Lehet perelni az anyukát?
A tény megtudásától számitott egy éven belül van lehetőség az apaság vélelmének megdöntésére.
Apasagi teszt csak akkor érvényes, ha a bíróság rendeli el, hivatalos laborban ( arra jó a tied, hgy megtudd az igazságot, hogy van-e értelme keresetet inditanii, de jogilag nem döntő, mert nem hivatalos)
Mi kenne a kártérítés alapja?
A hazugság nem bűntetendő ( ha nem hivatalos szervnek, eljarás alatt, vagy hamis tanúzással..stb történik)
Ha fizettél gyerektartást akkor sem, csak egszűntetik a fizetési kötelezettséget.
Egyebkent van egy csvar a történetben, hogy a gyerek védelmében van, hogy a bíróság úgy dönt, hogy vérségi kötelek hiánya ellenére is te leszel a gyerek apja, mert a gyerek érdekei azt kívánják...de ezt jgilag fogalmam sincs ogyan oldják eg( nem érzem fairnek az apával szemben)
Menj egy egy ügyvédhez és indíts pert apaság vélelmének megdöntése miatt. Ő meg fogja tudni mondani azt is, hogy ha a hivatalos vizsgálat után bebizonyosodik, hogy nem te vagy az apa, akkor fogsz-e tudni kártérítést kérni, esetleg visszakövetelni az eddig tartás címén kifizetett összeget (kamatokkal).
"4:111. § [A megtámadási határidők]
(1) Az apaság vélelmének megdöntése iránti pert a kiskorú gyermek és az anya a gyámhatóság hozzájárulásával a kiskorú gyermek hároméves koráig indíthatja meg. A többi jogosult az apasági vélelem keletkezésétől számított egy év alatt támadhatja meg az apaság vélelmét.
(2) Ha a vélelmezett apa a teljes hatályú apai elismerő nyilatkozatot tévedés, megtévesztés vagy jogellenes fenyegetés hatása alatt tette meg, a vélelem megdöntése iránt a tévedés, megtévesztés felismerésétől, jogellenes fenyegetés esetén a kényszerhelyzet megszűnésétől számított egy éven belül indíthat pert."
Lehet, félreértem, de szerintem itt nem a tartással kapcsolatos költségekről van szó, hanem az erkölcsi kárról, ami a gyereket és az apát is érte.
Ha az anya tudatosan hazudott, szerintem sérelemdíjat mindkettő megpróbálhat kérni.
14
kérhet
de nem valószínű, hogy fog kapni
"Ha az anya tudatosan hazudott, szerintem sérelemdíjat mindkettő megpróbálhat kérni."
EZt nem lehet bebizonyítani, hiszen nyilván a férjével is élt nemi életet, különben a a férjnek leesett volna, hogy hogy van a gyerek, mikor hideg az ágy.
"de szerintem itt nem a tartással kapcsolatos költségekről van szó, hanem az erkölcsi kárról"
Ez lenne a lényeg.
Kérdező!
Mivel ez a nő téged megtévesztett téged -hiszen ő pontosan tudta, hogy több pasassal is dugott-, irány egy ügyvéd és pereld be!!!
Ne legyenek erkölcsi aggályaid, hiszen neki sem voltak, és gond nélkül lehúzott volna rólad 20 év alatt legalább 10millió Ft-ot!!
Az ügyvédnek mond meg, hogy csak nem régen jöttél rá.
(Egy éven belül kell lennie!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!