Önző és felelőtlen anya lennék emiatt?
39+3 hetes kismama vagyok és van egy 2,5 éves lányom. A nagylány téli gyerek volt, amúgy se volt túl sok kedvünk kimozdulni a lakásból, max rövidebb eü sétákra mentünk meg, ha valami dolgunk volt az első 6 hétben.
Már azt tervezgetjük, hogy az első héten mikor haza megyünk a kórházból, hétvégén menjünk a Balatonra(1 óra kocsival) , a következő hétvégén anyósékhoz(2 óra kocsival).
De mindenki kelti bennem a bűntudatot, hogy egy 1-2 hetes babának otthon a helye, meg tönkre teszem ennyi utazással a gerincét.
Én úgy gondolom, hogy egy 1-2 hetes babának az anyukájára van szüksége, én meg ott leszek. Nyílván árnyékban pihenünk a Balaton partján, míg a férjem a nagy lánnyal pancsol, reggel megyünk este jövünk így elég sok idő eltelik a 2 utazás között, ennyit meg szerintem kibír egy baba a kocsiban.
Anyósékhoz meg 3 napra megyünk pénteken indulunk, vasárnap jövünk, ott meg még több idő telik el a 2 kétórás út között.
Mások parázzák túl vagy tényleg én vagyok felelőtlen és otthon kéne ülnünk 6 hétig?
Én se mennék, nekem ez így púp lenne a hátamra. De a válaszolókat nem értem, a koronavirust a nagylány és apuka is haza tudja vinni bárhonnan, ahogy elhagyják a lakást.
Egyébként úgy vettem észre, a magyar anya parásabb az átlagnál, rengeteg dologban felelőtlennek tartják a másikat. (Pl mit egyunk terhesség alatt, menjünk-e strandra, stb) általában aki kicsit is eltér a szabályoktól, az felelőtlen. Én azt mondom, minden helyzetfuggo. Nyaralóba például lemennék, de akármilyen kihalt is a balaton part, én egy egész napot nem bírnék ott kint tölteni a picivel, nekem nagyon kényelmetlen lenne. De ha ő elalszik egész végig nyugodtan, árnyékban lesz, csak enni kel fel, (meglátjátok milyen baba lesz) nem hiszem, hogy akkora baja lenne. Ezt az immunrendszer dolgot abszolút nem értem, tényleg bárki hazavihet neki bármi kórságot a sarki játszótérről is, nyilvan a kérdező nem viszi bele a balatonba a gyereket, és mindenki tiszta kézzel nyúl majd a picihez.
Egy-két vagy több nap anyós oké, de csak úgy ha ő megy hozzátok.
1 hetes gyerekkel akarsz 2 órát utazni egy gerincének nem megfelelő pózban??
De ha nem lesz körülöttük senki, akkor a pici se érintkezik Béla úrral. Amúgy én úgy tudtam, nyári gyereket azonnal ki lehet vinni friss levegőre.
De én a kényelmetlenség faktor miatt nem mennék, a most 7 hónapos fiammal sincs sok kedvem lerucanni 1 napra a balcsira a körülményesség miatt.
6 éve volt nálunk, hogy 1 hetessel még nem, de 6 hetes babával voltunk strandolni a Velencei-tónál (1 óra kocsival).
Apa a naggyal fürdött, mi meg elvoltunk a picivel a sátorban, néha kivettük vagy tologattuk a babakocsival. Aztán aludt is vagy 2 órát egyhuzamban. Nem volt benne semmi megterhelő, de azért 6 hetesen már egész más egy baba, és jobban kialakul a napi rutinja, illetve jobban kiismered hogy mennyire sírós/mikor alszik stb.
1 hetessel viszont még nem mennék, szóval ezen a nyáron még nem vinném strandra, majd jövőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!