Önző és felelőtlen anya lennék emiatt?
39+3 hetes kismama vagyok és van egy 2,5 éves lányom. A nagylány téli gyerek volt, amúgy se volt túl sok kedvünk kimozdulni a lakásból, max rövidebb eü sétákra mentünk meg, ha valami dolgunk volt az első 6 hétben.
Már azt tervezgetjük, hogy az első héten mikor haza megyünk a kórházból, hétvégén menjünk a Balatonra(1 óra kocsival) , a következő hétvégén anyósékhoz(2 óra kocsival).
De mindenki kelti bennem a bűntudatot, hogy egy 1-2 hetes babának otthon a helye, meg tönkre teszem ennyi utazással a gerincét.
Én úgy gondolom, hogy egy 1-2 hetes babának az anyukájára van szüksége, én meg ott leszek. Nyílván árnyékban pihenünk a Balaton partján, míg a férjem a nagy lánnyal pancsol, reggel megyünk este jövünk így elég sok idő eltelik a 2 utazás között, ennyit meg szerintem kibír egy baba a kocsiban.
Anyósékhoz meg 3 napra megyünk pénteken indulunk, vasárnap jövünk, ott meg még több idő telik el a 2 kétórás út között.
Mások parázzák túl vagy tényleg én vagyok felelőtlen és otthon kéne ülnünk 6 hétig?
Én sem aggódom túl a covidot. De egy újszülöttről beszélünk.
Hűs árnyék? Hol? Kánikulában árnyékban is 30 fok felett van bőven.
Kánikulában meg egy baba sokkal többet szopizik.
Egy szó mint 100. A te döntésed nem a miénk.
Igaz, egyszer szültem csak, utána "fitt" voltam, alig véreztem, de nem mentem volna sehova. A két hetet betartottuk, otthon voltunk, utána mentünk sétálni.
Neki minden új, szokatlan a környezetéhez hozzá kell szoknia, a testvéréhez is,ez így nehezebb.
Az viszont igaz, hogy te eldöntötted, hogy mentek. Orvost, védőnőt kérdeztél erről? Mert én először hozzájuk fordulnék.
Balcsira menjen apuka a nagyobb lánnyal. Neked soknak tűnik a reggel megyünk, este jövünk....de a pici még meg sem tudja különböztetni a nappalt az estétől. (ez kicsit erős, tudom)
Én nem mennék ilyen rövid-hosszú kiruccanásokra.
1 hetes újszülött gerincének nem tesz jót az 1-2 órás út.
Esetleg mozesben kicsit jobb, ami teljesen vízszintes. De az autóban egy teljes üléssort elfoglal.
Ja ha te már szültél egyet és ennyire tudod, hogy a másodikat is csak kipottyantod aztàn összecuccolsz és mész a Balatonra, akkor oké, legyen így :))
(De azért remélem tudod, hogy minden szülés más....)
Férjemet is hurcikáltak újszülöttként, mondjuk őt nem észbeli hiányosságok miatt, hanem mert az anyukája élet-halál közt kórházban maradt... párom meg elkaptam a szamárköhögést... ami nem koronavírus, de ugyanúgy majd' megfulladt és súlyosan életveszélyben volt (merthogy utána van csak oltás rá, biztos tudod).
Mondanám én is, hogy biztos troll vagy, de amikor a sajátjaim születtek, tényleg találkoztam ilyen kaliberű anyukákkal, szóval én elhiszem, hogy netán komolyan gondolod... de attól még drukkolok a picidnek, ismeretlenül is, hogy minden rendben legyen szegénnyel, egy ilyen családban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!