem tartom reálisnak az anyát, erről írtam, hiszen ő eddig is eltartó volt.
6: Itt: "Szerintem a valódi apát volna logikus perelni, "
A valódi apát biztos, hogy ő nem perelheti, főleg nem évekre visszamenően.
Azt, hogy az anyát lehet-e, azt nem tudom. Az anya pedig a valódi apát perelheti az elmúlt fél évre visszamenőleg plusz mostantól....
Mit nem értek azon amiit írtál???? Egy bepalizott férfi hiába perelné a valódi apát (akármennyire logikus is neked), nem fogják megítélni, hogy térítse meg az ő kölkére fordított összeget. Nekik egymással semmi dolguk.
A valódi apán meg senki nem fog behajtani visszamenőleg semmit, főleg nem évekre. Most beperelik, aztán fizethet szépen évekig. Ennyi. De ha jól emlékszem ez a visszamenőleg 6 hónap is akkor van, ha az apának eleve volt már fizetési kötelezettsége, csak valamiért nem teljesítette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!