Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Önző és felelőtlen anya...

Önző és felelőtlen anya lennék emiatt?

Figyelt kérdés

39+3 hetes kismama vagyok és van egy 2,5 éves lányom. A nagylány téli gyerek volt, amúgy se volt túl sok kedvünk kimozdulni a lakásból, max rövidebb eü sétákra mentünk meg, ha valami dolgunk volt az első 6 hétben.

Már azt tervezgetjük, hogy az első héten mikor haza megyünk a kórházból, hétvégén menjünk a Balatonra(1 óra kocsival) , a következő hétvégén anyósékhoz(2 óra kocsival).

De mindenki kelti bennem a bűntudatot, hogy egy 1-2 hetes babának otthon a helye, meg tönkre teszem ennyi utazással a gerincét.

Én úgy gondolom, hogy egy 1-2 hetes babának az anyukájára van szüksége, én meg ott leszek. Nyílván árnyékban pihenünk a Balaton partján, míg a férjem a nagy lánnyal pancsol, reggel megyünk este jövünk így elég sok idő eltelik a 2 utazás között, ennyit meg szerintem kibír egy baba a kocsiban.

Anyósékhoz meg 3 napra megyünk pénteken indulunk, vasárnap jövünk, ott meg még több idő telik el a 2 kétórás út között.

Mások parázzák túl vagy tényleg én vagyok felelőtlen és otthon kéne ülnünk 6 hétig?

2020. aug. 2. 21:05
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
94%
Kérdező, alapvetően igen, a gyerek az első 6 hétben otthon van nagyrészt, de nem a covid miatt, hanem mert erről szól a gyermekágy.
2020. aug. 2. 22:11
 22/44 anonim ***** válasza:
81%
Ide figyelj... Ha te ennyire megmagyarazod az igazad, minek kerdezel itt?? Szerintem igen, onzo es felelotlen vagy, tessek, egy rovid valasz a kerdesedre. Kaptal tobbet is. Ha ilyen hiperszuper gyorsan helyrejottel es meg vagy gyozodve rola, hogy most sem lesh maskepp, menjetek. Ennyi.
2020. aug. 2. 22:12
 23/44 anonim ***** válasza:
93%

Én sem aggódom túl a covidot. De egy újszülöttről beszélünk.

Hűs árnyék? Hol? Kánikulában árnyékban is 30 fok felett van bőven.

Kánikulában meg egy baba sokkal többet szopizik.

Egy szó mint 100. A te döntésed nem a miénk.

2020. aug. 2. 22:14
 24/44 anonim ***** válasza:
98%
En 5 honapossal nyaraltam a velencei tónál de így is macerás volt ot a vízpartra levinni meg ott kezdeni vele valamit. De tényleg azt csinálsz amit akarsz, de már tudod, hogy a többség pont úgy gondolja, mint az ismerőseid. Most vagy kezdesz ezzel az infoval valamit vagy nem. Te dolgod.
2020. aug. 2. 22:20
 25/44 anonim ***** válasza:
100%
Ja, mert a "soha nem viszem ki a babát, csak a négy fal között ülünk" és a "7 napos korában már a balcsi parton süttetem" között nincs semmi átmenet, ugye?
2020. aug. 2. 22:25
 26/44 anonim ***** válasza:
98%

Igaz, egyszer szültem csak, utána "fitt" voltam, alig véreztem, de nem mentem volna sehova. A két hetet betartottuk, otthon voltunk, utána mentünk sétálni.

Neki minden új, szokatlan a környezetéhez hozzá kell szoknia, a testvéréhez is,ez így nehezebb.

Az viszont igaz, hogy te eldöntötted, hogy mentek. Orvost, védőnőt kérdeztél erről? Mert én először hozzájuk fordulnék.

Balcsira menjen apuka a nagyobb lánnyal. Neked soknak tűnik a reggel megyünk, este jövünk....de a pici még meg sem tudja különböztetni a nappalt az estétől. (ez kicsit erős, tudom)

Én nem mennék ilyen rövid-hosszú kiruccanásokra.

2020. aug. 2. 22:32
 27/44 anonim ***** válasza:
94%

1 hetes újszülött gerincének nem tesz jót az 1-2 órás út.

Esetleg mozesben kicsit jobb, ami teljesen vízszintes. De az autóban egy teljes üléssort elfoglal.

2020. aug. 2. 22:46
 28/44 anonim ***** válasza:
93%

Ja ha te már szültél egyet és ennyire tudod, hogy a másodikat is csak kipottyantod aztàn összecuccolsz és mész a Balatonra, akkor oké, legyen így :))

(De azért remélem tudod, hogy minden szülés más....)

2020. aug. 2. 23:58
 29/44 anonim ***** válasza:
86%

Férjemet is hurcikáltak újszülöttként, mondjuk őt nem észbeli hiányosságok miatt, hanem mert az anyukája élet-halál közt kórházban maradt... párom meg elkaptam a szamárköhögést... ami nem koronavírus, de ugyanúgy majd' megfulladt és súlyosan életveszélyben volt (merthogy utána van csak oltás rá, biztos tudod).

Mondanám én is, hogy biztos troll vagy, de amikor a sajátjaim születtek, tényleg találkoztam ilyen kaliberű anyukákkal, szóval én elhiszem, hogy netán komolyan gondolod... de attól még drukkolok a picidnek, ismeretlenül is, hogy minden rendben legyen szegénnyel, egy ilyen családban...

2020. aug. 3. 00:37
 30/44 anonim ***** válasza:
94%
Az utolsó válaszod után, igen, én is úgy gondolom, hogy nagyon önző és felelőtlen anya vagy. Remélem meggondolod magad, mire odajuttok. Vagy csak simán nem úgy alakul minden, ahogy elsőre, mert ugye azt gondolom azért tudod, hogy a minden szipi-szupi anyával is-babával is már szülés után 1 órával, az nem az átlag.
2020. aug. 3. 00:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!